Om E-Club 2410: Rotary 24/7 – var och när du vill!

Vi är Sveriges första Rotaryklubb på nätet och är nu inne på vårt fjärde verksamhetsår. Rotary E-Club 2410 arbetar under Rotarys motto Service above Self. Vi håller våra möten på nätet och som medlem kan du delta i Rotarymötet när som helst under veckan genom att gå in på vår webbsida och vara aktiv genom att kommentera veckans föredrag. På så sätt visar du din närvaro. Nätet är öppet 24 timmar om dygnet, så du kan alltid hitta en tid som passar just dig. Enkelt att engagera sig till 100 % närvaro!

En E-Club är en fullvärdig Rotaryklubb och du är medlem antingen hos oss eller i en fysisk klubb. Vilket du än väljer så kan du gästa alla Rotaryklubbar både nationellt och internationellt. Vi använder ClubAdmin på samma sätt som övriga klubbar.

Det är bara mötesformen som skiljer mellan en E-Club och en traditionell klubb – vi träffas på nätet istället för på en fast tid och plats. Gå in någon gång under veckan och var aktiv genom att lämna en kommentar. Var aktiv genom att delta i våra projekt. Bland de projekt vi genomfört är stöd till brunnsborrning i Jordanien och Keyna. Läs mer om detta under fliken Projekt.

Snabbfakta om Rotary E-Club

• Sveriges första Rotaryklubb på nätet!
  • Grundades 2012-03-02
  • Juli 2016 – 68 medlemmar – jämn fördelning kvinnor – män
  • Som medlem kan du bo var som helst i världen, men du måste kunna tala och skriva svenska
  • Klubbens mål är att nå minst 100 medlemmar
  • Klubben förenar yrkesnätverkande med hjälpverksamhet
  • Vi säljer virtuella vattenflaskor på vår hemsida. Flaskorna är en symbol för livskraft
  • Varje år firar vi Världsvattendagen och driver vårt eget projekt Rotary E-Club och Världsvattendagen
  • Vi har deltagit i två globala projekt i Jordanien och Kenya, båda kopplade till vatten
  • Varje vecka gästas vi av ett stort antal Rotarianer
  • Klubben har en styrelse

Andra E-Clubar i Sverige och världen
Det finns nu 295 chartrade E-klubbar och lättast hittas de genom att söka efter “E-Club” i Rotary Club Finder.