V43

Hej Rotaryvänner!

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till vårt månadsmöte den 27 oktober kl 19.00. Bjud in intresserade Rotaryvänner genom att vidarebefordra anmälningslänken! Anmäl dig här: https://www.rotaryeclub.se/join

(Länk till mötet skickas ut senare.)

 

Nästa månad har vi årsmöte i E-Club 2410. Det äger rum den 26 november kl 19.00.

 

Veckans föredrag

Veckans föredrag anknyter återigen till vatten, (inte drickbart men väl så viktigt för oss.) Här på ”hemmaplan” är Östersjön och hur den mår ett ofta återkommande ämne. Det här föredraget handlar om korallrevens och dess innevånares situation, med inriktning på Karibien, men vi läser larmrapporter också från andra håll.

Se veckans föredrag med svensk text här: https://www.ted.com/talks/ayana_elizabeth_johnson_a_love_story_for_the_coral_reef_crisis?language=sv

U-fonden

Nu är det tydligt, december och julen närmar sig. Butikerna har redan plockat fram julsaker i sina diskar och det första rejäla snöfallet har vi upplevt i de norra delarna av landet. Häromdagen kom också ett brev från U-fonden, Svenska Rotarianers Fond för internationellt utvecklingsarbete. U-fonden säljer bland annat julkort och julklappsadresser. Behållningen av försäljningen går till humanitära projekt, som stödjer utbildning i utvecklingsländer. Vill du beställa, gör det på: https://www.ufonden.se

The Rotary Foundation (TRF)

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: TRF är vår stiftelse och vår egen hjälporganisation. (Världens bästa hjälporganisation?!) TRF har under flera år fått högsta betyg av Charity Navigator som rankar välgörenhetsorganisationer (i USA). Nu när brev och TV-reklam, inför december, allt oftare handlar om att du ska skänka pengar till välgörande ändamål, kom ihåg TRF när du vill göra gott i världen.

Den 24 oktober är det World Polio Day, Internationella Poliodagen. Kom ihåg att för varje hundra kronor Du skänker i kampen mot polio, lägger Bill och Melinda Gates Stiftelse till tvåhundra kronor.

Ge ditt bidrag under oktober månad till kampen för att utrota polion genom att antingen Swisha till E-Club 2410. Swish 123 126 6352. Eller betala till klubbens BankGiro 882-8295. Skriv ”End Polio Now” på betalningen.

 

Polio rotary Delete

Med Rotaryhälsningar

Ulf Andersson

President E-Club 2410

V42 – Bill Gates och Polio

Hej Rotaryvänner!

Rotary bildades i Chicago 1905 av Paul Harris. Nu, 115 år senare, är E-Cluben en av mer än 32.000 klubbar. Tillsammans är vi 1,2 miljoner medlemmar i 200 länder. Vi förenas alla i Rotarys kärnvärden och Rotary Internationals motto ”Service Above Self” tillsammans med The Rotary Foundations motto ”Doing Good in the World”. Vår absolut viktigaste uppgift nu är att slutföra kampen mot polion. Tidigare i år förklarades Afrika poliofritt och nu återstår 2 länder, Afghanistan och Pakistan.

Skador av Polio

    • 19 miljoner människor går idag obehindrat, utan vaccinering hade de varit förlamade.
    • Sedan 1988 har 3 miljarder barn fått oralt poliovaccin.
    • Under 2019 vaccinerades mer än 430 miljoner barn i mer än 40 länder. 1.2 miljarder doser av oralt poliovaccin gick åt.

  • Det har nu gått 4 år utan ett fall av vilt poliovirus utanför Pakistan och Afghanistan.

  • Genom PolioPlus har Rotary arbetat med vaccinationer även mot andra sjukdomar. Även i bekämpning av Ebola och Covid-19 har Rotary varit aktivt.

Läs mer här om kampen mot polio: https://www.endpolio.org/rotary-and-the-fight-against-polio

Den 24 oktober är det World Polio Day, Internationella Poliodagen. Kom ihåg att för varje hundra kronor Du skänker i kampen mot polio, lägger Bill och Melinda Gates Stiftelse till tvåhundra kronor.

Ge ditt bidrag till kampen för att utrota polion genom att Swisha till E-Club 2410. Swish 123 126 6352. Skriv ”End Polio Now” på betalningen.

Veckans föredrag är en intervju med Bill Gates. Den kanske är något lång, men du kan hoppa fram 10 minuter i den och bland annat höra varför Bill Gates valt att samarbeta med just Rotary.

Se veckans föredrag här: Varför Bill gates allierar sig med Rotary i kampen mot Polio

Månadsmötet 27 oktober kl 19.00

Har du inte anmält dig, gör det nu. Missa inte chansen att se och höra Rotary Internationals President Holger Knaack som är gästtalare på mötet. Bjud in intresserade vänner genom att vidarebefordra anmälningslänken! Anmäl dig här: https://www.rotaryeclub.se/join

(Länk till mötet skickas ut senare.)

Rotarys fyrfrågeprov, vår etiska guide tål att upprepas. Med handen på hjärtat, hur ofta ställer vi oss dessa frågor?

– Är det sant?
– Är det rättvist mot alla som berörs?
– Skapar det samförstånd och bättre kamratskap?
– Är det till fördel för alla berörda?

Med Rotaryhälsningar

Ulf Andersson
President E-Club 2410

V41

Hej Rotaryvänner!

Veckans föredrag har jag fått tips om från vår medlem Arne Thorfinn: ”Vad Rotarianer bör känna till om kärnvapen och vad Rotary kan göra”. Arne är kontaktperson i Sverige för två Rotarynätverk som har som uppgift att lyfta fram problemet med jordens farligaste massförstörelsevapen: Rotarians4Nuclear Ban respektive Rotary Action Group for Peace: Nuke Free World. Fred är som vi väl alla känner till ett av Rotarys fokusområden. Föredraget framfördes vid Rotary Internationals Fredsmöte i januari 2020 av rotarianen och läkaren Ira Helfand. Hans engagemang, tillsammans med många andra har lett till Nobels Fredspris vid två tillfällen, 1985 och 2017. När han en gång skulle hålla tal på en Röda Kors konferens presenterades han med följande ord: ”Doctor Helfand is the quitest, scariest person on the planet”. I första delen beskrivs två olika krigsscenarier där kärnvapen används, med effekter på människor och klimat, ett litet regionalt krig och ett större. Sista delen av föredraget handlar om vad vi i Rotary kan göra ur ett humanitärt perspektiv.
Här är länken till veckans föredrag: Dr. Ira Helfand at Rotary World Peace Conference 1-18-20
Månadsmötet 27 oktober kl 19.00

 

Har du inte anmält dig, gör det nu. Missa inte chansen att se och höra Rotary Internationals President Holger Knaack som är gästtalare på mötet.
Anmäl dig här: https://www.rotaryeclub.se/join
(Länk till mötet skickas ut senare.)

 

 

 

 

 

Angående årsmötet i distrikt 2410
Anmälningstiden är förlängd till den 11 oktober. Alla är välkomna! Söndagen den 18 oktober 2020 klockan 10.00 via Zoom. Anmälan till årsmötet sker via ClubAdmin. Är du intresserad av distriktets verksamhetsberättelse samt resultat- och balansräkning för rotaryåret 2019-2020, kontakta mig.

Council on Resolutions (CoR) 2020 och Lagrådet 2022
CoR möts årligen online och behandlar förslag med rekommendationer till Rotary Internationals styrelse att ta upp för övervägande. Alla Rotarianer kan läsa förslagen och se resultat av omröstningen, men endast Lagrådsrepresentanterna kan rösta. Se förslagen här: https://my.rotary.org/cor/vote Lagrådet är Rotarys högsta lagstiftande organ. Det består av en delegat från varje distrikt och tar ställning till behov av ändringar i grundlagsdokumenten. Sista dag att lämna förslag till Lagrådet 2022 är den 31 december 2020. Observera, det är klubben som ska lämna förslaget. Förslag på ändringar och tillägg ska därför vara styrelsen tillhanda senast 30 november.

Rotarys fyrfrågeprov är en etisk guide för oss rotarianer. Avsikten är att vi ska ställa oss dessa fyra frågor så snart vi är tveksamma om vi ska säga eller göra något:
– Är det sant?
– Är det rättvist mot alla som berörs?
– Skapar det samförstånd och bättre kamratskap?
– Är det till fördel för alla berörda?

The Rotary Foundation (TRF)
TRF är Rotarys stiftelse och vår egen hjälporganisation. (Världens bästa hjälporganisation?!) Tyvärr glömmer vi alla bort TRF ibland… Nu börjar vi så sakta närma oss den tid på året när tiggarbreven och tv-reklamen från allehanda organisationer står som spön i backen. Vill du göra gott i världen, glöm då inte TRF. Gå in på My Rotary https:/my.rotary.org/en/donate och klicka på ”Donate”. Gör det som inloggad på My Rotary så kommer din gåva även att gynna vår klubb. Är du inte registrerad på My Rotary, så gör det först. (Vill du ha hjälp med att registrera dig, är du välkommen att kontakta mig.) Har du för avsikt att skänka pengar till TRF nu, under oktober, ber jag dig att välja ”Polio Fund” då Rotary firar internationella poliodagen den 24 oktober. Mer därom i nästa veckobrev.

Med Rotaryhälsningar
Ulf Andersson
President e-club 2410

Vecka 40

Veckans föredrag handlar om hur vetenskapliga upptäckter kommer ur enkla idéer. Det är ”en gammal goding” ett föredrag från 2011 med Adam Savage. Ni som någon gång tittat på TV-programmet Mythbusters känner säker igen honom. Här berättar han om några upptäckter som gjorts av människor som tänkt lite mer och som varit lite mer nyfikna. (Här går det undan, men det går att titta på det med svensk undertext!)

Se veckans föredrag här: Hur enkla idéer leder till nya upptäckter

 

Northern Light Institute

Årets Rotary Institute i zon 17 & 18 ägde rum i Oulu (Uleåborg) 8-13 september. I år var det sig inte riktigt likt, men ändå mycket lyckat. Det var god stämning bland deltagarna, bra program och intressanta talare, varav de flesta var på plats och några deltog via Zoom, såsom RIP Holger Knaack och TRFs ordförande, PRIP, K.R. Ravindran. Själv deltog jag bland annat i seminariet om The Rotary Foundation.

Stort är att Norra Europa fick sin första medlem i Arch Klumph Society (AKS) i och med att Per och Britt Jannersten, från RK Uppsala-Glunten, tilldelades det officiella medlemsbeviset. Om någon undrar över AKS så är det ”elitlaget” bland alla gåvogivare till The Rotary Foundation.

 

 

 

 

 

 

Lär känna Cristian Herrera, styrelsemedlem och IT-ansvarig i vår klubb. Se Cristians egoföredrag här:

 

Månadens 27:e möte handlade om Solvatten, och Dennis påminde om att vi har material för att göra presentationer om vi besöker andra klubbar.

Material för att presentera Solvatten och vattenprojektet när vi besöker andra klubbar finner ni här.

V39 – Septembers månadsmöte – 28 september kl 19.00 – Solvatten

Föredrag om Solvatten av Julia Toft Sandén

E-klubben jobbar med vatten som hjärtefråga och Solvatten som ett specifik insamlingsmål. Julia arbetar med solvatten och kommer ge oss historier från verkligheten om hur solvatten hjälper familjer i vardagen i ”vårt” område Tharaka i Kenya och andra platser i världen. Hur Solvatten värmer vatten och ger möjlighet till handhygien i Covid-pandemin. Hur tekniken fungerar och varför Solvatten bidrar på många olika plan till FNs globala hållbarhetsmål.

Vi får alla möjlighet att ställa frågor till Julia och vi kommer också att ha en kortare diskussion om hur vi skall lyckas bredda och öka insamlingen av pengar till detta projekt och andra i Rotary.
Varm Välkomna måndagen den 28 september kl 19.00. Här är Zoomlänken till mötet: https://zoom.us/j/98359050317?pwd=RDh6bXJTLzRmMmpqWi81aHdQTlIwQT09

PS. tänk på att ha en kopp varmt kaffe eller te färdigt vid datorn så får vi en trevlig och lärorik stund tillsammans.

Solvattendunkar
Solvattendunkar
Julia
Julia

 

 

 

 

 

 

 

 

Veckans föredrag

är lite annorlunda och från ett samarbete mellan Nobelmuseet och Dramatiska Teatern. I robotforskaren och professorn Danica Kragic Jensfelts iscensatta föreläsning/performance lecture/ om robotik – Om robotar – väcks en mängd frågor om framtidens möjligheter.

Se veckans föredrag här:  Om robotar

Årsmöte för Rotaryklubbarna i Distrikt 2410 via Zoom

Alla medlemmar i distriktets Rotaryklubbar är välkomna och har rätt att delta i årsmötet. Alla deltagare har rösträtt, med undantag för val och frågor av ekonomisk natur. Klubben ska på ordinarie möte utse röstberättigade i dessa frågor. Vår klubb har där möjlighet att ha 2 röstande. Vi kommer att välja dessa på månadsmötet den 28 september. Kallelse och förslag till dagordning är utsänt i separat mail. Har du förslag på klubbmotion eller förslag till ytterligare ärenden till dagordningen, ska de vara klubben tillhanda senast 27 september, använd kontaktformuläret längst ned på hemsidan. Anmälan till årsmötet gör du i ClubAdmin/distriktet/program senast den 11 oktober.

RLI Rotary Leadership Institute

RLI startades för att ge medlemmarna i Rotary en möjlighet att lära sig mer om Rotary och bli bättre på ledarskap. Alla intresserade rotarianer är välkomna. Utbildningen som nu genomförs i tre moduler via Zoom är kostnadsfri. Utbildningen genomförs under 3 lördagar, 10 oktober, 14 november och 16 januari. Passar söndagar dig bättre, 11 oktober, 15 november och 17 januari. Anmälan gör du i ClubAdmin/distriktet/program senast den 5 oktober. Läs mer om RLI här: https://www.rotary.se/ClubAdmin/Rotary_Root_Folder/2350/29244/_Editor_Images/RLI%20broschyr.pdf

Eva Hyllstam, styrelseledamot i E-club 2410, presenterar sig

Eva Hyllstam

Hej, Eva Hyllstam här, roligt att få kontakt med dig! Jag är styrelseledamot i vår Rotaryklubb sedan den förste juli 2020. Jag bor i Göteborg, nära både hav och skog, med två hundar och min man. Barnen är stora, en har nyss flyttat till USA till sin hustru och en bor och arbetar i Göteborg. Jag har förmånen att ha en bonusson också, han och hans sambo pluggar båda på Göteborgs Universitet.

Fritiden spenderas med fördel i trädgården, vi har burit, släpat och skyfflat ut över 100 ton jord på vår steniga bergtomt, som nu någorlunda börjar uppföra sig som en trädgård ska. Vi har perenner, rosportaler, magnolia träd och på våren blommar rhododendron och azaleor. Dessutom har vi bin, som äntligen börjat leverera sin gyllengula skatt, det är en särskild känsla att äta egen nyslungad honung! Vi har också dammar där koi och guldfiskar simmar bland växterna.

Vi märker hur stor skillnad vattnet gör i vår trädgård, en vattensnok hittade sin boplats vid ena dammen, den skrämde mig en dag när det plötsligt började ringla något i vattnet. I den andra dammen har en groda funnit sin plats bland fiskarna, den sitter ofta i vattenbrynet med bara huvudet ovanför vattenytan. Fåglar tar sig ett bad vid dammarna, bina sätter sig i kanten där de säkert kan dricka utan att trilla i och ekorren kommer förbi morgon och kväll. Som tur är håller fiskarna ordning på mygglarverna som annars fort dyker upp i vårvärmen. Alla bidrar till ekosystemet, med vattnet i centrum.

Arbetsmässigt äger jag kontorshotell både i Göteborg och Stockholm. De är centralt belägna, det ena är World Trade Center vid Korsvägen, Svenska Mässan, Göteborg. Det andra ligger i World Trade Center, vid Stockholms Centralstation. Vi har flera hundra företag som sitter hos oss, jag tror på nätverkande för framgång. Det är otroligt värdefullt att ha ett bra kontaktnät som företagare.

Att driva bolag i över 30 år är lärorikt, jag har t ex lärt mig att det tar tid att driva förändringsarbete och vikten av att ha rätt personal. Jag arbetar också sedan 20 år med ledarskapsutvecklingar, ett bra ledarskap är a och o i alla organisationer, företag och länder. Men ledarskap är inte lätt, inte följarskap för den delen heller, och därför tycker jag det är otroligt spännande. Vi fick fatt på adressen Globalleadership.com som passade perfekt för det globala ledarskapet vi utbildar i, det har blivit mycket resande genom åren. Vi har också kollegor i Japan, USA och Brasilien bland annat.

Jag kom med i Rotary e club från början, men har först nu börjat att bli mer aktiv. Att knyta ihop världen och använda oss av det fina kontaktnät som Rotary erbjuder ska bli roligt och utvecklande!

Att vi alla dessutom bidrar till att göra världen lite bättre, känns extra bra.

Jag ser fram emot att lära känna dig framöver, hoppas vi hörs och ses!

Göteborg, 2020-09-15/Eva

V38 – Vad teknikföretagen vet om dina barn

V 38 Vad teknikföretagen vet om dina barn

Hej, alla e-clubmedlemmar och e-clubvänner. Även om inte alla av oss har barn eller barnbarn så ger veckans föredrag en tankeställare till oss alla. Vet du vad teknikföretagen vet om dina barn (eller dig)? Veckans föredrag (med svensk text) handlar om att de digitala plattformar du och din familj använder varje dag – från spel till utbildningsappar och medicinska portaler – kanske samlar och säljer dina barns data. Se veckans föredrag här: Vad teknikföretagen vet om dina barn. 

Rotary Fellowships

Inom Rotary finns många Fellowships (intresseföreningar) för Rotarianer. Det är internationella grupper som delar ett intresse. Att vara medlem i ett fellowship kan vara ett sätt att utöka sitt nätverk, även yrkesmässigt, och få vänner från andra länder. Det kan vara intressant för din hobby och erbjuda nya möjligheter för dina fritidsintressen. Själv är jag medlem i BREW, Beers Rotarians Enjoy Worldwide. Vi finns på webben, nyhetsbrev ges ut några gånger per år och vi har onlineaktiviteter. I samband med International Convention arrangeras också träffar och studiebesök. Naturligtvis är öl det genomgående temat. Rent vatten är den största ingrediensen i öl och BREW skänker regelbundet pengar till WASRAG (Water and Sanitation Rotary Action Group) som precis som vår klubb arbetar för att ge människor tillgång till rent vatten.

Öka din aktivitet inom Rotary genom att gå med i ett eller flera Fellowship beroende på dina intressen! Se vidare här: https://www.rotary.org/en/our-programs/more-fellowships

Rotary internationals Institute Zone 17 & 18

I skrivande stund är jag på väg till Northern Lights Intstitute, i Uleåborg i Finland. Läs mer om detta i kommande veckobrev.

Boka in klubbens kommande månadsmöten i kalendern

Vi startar som vanligt kl 19.00. På mötet den 28 september kommer Solvatten att vara med och på mötet den 27 oktober gästas vi av ingen mindre än Rotary Internationals President Holger Knaack! Mer information om oktobermötet kommer! Den 26 november har vi årsmöte.

Ulf Andersson

President

 

Vecka 37 – Hur man bygger en skyddad källa i Kenya


Hur man bygger en skyddad källa i Kenya
Rinnande rent vatten ur en kran nära sig är inte en självklarhet för en stor del av världens befolkning. E-club 2410 säljer virtuella vattenflaskor. Vår vattenflaska är en symbol för vårt arbete att hjälpa världen med renare vatten. Vi har deltagit i 2 globala vattenprojekt, i Jordanien och i Kenya. Nu satsar vi i första hand på Solvatten i utsatta områden. Vi är många, många klubbar inom Rotary som på ett eller annat sätt arbetar med vatten och sanitet. I veckans föredrag får vi ta del av hur man bygger en skyddad källa i Kenya. Just det här projektet drivs av 5 klubbar på Västkusten tillsammans med Rotary Doctors Sweden. Glöm inte att köpa en eller flera virtuella vattenflaskor! Veckans föredrag finns här: Hur man bygger en skyddad källa i Kenya

My Rotary

Att ha ett konto på My Rotary är en förutsättning för att som medlem få ut mesta möjliga av den information och de verktyg som Rotary tillhandahåller på nätet. Du som ännu inte har ett konto där, gå in på: https://my.rotary.org/en/ och registrera dig. Det tar inte många minuter.

Boka in klubbens kommande månadsmöten i kalendern

Vi startar som vanligt kl 19.00. På mötet den 28 september kommer Solvatten att vara med och på mötet den 27 oktober gästas vi av ingen mindre än Rotary Internationals President Holger Knaack! Mer information om oktobermötet kommer! Den 26 november har vi årsmöte.

Rotary - Open Opportunities

V 36 ”Rotary is fun!”

”Rotary is fun!”

Hur många gånger har jag hört det? Jag har tappat räkningen för länge sedan. Motsvarigheten på svenska är ”Vi ska ha roligt när vi träffas!” I e-cluben träffas vi ju inte, i alla fall inte så många åt gången. Denna veckas föredrag är kanske inte superseriöst, men roligt. Jag hoppas att ni också uppskattar det. Det handlar om spam, typ ”Nigeriabrev”.

Se veckans föredrag här:  James Veitch – This is what happens when you reply to spam email

Jag har frågat förut och nu frågar jag igen. Några har hört av sig, men vi behöver fler som engagerar sig för att klubben ska bli framgångsrik. Det finns många sätt att bidra till att göra klubben bättre. Är du bra på IT, vill du tipsa om föreläsare till våra månadsmöten eller filmade veckoföredrag, vill du vara fadder för nya Rotarymedlemmar. Eller känner du att du kan hjälpa till på något annat sätt, anmäl ditt intresse här: https://rotaryeclub.se/wp/kontakt/

 

För inbjudan till och information om Distriktets Höstseminarier (via Zoom) den 14 och 15 september, se distriktets hemsida: https://www.rotary.se/2410 Anmälan senast 6 september.

 

YES !!!

Nu är det bara två kvar!

Africa kicks out polio

V.35 – Det nya Rotaryåret

Hej Rotaryvänner

Nu drar vi igång det nya Rotaryåret med ett medlemsmöte i cyberrymden den 27 augusti kl 19.00-20.00. Har du tid och lust så kan du mingla vidare till kl 21.00. Vi använder oss som vanligt av Zoom. Klicka på länken när det är dags och häng med i gemenskapen!

https://zoom.us/j/98359050317?pwd=RDh6bXJTLzRmMmpqWi81aHdQTlIwQT09

På nästa medlemsmöte i september kommer Solvatten att vara med.

Veckans föredrag

I veckans föredrag får vi några tips om hur vi kan hantera vår nervositet och ångest som tenderar till att dyka upp när vi gör offentliga framträdanden, ex talar till publik eller i tävlingssammanhang.

Se veckans föredrag här

I min brevlåda har det inkommit ett upprop från Rotary Doctors

Till minne av Lars Braw – 100 år. Rotary Doctors Sweden´s grundare skulle ha fyllt 100 år nu i augusti 2020. Stöd gärna Rotary Doctors viktiga verksamhet med en gåva. Läs mer här:

https://www.rotarydoctors.se/aktuellt/lars-braws-100-arsminne/

Jag hoppas vi träffas den 27 augusti!

Ulf Andersson

Vecka 34

Veckobrev vecka 34

Det sägs om oss svenskar att vi är så intresserade framtiden. Hur blir vädret i morgon, hur blir vädret i helgen? Christian von Essen, frilansjournalist, är intresserad av framtiden, men kanske inte så mycket vädret. Han har skrivit boken ”Vad händer med framtiden”. I veckans föredrag försöker han förmedla vad han tror blir kommande förändringar inom samhälle, företag och politik i den pågående pandemins spår. Du kan avbryta efter ca 17 minuter, då ett helt annat ämne tar vid.

Se veckans föredrag: The Future After Cowid-19

Maila gärna in förslag på intressanta veckoföredrag. Den här gången tackar jag Jan för tipset om ”Warp Talks”. Jag har några tips ”som ligger på lagret”, men kom igen, det måste finnas gott om idéer. Vi är ju 50 medlemmar i klubben. Självklart kan även ni gästande Rotarianer maila in tips. Adressen är: e-club-2410@rotary.se

Och nu – något angeläget om vatten – nämligen Östersjön.

Inom Rotary driver de finska distrikten 1410 och 1420 ett projekt kallat ”Save the Baltic Sea” och nu har man också startat upp ”BASRAN, Baltic Sea Rotary Action Network”, som har visionen att alla lokala Rotaryklubbar skall engagera sig och arbeta för våra hav i allmänhet och Östersjön i synnerhet. Mera info om verksamheten och målen hittar Du genom följande nyhetsbrev: www.rotary2370.se/f/RotaryBASRAN_Newsletter200430.pdf

I torsdags förra veckan arrangerades ett första seminarium på Kastellholmen mitt i Stockholm, där segelfartyget Briggen Tre Kronor är förtöjt, och nu vill vi på detta sätt bjuda in alla medlemmarna i de lokala Rotaryklubbarna i hela Sverige och de svensktalande delarna av Finland till ett motsvarande seminarium på nätet, dvs. ett webbinarium, som äger rum måndagen den 24 augusti kl. 19.

Målet med webbinariet är att ge deltagarna en bild av:

– Nuläget i Östersjön.
– Projektet ”Expedition Rädda Östersjön”, som startar nu och som skall pågå till 2025.
– Samarbetet och tänkbara aktiviteter som de lokala Rotaryklubbarna och FN-föreningarna skulle kunna genomföra i samarbete med Briggen Tre Kronor i projektet ”Expedition Rädda Östersjön”

Välkommen att anmäla Ditt deltagande via följande länk: https://simplesignup.se/event/169160

När Du anmält Dig kommer Du sedan att någon vecka före webbinaret få den länk, som man kommer att behöva för att koppla upp sig.

Vid frågor kontakta gärna:

Anders Johansson, IPDG, Distrikt 2350, mobil 072-552 66 59, mail: andersmail@ownit.nu

Gun-Marie Östedt-Axelsson, IPDG, Distrikt 2370, mobil 070-284 28 16gog.axelsson@telia.com