Vecka 14 Kranmärkt & Mitt Vatten

Hej alla!

Jag tänker på er med varmt hjärta och undrar hur ni har det. Det är svårt att föreställa sig alla scenarier som pågår där ute i andras liv, men såklart har många det kämpigt på olika sätt. Inte minst flera i styrelsens kärntrupp som jobbar i det innersta navet med att konkret hjälpa företagare att överleva krisen.

Jag har nära kontakt med regionchefen för organisationen Företagarna i Jönköpings län. Hon säger att hon upplever att många småföretagare är ledsna över sin situation. Jag hoppas att alla trots allt ska klara av att hålla en någorlunda struktur på vardagen och hitta glädjeämnen för att orka vidare.

Min mamma säger sig tappat sugen på livet, men hon är bara 76 år. Med det perspektivet tycker jag att hon lika gärna kan komma till mig och stanna här även om det innebär att resa från Värmland till Småland. Vad är det för vits med att isolera sig för att bli självmordsbenägen? Jag hoppas att krisen kan bidra med att människor istället för separation ska komma varandra närmare och börja bry sig om varandra mer. Visst går det att kombinera?

Igår Kranmärkte jag mitt företag. Det var väldigt enkelt att göra det och passar det även ditt företags profil, rekommenderar jag det verkligen. Följ länken här för att lära dig mer.

Bakom certifieringen står Svenskt Vatten med syfte att uppmärksamma miljömedvetna och ekonomiska aspekter av att välja kranvatten framför flaskvatten. De hävdar till exempel att en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi i produktion och leverans i förhållande till att bara tappa upp en liter från kranen. De säger också att det är 250 gånger billigare med kranvatten än om du köper den billigaste vattenflaskan från matvarubutiken. De firar precis som vår e-klubb Världsvattendagen den 22 mars. Kanske kunde vi även certifiera e-klubben, vad tycker ni?

Där jag bor har vi egen flerhundraårig stensatt brunn. När min man och jag är på resande fot tar han alltid med sig eget vatten som ska räcka i flera dagar. Självklart får han inte ha det för sig själv 😉

Önskar alla en givande vecka – var du än är – vad du än gör – be good.
Veronica Örfelth, president, Rotary e-klubb 2410.

Se veckans föredrag här

 

Vecka 13 – Finn din egen visdom

Världsvattendagen gav välbehövligt tillskott i kassan vilka vi nu kan omsätta i konkreta hjälphandlingar av osjälviskt tjänande. Tack till alla som bidrog & varmt välkomna alla nya besökare! När era fysiska klubbar håller stängt har vi öppet 24/7 även för er. Du betalar 20 SEK till våra vattenprojekt, ser ett föredrag, lämnar en kommentar och din närvarostämpel går från oss till din klubb i utbyte.

 

I denna fil finns det uppdaterad info kring Mutomo som vår klubb är medlem i och regelbundet ger pengar till. Ansvarsperson i Rotary e-club är Bengt Olsen. Kontakta gärna Bengt med just dina frågor. bengt.olsen@ compnet.se    070-6923210

 

Vem vet hur framtiden kommer att se ut – kanske när du tror att du gör en bra sak för någon annan hjälper du i själva verket dig själv. Har du lagt märke till att denna universella lag fungerar så i ditt vardagliga liv? Principen att vad som än ges ut kommer tillbaka till ”givaren” förr eller senare i en eller annan form.

 

Trots pandemiläge har vi alla mycket att vara tacksamma för och glädjas åt i livet. Alla känner säkert till att när något dåligt uppstår följer ofta även något bra. Även om det kan vara svårt att se det under de mörkare dagarna finns det säkert ljusglimtar att söka efter och saker att glädjas åt. Har du någon gång funderat på vem, vilka eller vad som tillför ljus i ditt liv? Vem ger dig glädje att fortsätta gå på din livsväg? Finns det ingen, kanske just DU kan vara detta ljus i någon annans liv? Att ge är minst lika härligt som att få. Det låter klyschigt, men det är precis vad många ideella krafter redan har insett. Helt säkert även de flesta av oss Rotaryaner!

 

Var därför inte snål (med dig själv). Alla kan ge något. Även den fattigaste kan ge, om så bara ett leende, eller en hand till någons stöd. Fråga dig fram och leta efter bra saker att göra. Det kommer garanterat göra att du mår bättre oavsett hur ditt liv ser ut.

 

Många håller sig numera hemma, eller sitter i karantän. Eftersom jag under 20 års tid ideellt stödjer mänskliga rättigheter i Kina, har jag sett och hört mycket och därför kan jag  lätt se igenom mediernas rapportering som i vissa hänseenden (enligt mig) gått fullständigt överstyr den sista tiden pga av att man uppenbart går i kinaregimens ledband – av vilken orsak har jag ännu inte riktigt förstått, för i vissa avseenden ser det ändå annorlunda ut än det gjort tidigare. Att vara källkritisk handlar tydligen om något helt annat nuförtiden. Och de vi naturligt borde kunna lita på, visar sig genomkorrumperade av starkt kinesiskt inflytande, där ett uppenbart exempel är WHO. Och hur är det möjligt att TT år ut och år in rakt av köper kina-propagandan och serverar oss otvättat?!

 

Ja, svenskar är godtrogna och kanske lite naiva (men bara så länge vi inte vet sanningen), och (som jag ser det) tror vi gärna på de auktoriteter vi en gång accepterat som seriösa. Men vi är även genuina sanningssökare som vill veta ”hela bilden” innan vi tar ställning i olika frågor. Låt oss ta fram den styrkan nu. Den är mer behövlig än någonsin. Om även medierna blivit missledda, hur kan sanningen tränga igenom? Fundera gärna på det och glöm aldrig att denna världskatastrof faktiskt grundats i att kineser är livrädda för att ”tappa ansiktet” och det är just det som orsakade att Coronakrisen eskalerade från första början eftersom regimen mörkade förloppet under flera månader och tystade de som talade öppet och ärligt om det.

 

Nu när den grymma kina-regimen ertappats med handen i syltburken gör de vad de alltid gör, skyller ifrån sig och får det att se ut som om det är någon annans fel, samt ”låtsashjälper” länder som de har nära koppling till för att de ska se ut som om det är de som är de goda, pålitliga och hjälpsamma. En sak till innan jag knäpper igen… Alla fattar väl att Italien och Spanien inte kan ha fler coronarelaterade dödsfall än Kina?! …bara detta enda lilla exempel visar tydligt att vi inte ska lita rakt av på vad vi får till oss av statsstyrda kinesiska medier. Jag kan och vill inte tro att vi är så lättlurade. Att en orm ömsar skinn gör den ändå inte till något annat än en orm i slutändan. Be aware folks, be aware!

 

Önskar alla en givande dag styrd av eget tänkande och inre visdom.
Vänligen, Veronica Örfelth

 

Se veckans föredrag här

Vecka 12 – Vi ”vilar” från Corona ett tag, och fokuserar på rent vatten!

Världsvattendagen söndag 22 mars – ”Everyone has a role to play”.

PS 1. Längst ner hittar du ett BONUS-föredrag om effektiv handtvätt, missa inte det!
PS 2. LÄS Guvenörsbrev med info om inställda möten och tips till medlemmar och klubbar
PS 3. Glöm inte att göra de fyra punkterna nedan på söndag för att fira Världsvattendagen!

På söndag är det Världsvattendagen. Årets högtid för vår Rotaryklubb som ägnar sin tillvaro åt vatten. Att sprida kunskap om vatten, att samla in pengar till vattenprojekt som solvatten för att rädda liv i områden där det fortfarande idag saknas rent vatten.

Världsvattendagen

Det startades på initiativ av FNs generalförsamling år 1992 och har sedan dess varje år belyst olika vattenrelaterade teman. I Sverige koordineras Världsvattendagen genom Svenska Hydrologiska Rådet (SHR) och har firats sedan år 2006. Att sprida information kring vattenfrågor och väcka engagemang för vattenrelaterade problem till unga är huvudmålet med Världsvattendagen. Många har deltagit sedan starten år 2006 och ett stort intresse har visats för evenemanget bland svenska skolklasser.

Läs mer här

 

QUIZ om vatten

Vi svenskar gör åt 140 liter vatten per dag. Hur mycket går till:

 • Personlig hygien?
 • Toalettspolning?
 • Disk?
 • Tvätt?
 • Mat & Dryck?
 • Övrigt?
 • Hur många gånger dyrare är en flaska vatten på Bensinmacken jämfört med i kranen?
 • Hur mycket mer koldioxidutsläpp genererar en flaska vatten från affären eller macken?
 • Hur mycket mer energi går det åt för att få fram en flaska vatten i affären jämfört med att tappa upp i kranen?

(Ni hittar svaren längst ner i mailet eller inlägget)

 

Vill du veta mer om vatten så kika in här

Det finns även en bra presentation att ladda ner som du kan använda om du vill berätta lite mer om vatten för vänner och bekanta, på en lokal Rotaryklubb, på ditt företag eller i något annat sammanhang.
Presentationen kan du ladda hem här…

 

OK! – några rader om Corona också!

Många klubbar ställer in sina vanliga möten pga av rädsla för smittspridning. De som fortfarande vill ha närvaro kan då göra ett ”besök”  hos oss på E-klubben. Titta på ett föredrag, köpa en flaska och fin närvaro registrerad. Tipsa gärna din lokala klubb eller dina Rotarykamrater om denna möjlighet.

 

Detta vill vi be dig om för att hylla och fira världsvattendagen:

Det är inte betungande att vara med i rotary e-club, du skall bara kika på ett föredrag (som förhoppningsvis berikar dig) en gång per vecka och köpa en ”virtuell” vattenflaska.

Men i samband med Vattendagen vill be be dig engagera dig lite mer. Vi skulle önska att du gjorde fyra saker för bättre vatten i världen och för att rädda livet på barn i Tharaka, Kenya

 1. Titta på föredraget – dela gärna sidan i dina sociala medier! Så att dina vänner blir medvetna om världsvattendagen och också köper en ”vattenflaska”.
 2. Köp ett vattencertifikat i vår ”shop” som ett bevis på att vårt arbete med vatten är viktigt för dig. Det finns i fyra olika valörer: 1000, 500, 300 eller 100 kr.
 3. Tipsa dina lokala rotaryvänner och klubbar att man kan besöka Rotary E-club och få närvaro.
 4. Gör något med vatten på söndag! Skåla i vatten med vänner, posta en ”skål” på facebook eller instagram. Spela in en liten film med vatten. Servera vatten i vinglasen eller vinglasen för att uppmärksamma vårt fina vatten. Ställ Quiz frågorna ovan till din familj eller vänner. Eller vad som helst som uppmärksammar vatten lite extra på söndag!

PS. Om alla medlemmar köper ett certifikat var och tipsar fem vänner var att göra detsamma så ger det 30 familjer en solvattendunk och en möjlighet till rent vatten i upp till 10 år! 

Everyone has a role to play…

 

Veckans föredrag 1  handlar såklart om vatten och innehåller tre talare på ett TED föredrag, men svensken Jan Eliasson i slutet – missa inte det!

Veckans 1 föredrag hittar du här 

 

Veckans föredrag BONUS Rent vatten är livsnödvändigt och nu i Corona tider kan det hjälpa oss extra mycket – genom att vi tvättar våra händer noga.

På söndag är det världsvattendagen och då vill så klart hjälpa fler att få rent vatten att både dricka och tvätta sig med.  Med rena händer och ett varmt hjärta så blir det lätta att bidra med en slant till de som inte har det lika lätt tillgängligt som vi.

Veckans föredrag 2 hittar du här

Ha en strålande fin vecka!

// Dennis & Charlotte

 

 

 

 

SVAR  —  QUIZ om vatten

Vi svenskar gör åt 140 liter vatten per dag. Hur mycket går till:

 • Personlig hygien – 60 liter
 • Toalettspolning – 30 liter
 • Disk – 15 liter
 • Tvätt – 15 liter
 • Mat & Dryck – 10 liter
 • Övrigt – 10 liter
 • Hur många gånger dyrare är en flaska vatten på Bensinmacken jämfört med i kranen? – 250 gånger dyrare
 • Hur mycket mer koldioxidutsläpp genererar en flaska vatten från affären eller macken? 1000 gånger mer koldioxidutsläpp genererar en flaska vatten jämfört med kranen.
 • Hur mycket mer energi går det åt för att få fram en flaska vatten i affären jämfört med att tappa upp i kranen? 300 gånger mer energi går det åt i onödan när vi köper vatten på flaska istället för att tappa upp ur kranen

 

 

Vecka 11 – Backa upp världsvattendagen den 22 mars!

Mycket av det som görs i Rotary rör ju projekt för att göra världen bättre.  Och många av projekten är sponsrade av The Rotary Foundation – vår egen stiftelse.  Ni som var med på senaste 27:e-mötet vet ju att det är miljardbelopp som går till projekt via denna stiftelse och att det sen några år också finns en ”permanent fond” i denna stiftelse som syftar till att göra oss mer oberoende av hur stora bidragen är från år till år för att skapa mer långsiktighet.  Den som vill läsa mer kan se årsrapporten för stiftelsen online här:

https://www.rotary.org/en/annual-report-2019

Världsvattendagen söndag 22 mars

Vi närmar oss också med stormsteg FN:s världsvattendag, då vi ju kör vår egen kampanj i E-klubben sen flera år tillbaka.  Skriv gärna in dagen i almanackan och fundera på hur du kan uppmärksamma denna dag bland dina elektroniska och icke-elektroniska vänner!

Veckans föredrag

Och så veckans föredrag.  När man har den i styrelsen formella rollen som IT-samordnare kan man ju ta sig friheten att ta ett föredrag om den mer vaktmästarartade delen av informationstekniken.  Jag väljer därför denna vecka ett föredrag om hur du tar backup av din dator, för att klara ett systemhaveri eller en virusattack.  Happy backing up!

Veckans föredrag

Vid pennan

eder trogne IT-samordnare  Björn Elenfors

 

 

Bild av  Brian Wong under licensen CC BY-SA 2.0

https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

 

Vecka 10 Månadsmöte med tema The Rotary Foundation

Tack alla ni som kom och lyssnade på klubbens månadsmöte där Mikael och Charlotte Ahlberg delade med sig av sina Rotary-erfarenheter och upplevelser.

Mikael berättade om Rotary Foundation – vår egen stiftelse för att göra projekt i världen!
Rotary Foundation håller mycket hög kvalité och får därför högsta betyg av Charity Navigator – mycket för att de pengar som skänkts verkligen går till projekt. Avbräcket för administration är minimalt eftersom Rotarianer oavsett position inte får någon lön för sitt arbete.

Vill du också ha en egen stiftelse för att göra skillnad? Charlotte och Mikael Foundation för Economic and Community Development är ett praktiskt exempel, som makarna delade med sig av.

Genom att skänka minst 25.000 dollar till Rotary Foundation skapade paret Ahlberg sin egen stiftelse. Det skulle du också kunna göra inom något av Rotarys fokusområden. Att ha en egen stiftelse är ofta dyrt och krångligt, men här slipper man själva hanteringen och Rotary tar hand om det administrativa. Du behöver inte heller betala in pengarna nu utan det går utmärkt att göra en testamentsgåva, dvs pengarna kommer till Rotary först när du inte lever längre. Det går så klart att kombinera med att skänka pengar nu och skriva in det i ditt testamente. Vill du veta mer praktiskt hur du går till väga så hör av dig till Charlotte och Mikael, så guidar de dig.

De pengar vi skänker gör så mycket gott! Charlotte berättade även om senaste besöket i Indien, för att fira att Rotary i Indien fyller 100 år! 4.200 deltagare från 32 länder samlades för att fira. Vi fick några bilder och när barnen med varsin röd hjärtballong i handen klev upp på scenen, var de så söta. Och när det stod klart att alla dessa barn överlevt tack vare Rotary-bidrag till hjärtoperationer för barn, då var inte ett öga torrt.
Nyckeln till våra hjärtan sitter på insidan och när vi ser vad gott vi kan göra är det mycket enkelt att förstå varför vi vill vara med och bidra.

Faktura för medlemsavgiften
Fakturan för vårens obligatoriska medlemsavgift är nu utskickad digitalt. Den är utskickad till alla som var registrerade som medlemmar 30/12 2019, inga korrigeringar kan göras i efterhand eftersom pengarna redan är inbetalda till Rotarys organisation.

Faktura för vattenflaskor
Många medlemmar efterfrågar faktura för att bidra till vårt vattenflaskeprojekt. Denna kommer att skickas ut under vecka 10 för att undvika sammanblandning med fakturan för medlemsavgiften. Du väljer själv om du vill betala denna klumpsumma eller om du hellre vill bidra varje vecka, via swish eller paypal.

Önskar dig en härlig vecka med många givande möten och upplevelser.

Veckans föredrag

Vecka 9 – Nytt 27:e möte och Paul Harris

Rotaryvänner – på torsdag 19.00 ses vi igen!

Rotary firade igår (söndag) sin 115-års dag. Glädjen för detta är större än väntat hos mig och flera av våra medlemmar har även uppmärksammat detta på sina FaceBook-sidor. Jag tycker därför att vi kan minnas grundaren Paul Harris lite extra och på den här platsen går det hitta många intressanta historiska återblickar för den som vill.

I ett citat värt att lyfta säger Paul Harris att vad än Rotary betyder för oss Rotaryaner, så kommer det (fritt översatt) för världen vara mer betydelsefullt vilka resultat vi (gemensamt) uppnår. Fler Paul Harris citat finns här. 

I veckans film talar Paul Harris till publiken via radio – någon har animerat det hela för att få det mer levande. Vare sig du tittar eller lyssnar talar han även till de som ännu inte tagit klivet in i Rotary-världen och säger till dem (ungefär så här): ”Om du har kärleken i hjärtat för dina medmänniskor, min vän – då är du en potentiell Rotaryan!”

Detta är ord vi kan ta med oss när vi funderar på vilka av våra närstående som nu finns i våra liv och som vi tror skulle gilla att vara med i Rotary.

På torsdag ses vi igen på 27e möte. Då är planen att öka på våra kunskaper om TRF (The Rotary Foundation). Om du tycker att du redan kan mycket om detta – kom ändå! Vi vill gärna träffa dig och ta del av dig och ditt liv.

När du ska besöka mötet går du via den här länken (https://zoom.us/j/385911459) och kommer då direkt in i zoom-mötet.  Bjud gärna in valfria gäster.

Varmt välkommen!

Veckans föredrag hittar du här

Vecka 8 – Rotary Indien 100 år och Alan Watkins (föredrag)

I helgen var det 100 års jubileum för Rotary i Indien med över 4000 deltagande Rotaryaner. Hela eventet livestreamades och kan nu ses här för den som har mycket tid. Filmerna är nämligen helt oredigerade!

Charlotte Ahlberg med make (Mikael) var på plats i Calcutta (eller Kolkata som det officiellt heter sedan 2001) där Mikael bland annat talade om vårt Solvattenprojekt under sin dragning för fokusområdet vatten. Om någon vet var just denna del finns på livestreamingen, dela det då gärna den infon med oss andra – Tack!

Länk till solvatten

 

Rotary E-club önskar i alla en fin vecka!

Veckans föredrag hittar du här

Vecka 7 – Coronavirus (föredrag)

Mina fina Rotaryvänner…

Som vanligt känns avståndet mellan oss påtagligt.  Jag har varit med om det tidigare när jag jobbade med en webbtidning. Och kanske var det just avståndet till läsarna som till sist tog bort min entusiasm ifrån det fantastiska jobbet det innebar att vara mitt i händelsernas centrum.

Förra veckan avslutades för mig med att sjunga på en älskad väninnas begravning. Vi var på en vacker skärgårdsö utanför Göteborg vilket kompenserade upp för allt det sorgliga. Min ambition under veckan var annars att dela med mig av tankar jag haft sedan vårt 27:e möte – men tiden vill inte räcka till allt.

Den uppmärksamme kanske märkt att vi fått ett nytt typsnitt på vår hemsida. Det fanns ambitioner på att göra fler förändringar, men vår webb-hjälpande hand Anders Eriksson blev istället anställd. Nu gör det honom för upptagen för att lägga tid på vårt ideella arbete. Vi kan bara tacka och gratulera Anders så långt och hoppas på att han (eller någon annan) ev. kan frigöra tid för våra önskemål senare.

Vi vill att medlemmar och gäster lätt hittar till och klarar att navigera på vår hemsida. Förra veckan kunde vi lära oss hur man söker och ger info till andra via ”My Rotary”. Vår medlem David Krug har skapat ett projekt där för att testa funktionerna. Just nu är det väldigt tomt på intressenter meddelar David, tydligen bara undertecknad som kommit dit hittills – så gå gärna dit och testa och godkänn Davids vänförfrågan du med. Vi följer upp detta nästa vecka. Du kanske kommer på att du också vill skapa något eget i My Rotary. Kolla runt och se om du hittar något som stimulerar ditt intresse! Björns föredrag om My Rotary blev uppskattat av många. Veckan innan hade vi guvernörsbesök. Även det spelades in och kan ses i efterhand här.

Hur hittar du våra föredrag på hemsidan?

Om du ska söka på tidigare föredrag på vår hemsida ska du gå till kategorin ”blogg”. Där, om du kikar i den högra kolumnen är föredragen listade med vecka och namn. Det går bra att få närvarostämpel i efterhand för dina besök. Även gäster får närvaro retroaktivt om de skriver på sidan för den aktuella veckans föredrag och köper vattenflaskor i samband med besöket.

Ett av våra stora projekt är Solvatten. Om du befinner dig i Stockholm på måndag kan du besöka Åkersberga och Österåkers Rotaryklubb. Den 17 februari har de föredrag om Solvatten.

Veckans föredrag kommer från en god vän till mig som heter Manyan. Han är ordförande för tyska International Society for Human Rights (ISHR) som är en välkänd internationell människorättsorganisation. Innan Manyan gick i pension har han arbetat som chef på ett våra största svenska företag. Han talar många språk flytande, däribland svenska mycket bra. Han har mycket att dela med sig av och därför är jag glad över att nu kunna följa hans nystartade youtube-kanal (här talar han engelska) för att hålla mig uppdaterad kring aktuella kina-frågor. Hoppas ni också tycker att det är intressant och givande.

Veckans Föredrag hittar du här

Vänliga hälsningar

Veronica Örfelth, president för Rotary e-club 2410

 

 

Vecka 6 – My Rotary

Rotaryvänner!

…ännu en fantastisk vecka är i antågande som vi kan fylla med vad vi vill! Vad vill du ha i ditt liv? 
 
Under förra veckans 27e möte berättade Björn Elenfors vad vi har för nytta av och hur vi kan använda oss av ”My Rotary”. Detta föredrag spelades in och vi delar med oss av det som denna veckas föredrag. 
 
Vår hjälpsamma ”medlemsgrupp” med Jan Jaldeland, Ingemar Drogell och Susanne Hassellöf som draglok – har funderat mer på hur vi kan nå våra årsmål att bli 100 medlemmar: 
 
”Rekrytering i Rotary E-club 2410
 
Idag är vi 55 medlemmar. Styrelsens mål är att vi blir 100 medlemmar. Om var och en av oss värvar en enda ny, blir vi över 100 stycken.
 
Vi har ju alla många kontakter i samhället. Och just en E-club kan intressera många.
 

Tips på områden där vi kan ha kontakter:

 
– De som gått Rotarys RYLA-utbildningar, – Rotarystudenter som blivit vuxna. – f.d. Rotaractare (de slutar ju vid 30 år), – Kollegor i yrkeslivet. – Rotarianer, som engagerat sig i olika klubbar och kan tycka att E-club är ett bra alternativ. – Medlemmar i Round Table respektive Ladies Circle, eller de som varit med där (man slutar ju där vid 40 år), – Medlemmar i andra föreningar. – Bekanta/Vänner. 
 

Du har säkert också andra kontaktytor.

 
Vill tipsa om Björn Elenfors mycket intressanta månadsmöte den 27 januari – 2020. Där presenterade Björn mycket kring Rotary, hur man finner information etc. Nyttig information för oss medlemmar och också när vi rekryterar. Mötet är videoinspelat – gå in och titta. 
 
 
55 medlemmar är ett ganska vanligt antal i en Rotaryklubb. En E-club är ju speciell och kan innehålla många medlemmar. 
 
Låt oss tillsammans se till att fler får möjligheten att vara med i detta formidabla nätverk och allt annat som Rotary omfattar.”
 
—————————————————————————————————
Vi i styrelsen kan bara hålla med och tackar medlemsgruppen för både sitt engagemang och stöd.  
 
Vi andra kan ta en funderare på om vi möjligen har någon i vår närhet som vi tycker kan passa in i Rotarys värderingar som vi skulle kunna fråga eller berätta mer om Rotary för. 
 
Som en påminnelse skickar vi med Rotarys sk. ”Fyrfrågeprov” som är etik och värdegrund inom Rotary. 
 

Om allt vi tänker, säger och gör, ska vi reflektera, …

1. Är det sant?
2. Är det rättvist mot alla parter?
3. Kommer det att skapa goodwill och bättre vänskapsförhållanden?
4. Är det värdefullt för alla som berörs? 
 
”The Four-Way Test” togs fram av rotarianen Herbert J. Taylor redan år 1932.
 
Med det önskar vi alla våra medlemmar en härlig och givande vecka!
Styrelsen, genom Veronica Örfelth, president.                  

Vecka 5 – Guvenörsbesök

Kära Rotarianer

Inbjudan till AfterWork 4 februari

Tema Ostersjon 20200204 kl 17- 19  Tisdagen den 4 feb genomför vårt Distrikt 2350 i samverkan med Distrikt 2370 After Work på Hotel Esplanade (se inbjudan i bifogad fil) kl. 17:00 – 19:00.
Detta AW har tema Östersjön och bland gästerna kommer att återfinnas äventyraren Ola Skinnarmo, Östersjöfondens VD Lotta Nummelin, representanter från briggen Tre Kronor, Världsnaturfonden och Baltic Sea Forum. Paul Ronge kommer att vara moderator.
Detta AW är ett led i en ökad satsning på vattenmiljöfrågor som drivs gemensamt mellan bl.a Distrikt 2350 och 2370.
Tag gärna med en gäst.
Hjärtligt välkomna!

Välkommen på 27e möte 

MyRotary är en suverän medlemssajt där du har hela världens Rotarianer i ditt nätverk!
Du hittar den här rotary.org. Björn Elenfors kommer att guida oss i denna sajt.
Missa inte nästa medlemsmöte – måndag den 27e Januari ser vi alla fram emot att träffas i Cyberrymden. Björn Elenfors kommer att hålla föredrag och vi får chans att samtala om högt och lågt med varandra. ”Kapten Zoom” har skickat en länk till mötet. Klicka och kom med i gemenskapen.
Bengt kommer även att berätta om Mumoto projektet i mötet.
Och alla som vill kommer att få berätta om sig själva.
Vi startar kl. 19.00 måndagen den 27 januari

Veckans föredrag

Jag hade besök av distriktsguvenör Johan Gustavsson som har besökt alla 64 klubbar i distriktet. Johan berättar om sig själv och om vad Distriktet 2410 gör och varför han är stolt över att arbeta för Rotary.
Ha en bra vecka – 
…och glöm inte att köpa några virtuella vattenflaskor, det kommer innebära stor skillnad för de barnfamiljer som får en Solvattendunk till sommaren.
Veronica Örfelth
President Rotary E-club