Veckobrev vecka 27 – Presentation av Marie-Astrid Löfdahl, ny president 2021-2022 i E-club 2410

Hej Rotaryvänner!

Så roligt att få leda vår E-Club 2410 under det kommande året! Den 30/6 hade vi vår presidentöverlämning på månadsmötet, då vi också firade att vi hade vår första aktivitet på nätet för 10 år sedan. Tänk vad tiden går fort! Jag minns att jag precis hade kommit hem till Sverige, från mina 3,5 år då jag jobbade i Schweiz. Mina föräldrar, som också är Rotarianer, hade träffat Charlotte i något Rotary-sammanhang och sa att “Här måste du ju vara med”. Sagt och gjort, jag ringde till Charlotte och så var jag en av de medlemmar som chartrade Rotary E-Club 2410 och vilken tur att jag gjorde det!

Nu inleds sista arbetsveckan innan semestern för mig. Även i år stannar jag på hemmaplan, även om jag förmodligen kommer att göra lite utflykter. Jag har nyligen flyttat till Värnamo från Huskvarna, så alla lådor ska packas upp och möbler som tagits med ska utvärderas och behållas eller bytas ut. Härifrån Värnamo gör man lätt dagsutflykter till Västkusten och vackra Halmstad, Falkenberg och Varberg. Men också österut, jag kommer att åka och besöka föräldrar och syster med familj i Kalmar, som nu är 30 minuter närmare. Så är ni vid någon av kusterna och hänger på stranden, finns det risk att ni träffar på mig i sommar.

Veckobreven och föredragen rullar dock ut som vanligt under hela sommaren, så har ni Rotary-vänner vars klubbar har sommarstängt, så tipsa dem om att besöka oss! Rotary E-Club 2410 har öppet 24/7 under årets alla 365 dagar!

Veckans föredrag

Veckans föredrag handlar om 80/20 regeln eller också kallad Pareto Principen. Som handlar om just hur 80/20 förhållandet finns runt omkring oss på så många olika sätt. Richard Koch har skrivit boken The 80/20 Principle: The Secret to Achieving More with Less. Har ni inte last den så kan jag varmt rekommendera den. Den brukar åka fram ur bokhyllan sådär någon gång om året för min del eftersom den verkligen är en sån där “aha”-bok för min del, där jag påminns om hur jag kan arbeta mer effektivt. I min vardag och givetvis även många andras är tiden essensiell och en bristvara. Jag gillar nämligen annat än att jobba också. Boken har givit mig tips och idéer på verktyg som jag gärna använder i min vardag. Videon är bara en kort introduktion till tankesättet, men jag hoppas ni gillar den!

Nästa vecka tänkte jag presentera mig själv och min bakgrund för er, så håll i hatten!

Rotary Fellowships

På månadsmötet den 30/6 hade vi ett quiz via appen Kahoot, alltid roligt med tävling! En av frågorna rörde Rotary Fellowships, som är internationella intressegrupper kring alla möjliga ämnen som vi Rotarianer kan vara intresserade av. Det finns hela 91 Fellowships i dagsläget! Allt från Biodling till Öldrickande, via en grupp för Singlar, samt en HBTQ-grupp vidare till Yoga. Möjligheterna är oändliga. Om du inte loggat in på Rotary.org förut, så vill jag uppmana dig till det. Där finns massor utav spännande e-learnings och information om Rotary och våra projekt. Mer information om Rotary Fellowships hittar du här: https://www.rotary.org/en/our-programs/more-fellowships

Glada sommarhälsningar!

// Mia

V 25/26 – Det är inte alltid det blir som du tänkt dig.

Hej alla Rotaryvänner!

Det är inte alltid det blir som du tänkt dig.

Ett bra exempel ser vi i veckans föredrag/film. Budskapet som överraskande framförs är helt i linje med vad E-Club 2410 står för. (För övrigt kan det ses som ett rekordförsök från min sida när det gäller korta föredrag.) Tack för tipset Dennis!

Se veckans föredrag här: https://www.youtube.com/watch?v=x2ZLS1V3iMw

Ett år går snabbt och nu är det dags för final. Den 30 juni kl 19.00 har vi månadens medlemsmöte. Vi firar att det är 10 år sedan E-Club 2410 lade ut sitt första veckoföredrag på nätet och vi genomför också presidentskifte. Mitt år som president är över och Marie-Astrid Löfdahl tar nu över rollen. Naturligtvis kommer vi att skåla för 10-åringen och tillönska oss många lyckosamma år framöver, så ta gärna med dig ett “glas bubbel” när du sätter dig framför din skärm. Bland kvällens begivenheter kan jag nämna, bland annat, ett fantastiskt fyrverkeri och ett Rotary-quiz, naturligtvis med prisutdelning. Tid för mingel och möjlighet att ställa frågor finns också. Här är länken till månadsmötet 30/6:

https://us06web.zoom.us/j/83703672443?pwd=elNMY2hKS0hPaDNSWWExOWVRem00QT09

OBS! Det är inte samma länkadress som tidigare månadsmöten!

Från vår medlem Jan Jaldeland har jag fått tips om Ebba Westergren och Elina Bengtson som vill göra skillnad. De vill uppmärksamma den humanitära krisen i Sydsudan. När de hörde att kvinnor tvingas gå långa sträckor för att hämta vatten och då också utsätts för stora risker bestämde de sig för att kombinera en insamling av pengar för att borra brunnar med en utmaning och äventyr. De vandrar nu genom Sverige, samlar in pengar och informerar. Följ dem på Facebook och Instagram. Sök på “Mil för mil”. Vi önskar dem naturligtvis lycka till och kanske får vi anledning att återkomma till dem längre fram.

Med Rotaryhälsningar

Ulf Andersson

President E-Club 2314

v24 – Häng med på en rundvandring i Henriksdals Reningsverk i Stockholm.

Hej Rotaryvänner!

Henriksdals avloppsreningsverk ligger insprängt i berget alldeles öster om Södermalm. I snitt renas där 3.500 liter avloppsvatten per sekund. Det tar 24 timmar att rena det smutsiga avloppsvattnet innan det släpps ut i Östersjön. Filmen är från 2015 och vi får se de olika reningsstegen och får de förklarade, samt information om hur reningsverket ska byggas om och ut. Byggverksamheten pågår fortfarande idag och när allt är klart kommer det att vara ett av världens modernaste. Man har även dubblat kapaciteten så att man kan ta emot avlopp från 1.600.000 användare. Starta rundvandringen här: https://www.youtube.com/watch?v=lp-dQ_gnVnQ

I skrivande stund pågår 2021 års International Convention, en blek kopia av vad som skulle ha utspelats på plats i Taipei. Men visst är det fantastiskt att människor från hela världen som delar engagemang kan komma tillsammans även på detta sätt, med hjälp av Zoom. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Har du möjlighet att åka till ett International Convention, gör det! Det är en fantastisk upplevelse. Du får nya idéer, inspiration och om du vill, mängder med nya kontakter.

På månadsmötet den 30 juni kl 19.00 firar vi att E-Club 2410 fyller 10 år. Samtidigt passar vi på att skifta president. Marie-Astrid Löfdahl tar då över rodret i klubben inför det kommande rotaryåret. Håll utkik, mer information kommer!

Med Rotaryhälsningar

Ulf Andersson

President E-Club 2410

V23 – En robot som simmar i vatten och äter föroreningar

Hej Rotaryvänner!

Vi har tidigare haft några föredrag om robotar och här kommer ytterligare ett. Den här gången handlar det om vår intressesfär. Tänk dig en robot som simmar i vatten och “äter upp” föroreningar, tex blommande alger eller olja, som den omvandlar till energi. Ser du den framför dig… ,om inte, titta på veckans föredrag med svensk text här: https://www.youtube.com/watch?v=CVdPhUPO5YU&t

Mer om vatten: I förra veckan genomförde WASH (Water and Sanitation and Hygiene) Rotary Action Group sin årliga World Water Summit. I år handlade hela intressanta programmet om “Health Care Facilities” och hur standarden ser ut på olika håll i världen när det gäller WASH. Även standarden på “hälsocentren” har en enorm spännvidd. Det finns fortfarande “hälsocenter” där du måste ha med dig eget vatten, både för att dricka och sköta din hygien. Behoven inom WASH är enorma, ett exempel som nämndes var ett sjukhus/vårdcentral där handfat, kranar och rördragningar gjordes för 11 år sedan och där vatten ännu inte är inkopplat. Att vara medlem i WASH kostar 25 US $ per år. Läs mer här: https://wash-rag.org/

Ännu mer om vatten: Från vår medlem, och “driver” i vårt Solvattenprojekt, Dennis Oscarsson Krook har följande rapport om Världshavsdagen inkommit: Den 8 juni uppmärksammas Världshavsdagen vars syfte är att ära, skydda och bevara våra hav. Världshavsdagen är kopplad till nästan alla de Globala målen, men framförallt till Mål 14: Hav och Marina resurser. Mål 14 innebär att vi ska bevara och nyttja haven och de marina resurserna på ett hållbart sätt i syfte att uppnå en hållbar utveckling.

Världshavsdagen har firats sedan 1995 och blev erkänd av FN 2008

Världshaven och de globala målen

Haven täcker mer än 70 procent av jordens yta och vikten av välmående hav för en hållbar utveckling och genomförandet av de Globala målen kan inte nog belysas. Haven är bland annat kopplade till Mål 2: Ingen hunger och Mål 7: Hållbar energi för alla eftersom de förser oss med resurser som mat och energi. Dessutom är över tre miljarder människors uppehälle och levebröd beroende av haven och i relation till andra områden är många av dem kvinnor. Haven bidrar därför bland annat till Mål 1: Ingen fattigdomMål 5: Jämställdhet, och Mål 11: Hållbara städer och samhällen. Haven rymmer också över 200,000 identifierade arter, och potentiellt ytterligare miljontals som ännu inte upptäckts. Som om det inte vore nog producerar havens ekosystem också över hälften av allt syre på jorden och genom att lagra omkring 30 procent av människans koldioxidutsläpp mildrar haven klimatförändringarna. Vi människor kan inte överleva utan välmående hav så det är inte konstigt att våra hav kallas “planetens blå hjärta”

Kronprinsessan om världshavsdagen: https://www.youtube.com/watch?v=mQlAuYOKebs

Guvernörsskifte i distrikt 2410

Lördagen den 19 juni kl 12.00 är det guvernörsskifte i Rotary Distrikt 2410 då vår nuvarande DG Louise Giljam, Linköpings RK lämnar över stafettpinnen till vår inkommande guvernör Gunilla Öhlin, Kalmar Slott RK. Logga in på mötet här: https://us02web.zoom.us/j/84619683606?pwd=UGd3TXpCWThodDZDbmg0eUdlUDg2QT09

Sist men absolut inte minst. Den 30 juni kl 19.00 firar vi att E-Club 2410 fyller 10 år. Samtidigt passar vi på att skifta president. Marie-Astrid Löfdahl tar då över rodret i klubben inför det kommande rotaryåret. Håll utkik, mer information kommer!

Med Rotaryhälsningar

Ulf Andersson

President E-Club 2410

V 21 / 22 – Hur man skapar sig en attityd av att leva i ett överflöd av möjligheter.

Hej Rotaryvänner!

Hur man skapar sig en attityd av att leva i ett överflöd av möjligheter.

Just nu på försommaren lever vi i en tid av härligt överflöd. Ett överflöd av, bland annat, grönt i alla nyanser, fågelkvitter, dagsljus och dofter från blommande träd och buskar. Årstiden och naturen bjuder på en mängd möjligheter att göra nya upptäckter att glädjas åt. I några tidigare veckoföredrag har ni träffat Neill Connor. Den här gången talar han om hur man skapar en inställning till att man lever i ett överflöd av möjligheter och visst landar väl hans resonemang i Rotarys “Service Above Self”. Se veckans föredrag här: https://www.youtube.com/watch?v=wkUP47wFkcU

Information från DG:

Kära rotarianer i Distrikt 2410,

Den av årsmötet valda nomineringskommittén har nu enhälligt valt att nominera Ann-Christin Bayard, Nybro Glasriket RK till guvernör för distrikt 2410 under Rotaryåret 2023-2024.

Nomineringsarbetet har följt artikel 12 i rotarys grundlagar https://wp.rotary.se/wp-content/uploads/2019/10/2019_manual_of_procedure_en.pdf.

Ann-Christin är stolt medlem i Nybro Glasriket RK sedan 1998 och har bland annat varit president i klubben tre gånger, arbetat som kontaktperson för Nya Generationer, Internationell tjänst och Yrkestjänst samt som kommittéordförande för Info/PR och klubbkommitté. Sedan några år tillbaka är Ann-Christin också facilitator för RLI (Rotary Leadership Institute) i Kalmar/Nybro-delen i vårt distrikt. Ann-Christin har under hela sin yrkesbana arbetat i internationella sammanhang – som exempel kan nämnas Exportrådet, Eurofutures, internationaliseringsprojekt, konsult internationella sammanhang, egen företagare, verksamhetsansvarig inom Nybro Företagsgrupp och VD för Sustainable Sweden Southeast (Miljöteknikkluster). Ann-Christin har också många års erfarenhet av styrelsearbete.

Sedan 2016 är Ann-Christin projektledare på Linnéuniversitetet inom avdelningen Externa Relationer. En i allra högsta grad internationellt kunnig blivande guvernör med stor erfarenhet av både ledarskap och teamarbete!

Varma vårhälsningar,

Louise Giljam

Inget veckobrev utan vatten…..(jag försöker i alla fall få med något varje gång.) Den här gången är det ett fint foto, förmodligen från akvariet i Monterey, Kalifornien. Bilden är tagen av Krysia Mager, Rotary Club of Batavia, New York och den fick hedersomnämnande i Rotarys fototävling. Allt saxat ur senaste numret av The Rotarian.

Bilden är tagen av Krysia Mager, Rotary Club of Batavia

Den här gången avslutar jag med Rotarys uppförandekod, även den saxad ur tidningen ovan.

ROTARIAN CODE OF CONDUCT

The following code of conduct has been adopted for the use of Rotarians:

As a Rotarian, I will

  1. Act with integrity and high ethical standards in my personal and professional life
  2. Deal fairly with others and treat them and their occupations with respect
  3. Use my professional skills through Rotary to: mentor young people, help those with special needs, and improve people’s quality of life in my community and in the world
  4. Avoid behavior that reflects adversely on Rotary or other Rotarians
  5. Help maintain a harassment-free environment in Rotary meetings, events, and activities, report any suspected harassment, and help ensure non-retaliation to those individuals that report harassment.

Med Rotaryhälsningar

Ulf Andersson

President E-Club 2410

V20 – Svenska marinen städar i Östersjön

Hej alla Rotaryvänner!

Under senare tid har Rotaryklubbar varit med och hjälpt till vid städning av bottnar i hamnar och utefter kajkanter runt Östersjön. Det finns mycket att städa i Östersjön. Bland mycket annat har det tippats gammal ammunition och granater mm och under de båda världskrigen fälldes omkring 170.000 minor i Östersjön och i Västerhavet. Man uppskattar idag att cirka 50.000 av dessa ligger kvar! Den svenska marinen är världsledande i arbetet att effektivt och systematiskt röja och oskadliggöra de historiska minorna. Varje år genomförs en multinationell minröjningsoperation. I årets operation i Finska viken deltog 20 fartyg från 11 nationer, varav 6 fartyg var från svenska marinen. Se veckans (något korta) föredrag här: Effektiv minröjning i Östersjön

Torsdagen den 27 maj kl 19.00 har vi vårt månatliga möte i E-Club 2410.

Vi gästas då av Sten Kvarfordh och Peter Eklund från Föreningen Mutomoprojekten. Föreningens ändamål är att på idéell grund stödja en hållbar utveckling med förbättrade levnadsvillkor för befolkningen i Kitui County, Kenya. Mutomo ligger i ett torrt område i östra Kenya och är centrum i ett distrikt med samma namn. Flertalet av de 23 000 invånarna lever under den officiella fattigdomsgränsen, 1,25 USD per dag. Distriktet är ett av de fattigaste av Kenyas mer än 70 distrikt. En stor utmaning är den torka som råder under långa perioder. Ca 20 Rotaryklubbar är medlemmar i föreningen, E-Club 2410 är en av dessa. De flesta hör hemma i Uppsala och Stockholmsområdet. Välkommen att vara med och ta del av ett intressant och imponerande projekt!

Här är Zoomlänken till mötet: https://zoom.us/j/98359050317?pwd=RDh6bXJTLzRmMmpqWi81aHdQTlIwQT09

(Meeting ID: 983 5905 0317 Passcode: 174902)

Här kan du se ett filmklipp från en lyckad brunnsborrning: https://youtu.be/Asy7_3gnzMk

Med Rotaryhälsningar

Ulf Andersson
President Rotary E-Club 2410

V 19 – Våtmarker som kväve- och fosforfällor

Våtmark

Hej alla Rotaryvänner!

Våtmarker som kväve- och fosforfällor är veckans föredrag. Under senare år har det blivit alltmer populärt att anlägga eller återställa våtmarker. Men hur effektiva är de som “reningsverk”? Det varierar naturligtvis på grund av ett antal olika faktorer. Men ett svar får du i veckans föredrag: https://www.youtube.com/watch?v=rRC9vreAkD4

Den 27 maj kl 19.00 är det månadsmöte i E-club 2410. Vi gästas då av Sten Kvarfordh och Peter Eklund, från Föreningen Mutomoprojekten. E-Club 2410 är liksom fler andra Rotaryklubbar medlem i föreningen.

Nu när väderprognosen är “sisådär” (åtminstone i delar av Sverige), påminner jag om de tre avsnitten av Vetenskapens Värld som handlar om vatten. Har du ännu inte sett dem, sök på “H2O” på SVTPlay. Det är tre garanterat intressanta timmar om vatten. De tre avsnitten försvinner från SVTPlay under juli månad, så passa på!

Att ha ett konto på My Rotary är en förutsättning för att som medlem få ut mesta möjliga av den information och de verktyg som Rotary tillhandahåller på nätet. Du som ännu inte har ett konto där, gå in på: https://my.rotary.org/en/ och registrera dig. Det tar inte många minuter. I vårt distrikt, 2410, har 22 % av medlemmarna ett konto och i vår klubb, E-Club 2410, har 53 % ett konto. I en klubb som vår borde det vara många fler som har tillgång till material bakom inloggning.

Den här gången avslutar jag med Rotary Internationals kärnvärden: tjänande, kamratskap, mångfald, integritet och ledarskap.

Med Rotaryhälsningar

Ulf Andersson

President E-Club 2410

V 17 / 18 – 10 tips om hur du kan förändra världen

10 tips om hur du kan förändra världen

Veckans föredrag hittade jag på FB när jag kollande in Kustjägarveteranernas sida. Det är Amiral William H McRavens tal till studenterna vid University of Texas i Austin, Texas, år 2014. McRaven delar där med sig av sina erfarenheter från sin utbildning hos Navy Seals och hur dessa kan omsättas till “civila” situationer för att förända dig, dina medmänniskor och världen, till det bättre. Några av er har kanske stött på McRaven tidigare, klipper har några år på nacken och har flera miljoner visningar https://www.youtube.com/watch?v=pxBQLFLei70

Registreringen till Rotary International Convention den 12 till 16 juni 2021har nu öppnat. Även i år genomförs det digitalt. I år är det inte gratis att vara med. Deltagaravgiften är reducerad till US $ 49 tom den 7 maj, därefter kostar det US $ 65. Du får mer information och registrerar dig här: https://convention.rotary.org/en

E-club 2410 är nu genom Dennis Oscarsson Krook med i WASH Rotary Action Group. Vi ser fram mot ett breddat kontaktnät och ökade kunskaper inom området. Vill du veta mer om WASH-RAG:

https://wash-rag.org/page/about-us

Den 27 maj kl 19.00 är det återigen dags för ett månadsmöte i E-club 2410. Vi gästas då av Sten Kvarfordh och Peter Eklund, från Föreningen Mutomoprojekten. Föreningen har som ändamål att på ideell grund stödja en hållbar utveckling med förbättrade levnadsvillkor för befolkningen i Kitui County, Kenya och särskilt i Mutomo-området. E-Club 2410 är liksom fler andra Rotaryklubbar medlem i föreningen. Föreningens arbete utgör en fortsättning på det hjälparbete som startades av ett nätverk av Rotary-klubbar i Stockholm-Uppsala under namnet ”The Mutomo Projects” år 2001.

Uppsala Rotary Peace Center Annual Seminar 2021. I år äger det rum den 5 juni kl 13-17.30 i form av ett Zoom-webinar. Det kostar inget att vara med, men registrering krävs. Huvudtalare är Assistant Professor Kanisha Bond. RIP Holger Knaack kommer att hålla slutanförandet. Mer information och registrering finner du här:

https://uu-se.zoom.us/webinar/register/WN_UBciPqJ8R_2lGAZA621_Xw

Det kommer in tips om föredrag både till veckobreven och till månadsmöten. Stort tack för det! Även om de inte dyker upp omedelbart är de av stort värde för oss och sparas för framtiden. Har du tips, tveka inte att höra av dig. Jag avslutar nu med fyrfrågeprovet, (det kan man inte upprepa för ofta.)

Fyrfrågeprovet är en etisk guide för oss rotarianer. Avsikten är att vi ska ställa oss dessa fyra frågor så snart vi är tveksamma om vi ska säga eller göra något:

Är det sant?

Är det rättvist mot alla som berörs?

Skapar det samförstånd och bättre kamratskap?

Är det till fördel för alla berörda?

 

Med Rotaryhälsningar

Ulf Andersson

President Rotary E-Club 2410

V 16 – What makes a good life?

What makes a good life?

Hej Rotaryvänner!

What makes a good life? Ett svar på den frågan får vi i veckans föredrag. Robert Waldinger berättar om “The Harvard Study of Adult Development”. Det är en undersökning/forskning på 724 män som startade 1938 (!) och som fortfarande pågår. (I alla fall när föredraget spelades in, det har några år på nacken.) Se veckans föredrag här: https://www.youtube.com/watch?v=8KkKuTCFvzI&t

Registreringen till Rotary International Convention den 12 till 16 juni 2021har nu öppnat. Även i år genomförs det digitalt. I år är det inte gratis att vara med. Deltagaravgiften är reducerad till US $ 49 tom den 7 maj, därefter kostar det US $ 65. Du får mer information och registrerar dig här: https://convention.rotary.org/en

Paul Harris föddes den 18 april 1868, vi uppmärksammar hans födelsedag med en artikel om hur han planterade “vänskapsträd”, bl a i Sverige. https://www.rotary.org/en/history-friendship-trees

World Immunization Week is 24-30 April

Se och hör bland andra Bill Gates och FNchefen uttala sig om Rotary och polioutrotningen.

http://msgfocus.rotary.org/c/12KuhDLRLo08H0eMkc7NIjfdb9g1

Mer information hittar du här http://msgfocus.rotary.org/q/12Fp2ZTTMz86HZsILCZxvbUr/wv

Passa gärna på att skänka en slant till Rotary Foundation under veckan.

På månadsmötet den 27:e april klockan 19.00 kommer Johanna Ottosson att medverka. Johanna Ottosson har haft ledarroller sedan 1997 i olika företag och arbetat som ledartränare sedan 2016 i bolaget Global Leadership AB. Länk till mötet: https://zoom.us/j/98359050317?pwd=RDh6bXJTLzRmMmpqWi81aHdQTlIwQT09

Meeting ID: 983 5905 0317 Passcode: 174902

Ulf Andersson / President E-Club 2410

V 15 – Framtidens robotar

 

Framtidens robotar

Hej Rotaryvänner!

Veckans föredrag är ett kortat avsnitt ur TV serien “60 Minutes”. CNNs Anderson Cooper besöker Boston Dynamics och undersöker utvecklingen av framtidens robotar. Vi får se robotar göra saker i laboratoriemiljö som vi tidigare bara sett på film. Det är långt från de stationära industrirobotar som jag sett i aktion. Personligen tycker jag att det är både oerhört fascinerande och lite skrämmande.

Se veckans föredrag här: https://www.youtube.com/watch?v=Ns__YpRneBA

Här är en liten bonusfilm för er som gillar det här. Se ett gäng robotar dansa till “Do You Love Me” https://www.youtube.com/watch?v=fn3KWM1kuAw&t

Jag påminner om årets digitala Distriktskonferens via Zoom lördagen den 24 april klockan 10.00 – 12.30. Ni har alla fått inbjudan via mail. Deltagande i år är gratis och anmälan om deltagande gör du via länken i inbjudan. Hoppas vi ses då!

På månadsmötet den 27:e april klockan 19.00 kommer Johanna Ottosson att medverka. Johanna Ottosson har haft ledarroller sedan 1997 i olika företag och arbetat som ledartränare sedan 2016 i bolaget Global Leadership AB. Hon arbetar med kommunikation, feedback, konflikthantering, grupputveckling och mycket mer. Med ett flertal certifieringar i bagaget och ett brinnande intresse för att hjälpa ledare, levererar Johanna uppskattade utbildningar och föreläsningar med glimten i ögat. Zoomlänk till mötet kommer.

Vad vore ett veckobrev från E-Club 2410 utan någonting om vatten…? Här kan du läsa om ett lyckat vattenprojekt i Papua Nya Guinea: https://www.rotary.org/en/water-for-peace-papua-new-guinea

Med Rotaryhälsningar

Ulf Andersson

President Rotary E-Club 2410