Hem » Rotary Foundation

Rotary Foundation

Alla rotarianer har säkert hört frasen TRF – The Rotary Foundation – många gånger. Ni har hört mig säga att det är en stor stiftelse, som hittills fördelat mer än tre miljarder USA-dollar på välgörande projekt, att effektiviteten i vårt jobb är så stort, att BIll & Melinda Gates stiftelse matchar bidrag till Polioutrotningen 2 för 1, och att bedömningsinstitutet Charity Navigator ger vår stiftelse högsta betyg både avseende transparens och finanser.

Alla projekt som sponsras av vår stiftelse är kvalitetssäkrade, så vi vet att pengarna används på rätt sätt och i långsiktigt hållbara insatser. Därför har vår klubb beslutat att i princip alla pengar vi lägger på projekt, ska antingen vara delsponsrade av TRF, eller också donerar vi dem vidare till TRF för att stödja andras kvalitetssäkrade projekt.

Stiftelsens utgifter, i miljoner

För den som vill donera själv, direkt till TRF, utöver det ni gör här i klubben så är det enkelt.

  • Gå till www.rotary.org och logga in under knappen ”sign in”. Inloggningsnamnet är samma mailadress som du har angiven här i vår klubb.
  • Klicka på ”donate” eller ”give” uppe i högra hörnet på webbsidan, och följ sen formuläret.

Du kan här välja om du vill ge t.ex. till den allmänna ”Årliga fonden” eller ett speciellt projekt som ”Polio Plus” eller varför inte ”Rotary Peace Centers”. Du kan välja om du vill ge en gång, eller gör som många andra och sätt in en månatlig donation.

Fonden som på engelska heter ”Endowment fund” kallas på svenska för ”Eviga fonden” – de pengar du eventuellt skänker dit kommer att stå kvar i fonden, men delar av fondens avkastning i placeringarna används sedan för arbete i de andra fonderna. Ett sätt att garantera långsiktigt arbete.

Om du är inloggad kommer dina gåvor denna väg att räknas till vår klubb och vårt distrikt i statistiken.

För den som vill läsa mer direkt kan man t.ex. gå till https://www.rotary.org/en/about-rotary/rotary-foundation

Har du frågor eller funderingar? Hör av dig till Björn Elenfors på bjoele@gmail.com