Vi Rotarianer är ofta vana vid att ha mycket omkring oss, vana vid en aktiv livsstil. Hur är det med dig, kan du göra flera saker på en gång? Hur effektiv är du då, tror du? Jag tycker jag själv är ganska bra på att hålla igång många saker, men har inte insett hur jag kan arbeta smartare, utan att trötta ut mig även om jag har mycket kring mig. Med den senaste hjärnforskningen kan vi få hjälp med detta.
Här kommer en kort sammanfattning av boken Your brain at work. I filmen besvaras frågor kring:
Vilka faktorer påverkar oss på arbetet, och hur kan vi ta hjälp av den senaste forskningen för att hjälpa oss att arbeta lättare och mer i synk med hur vår hjärna arbetar.
Har du koll på din biologiska klocka, som hjälper dig att veta när du kan ta bättre beslut? Kort sagt, i filmen får du enkla tydliga tips för att hantera en aktiv vardag på ett smidigare sätt.
OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.
- Ta del av föredraget.
- Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
- Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
- Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).
Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.
All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreringstillfälle./Registratorn
Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).
Spännande föredrag som också förklarar hur mycket bättre det är att avsätta tid för varje uppgift än att göra allt samtidigt. Det gamla ordspråket ”Morgonstund har guld i mund” har fortfarande aktualitet.
Intressant! Jag skulle dock vilja instämma med vad Ingemar skriver. Att återhämta sig är oerhört viktigt. Jag har ett yrke där jag hela tiden tänker och aktiverar hjärnan. Att emellanåt slappna av, att låta hjärnan och sinnet vila och låta tankarna komma och gå som de vill är för mig helt nödvändigt. Jag tror det blir lite tokigt om vi hela tiden betraktar vår hjärna och vårt tänkande ur ett ”produktionsperspektiv”.
Intressanta punkter att följa. Det finns en viktig sak att tillägga: Många arbetar, och arbetar och arbetar. Dygnet har 24 timmar. Det gäller att vi lär oss att ta pauser, ägna oss åt annat än arbetet, umgås med familj och vänner, ta hand om oss med mentalt och träna kroppen.
(Och en helt annan sak: Gratulerar Ulf Andersson till utnämningen DGN i det nya distriktet för 2024-2025. Bra PR för vår Rotary E-club)
Spännande forskning, paketerad i multispeed.
Berörde inte så mycket om långtidsminnet. Den gamla svenska tumregeln kanske står sig: ”Mannaminne brukar ju här räknas som högst tre år”.
Härligt Arne! Mannaminne tumregeln har jag inte hört förut, men jag instämmer till fullo! Minnet är fint men ofta kort! 😉