V 47- 48

Rotary Opens Opportunities

rinnande vattenkran

Hej alla Rotaryvänner!

SVERIGES BÄSTA KRANVATTEN 2020 är veckans föredrag som består av två klipp från Nyhetsmorgon i TV 4. I det första beskrivs upplägget av tävlingen, dessutom hyllas det svenska kranvattnet. En del jämförelser görs även med flaskvatten och man berör även kranvatten generellt i Europa.

Se klippet här: Sveriges bästa vatten.

I klipp nummer 2 beskrivs vilka egenskaper som varit avgörande för utfallet i tävlingen och naturligtvis presenteras vinnaren av SVERIGES BÄSTA KRANVATTEN 2020. Dessutom nämns några regionala vinnare.

Se vem som vann och varför https://www.youtube.com/watch?v=t-MAtWApiI8&list=WL&index=35

Vi har årsmöte den 26 november kl 19.00, jag hoppas vi ses då. Länk till årsmötet: https://zoom.us/j/98359050317?pwd=RDh6bXJTLzRmMmpqWi81aHdQTlIwQT09

Omedelbart efter årsmötesförhandlingarna håller Cristian Herrera, vår IT-ansvariga i styrelsen för E-Club 2410, ett föredrag med rubriken: Internetmarknadsföringens utveckling – Hur tekniken påverkat vårt konsumentbeteende. Cristian har arbetat runt internet sedan 2001 då han började sin bana som PHP utvecklare. Cristian åtnjöt som ende svensk positionen som ”Top Contributor” på Googles forum för webbansvariga från 2010 till oktober 2012, då den svenska delen lades ned. Cristians passion ligger i att gifta ihop den traditionella och digitala kommunikationen, då vi alla lever med en fot i vardera världen

E-club 2410 behöver växa i antal medlemmar. Här behöver vi alla hjälpa till och dra vårt strå till stacken. Handen på hjärtat; visst känner du väl någon som delar våra värderingar och som kan tänka sig ett medlemskap i Rotary som är fritt i tid och rum. Som medlem kan man fritt besöka andra Rotaryklubbar, både nationellt och internationellt.(Själv har jag besökt flera engelsktalande klubbar utanför Sveriges gränser och det har ofta varit intressant.) Vi har nu tagit fram visitkort som du kan använda i marknadsföringen av klubben. Sänd ett mail till: charlotte@comahlberg.se om du vill ha en liten bunt att dela med dig av. Enklaste sättet att sända in en medlemsansökan är att visa hemsidan och låta den presumtiva medlemmen fylla i kontaktformuläret, (där du anges som fadder,) som finns under rubriken ”Bli medlem” i menyn längst ned på hemsidan.

Ang vår hemsida

Hallå, vi söker dig som vill vara med och utveckla e-klubbens hemsida (vår framtid)! Vi har för avsikt att starta en översyn och förbättra den. Har du ideér om navigering, innehåll och utseende. Kanske saknar du något? Vill du vara med och påverka? Du måste inte vara kunnig på tekniken, även ett användarperspektiv fungerar. Du når oss på följande mailadress: e-club-2410@rotary.se

Ulf Andersson

President E-Club 2410

1. Gert Nilsson säger:

Sveriges godaste kranvatten.
    Godaste – tycke och smak varierar. Själv tycker jag att vi har mycket gott kranvatten i Ystad. Och i lördags var jag i Veberöd (Lunds kommun) och tyckte att vattnet där också var helt fantastiskt. Och så verkar det vara i många kommer Dantibgeb de har korats till segrare eller inge. Självklart har vi kranvatten som bordsdryck utom vid vissa festliga tillfällen men har då ända kvar kranvattenbringaren.

• Veckans föredrag: Sveriges godaste kranvatten
    • Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb
    • Susanne Jakobsson säger:

Vi kan vara tacksamma över vårt fina vatten i Sverige. Vattnet från min egna brunn tycker jag är det bästa !

• Rotaryklubb: Rotary Knivsta klubbnummer 27538
  2. rt säger:

Sveriges godaste kranvatten.

• Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
  3. Jan Jaldeland säger:

Sveriges bästa kranvatten är ett verkligt passande ämne för vår klubb och spännande med att kunna tävla om det bästa!
    Att vatten är 1 av 7 strategiska fokusområden i Rotary International gör bara ämnet ännu mera relevant! Tack för fint initiativ och engagemang i klubben – låt oss fortsätta!

• Rotaryklubb: Rotary e-club 2410
  4. Gert Nilsson säger:

Sverige bästa vatten.
    Ja, vi har verkligen gott kranvatten i Sverige. Det är vår vanligaste måltidsdryck. Det gäller att vara rädda om det.

• Veckans föredrag: Sverige bästa kranvatten
    • Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb
  5. Gert Nilsson säger:

Sverige bästa vatten.
    Ystad-S:t Petri RK_

• Veckans föredrag: Sverige bästa kranvatten
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
    • Kaj Alvén säger:

Så underbart att kunna dricka vårt goda kranvatten när man har varit i länder där man måste köpa vatten på flaska.

• Rotaryklubb: Smålandsstenar Rotaryklubb 13264
  6. Arne Thorfinn säger:

Jag var lite för snabb! Lämnade en kommentar redan efter första snutten! Skrapar med foten och lovar bättring!

• Veckans föredrag: Sveriges bästa vatten
    • Rotaryklubb: E-club 2410
  7. Arne Thorfinn säger:

Denna glada snutt genererade fler frågor än svar: hur bedömde man? spottade man ut vattnet efter provning? vilken kommun vann?

• Veckans föredrag: Sveriges bästa vatten
    • Rotaryklubb: E-club 2410
  8. Lennart Disborg säger:

Märkligt att ett vatten som kommer från sjön Bolmen via ledningar till Skåne ( Sydvatten ) och sedan via Helsingborg når Höganäs utses till Sveriges bästa vatten. Samma vatten finns uppenbarligen på flera platser i Skåne.
    Jag undrar över vad man har tillsatt i Höganäs som saknas i Helsingborg? Det är ju samma vatten.

• Rotaryklubb: e-club2410
  9. Thomas Roos säger:

Vi är bortskämda med gott och rent kranvatten i vårt land, vi har att uppskatta det än mer

• Veckans föredrag: Sveriges godaste kranvatten