Vecka 1 – 2021

Hej Rotaryvänner!

Nu när vi startat det nya året 2021 har vi som rotarianer målsättningen att tillsammans försöka göra världen lite bättre, eller hur? Den här veckans föredrag handlar om hur en mer rättvis värld startar med dig. Vill du ha en mer rättvis värld? Var en oväntad allierad! Se veckans föredrag, textat på svenska, här: https://www.ted.com/talks/nita_mosby_tyler_want_a_more_just_world_be_an_unlikely_ally?language=sv

Glädjande nog har flera av er medlemmar hörsammat min förfrågan om förslag på föredrag, både veckoföredrag och föredragshållare till våra månatliga möten. Stort tack för det! Självklart tar vi emot fler förslag, så fortsätt att höra av er.

Enklast når du oss på följande mailadress: e-club-2410@rotary.se

I vår serie med presentation av klubbens styrelse har nu turen kommit till Immidiate Past President Veronica Öhrfelth.

I grunden är jag snickare och byggnadsvårdsmålare och har haft eget företag sedan 2011. I dagarna startar jag en ny verksamhet där skönhet, hälsa och välmående står i fokus… till exempel har högkvalitativa blomster -och örtbaserade eteriska oljor en enastående effekt på både kroppslig balans och psyke. Vi erbjuder detoxande fotbad, solljusterapi och massagefåtölj som ett energigivande paket. Dessutom kom jag över rena ”mirakelmaskinen” som fettreducerar och stramar åt huden där man inte känner sig bekväm med sig själv. På fritiden utövar jag en ideell och mycket effektiv, genomfin qigongmetod – den är helt kostnadsfri, har fem enkla övningsrörelser (inklusive meditation) och har som huvudprincip att odla fram sitt sanna jag, vara sann, godhjärtad och tolerant mot sig själv och andra. Jag har praktiserat Falun Dafa sedan 1999. Mycket givande för själ, hjärta och hälsa, tycker jag.

Från Dennis som håller i vårt Solvattenprojekt har det kommit ett filmtips som tyvärr är för långt för att vara ett veckoföredrag, men är väl värt att titta på. Är rent dricksvatten en självklarhet, eller? Har du tröttnat på Netflix, se filmen om Vättern, norra Europas största dricksvattenreservoir. ”Vättern under ytan” https://youtu.be/68RUEA67dtw

Här är senaste uppdateringen som visar nuläget i arbetet med utrotning av det vilda polioviruset. Trots rådande pandemi och de problem den medfört går det totalt sett åt rätt håll.

Till sist, glöm inte januari månads möte den 27 januari kl 19.00, vi ses då!

Ulf Andersson

President E-Club 2410

1. Arne Thorfinn säger:

Den beskrivna synen på rättvisa och jämställdhet vore väl något för alla världens ledare i skilda politiska konstellationer (i väst, öst och i mittens rike) att ha som riktmärke. Då skulle vii slippa misstänkliggöranden, politiska spänningar och militarisering. Vi har bara en enda värld att leva i.

• Rotaryklubb: E-club 2410
  2. Thomas Roos säger:

Intressant och tänkvärt.
    Tyvärr är det nog så att den totala rättvisan aldrig kommer att finnas………

3. Frank Feuker säger:

En ny sikt på problemet med att skapa rättvisa i vår (om)värld, som jag inte hade tänkt på för – inspirerande! Ett budskap som förtjänar att spridas i vårt samhälle, tycker jag.

• Rotaryklubb: 23243 Torsby
  4. Gert Nilsson säger:

Rättvisa
    Har svarat men svaret har tydligen försvunnit. Ett i högsta grad stimulerande och tankeväckande föredrag. Må det hjälpa oss att stå upp och kämpa för rättvisa.

• Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb
  5. Gert Nilsson säger:

RÄTTVISA
    Ett oväntat perspektiv om oväntade allierade. Varför har vi inte tänkt mer på detta tidigare? Till solidaritet hör verkligen till att kämpa för de mindre priviligierade. Och från dessa, som får denna oväntade hjälp, krävs mod och ödmjukhet att ta emot hjälpen och förstå att den drivs av medmänsklig solidaritet. Så tack Nita Mosly Tyler för ett tankeväckande föredrag. Må det inspirera oss, för om något, bör det hon sade vara något som vi son rotationer är helt eniga om.

• Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
  6. Bernhard Karli säger:

En inspiration för alla Rotarianer

• Rotaryklubb: E2410
  7. Agneta Dryselius säger:

Mycket tänkvärt!

• Rotaryklubb: E-club 2410
    • Kaj Alvén säger:

Intressant och bra fördrag.

• Veckans föredrag: Rättvisa.
      • Rotaryklubb: Smålandsstenar Rotaryklubb 13264
  8. Ingemar H Drogell säger:

Det finns en väg till Rättvisa Om politiker över världen beslutar ”att Ingen får lämna förhandlingsbordet förrän vi är överens”. Och att detta gäller alltid. Då kan resten av människorna följa detta goda handlande. Till slut uppnår vi kanske Rättvisa. !!