V 17 / 18 – 10 tips om hur du kan förändra världen

10 tips om hur du kan förändra världen

Veckans föredrag hittade jag på FB när jag kollande in Kustjägarveteranernas sida. Det är Amiral William H McRavens tal till studenterna vid University of Texas i Austin, Texas, år 2014. McRaven delar där med sig av sina erfarenheter från sin utbildning hos Navy Seals och hur dessa kan omsättas till “civila” situationer för att förända dig, dina medmänniskor och världen, till det bättre. Några av er har kanske stött på McRaven tidigare, klipper har några år på nacken och har flera miljoner visningar https://www.youtube.com/watch?v=pxBQLFLei70

Registreringen till Rotary International Convention den 12 till 16 juni 2021har nu öppnat. Även i år genomförs det digitalt. I år är det inte gratis att vara med. Deltagaravgiften är reducerad till US $ 49 tom den 7 maj, därefter kostar det US $ 65. Du får mer information och registrerar dig här: https://convention.rotary.org/en

E-club 2410 är nu genom Dennis Oscarsson Krook med i WASH Rotary Action Group. Vi ser fram mot ett breddat kontaktnät och ökade kunskaper inom området. Vill du veta mer om WASH-RAG:

https://wash-rag.org/page/about-us

Den 27 maj kl 19.00 är det återigen dags för ett månadsmöte i E-club 2410. Vi gästas då av Sten Kvarfordh och Peter Eklund, från Föreningen Mutomoprojekten. Föreningen har som ändamål att på ideell grund stödja en hållbar utveckling med förbättrade levnadsvillkor för befolkningen i Kitui County, Kenya och särskilt i Mutomo-området. E-Club 2410 är liksom fler andra Rotaryklubbar medlem i föreningen. Föreningens arbete utgör en fortsättning på det hjälparbete som startades av ett nätverk av Rotary-klubbar i Stockholm-Uppsala under namnet ”The Mutomo Projects” år 2001.

Uppsala Rotary Peace Center Annual Seminar 2021. I år äger det rum den 5 juni kl 13-17.30 i form av ett Zoom-webinar. Det kostar inget att vara med, men registrering krävs. Huvudtalare är Assistant Professor Kanisha Bond. RIP Holger Knaack kommer att hålla slutanförandet. Mer information och registrering finner du här:

https://uu-se.zoom.us/webinar/register/WN_UBciPqJ8R_2lGAZA621_Xw

Det kommer in tips om föredrag både till veckobreven och till månadsmöten. Stort tack för det! Även om de inte dyker upp omedelbart är de av stort värde för oss och sparas för framtiden. Har du tips, tveka inte att höra av dig. Jag avslutar nu med fyrfrågeprovet, (det kan man inte upprepa för ofta.)

Fyrfrågeprovet är en etisk guide för oss rotarianer. Avsikten är att vi ska ställa oss dessa fyra frågor så snart vi är tveksamma om vi ska säga eller göra något:

Är det sant?

Är det rättvist mot alla som berörs?

Skapar det samförstånd och bättre kamratskap?

Är det till fördel för alla berörda?

 

Med Rotaryhälsningar

Ulf Andersson

President Rotary E-Club 2410

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *