Hem » Blogg » Veckobrev 2204

Veckobrev 2204

Imagine Rotary

Hej på er, alla Rotaryvänner!

Jennifer Jones, Rotary Internationals inkommande världspresident presenterade häromdagen sitt president års tema. Den lila färgen symboliserar kampen mot polio, den gröna miljön och inte helt överraskande står den vita för fred.

Styrelsen i Rotary E-Club 2410 har tyvärr drabbats av förändringar. Mia Löfdahl har avsagt sig presidentskapet i klubben efter ett förtjänstfullt halvår. Camilla Fahlström har också valt att kliva av fortsatt styrelsearbete. I båda fallen handlar det om arbetssituationen utanför Rotary, vilket vi måste ha respekt för. Båda är kvar i E-Club 2410 och bidrar till verksamheten efter förmåga framöver. I egenskap av Immidiate Past President, som det heter på Rotaryspråk, tar undertecknad över presidentskapet fram till den 30 juni. Under åtminstone den här perioden kommer veckobreven att produceras av styrelsens olika medlemmar. I fortsättningen blir det alltså lite olika stil och innehåll i veckobreven.

I veckans föredrag tar John Hewko, Rotary Internationals generalsekreterare, oss med på en rundtur i Rotary Internationals huvudkontor i Evanston, Illinios. Ta del av veckans föredrag här: https://my.rotary.org/en/visit-rotary-international-world-headquarters

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

 • Ta del av föredraget.
 • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkommna att se de äldre föredragen med.
 • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den emailadress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
 • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 k/str till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreraingstillfälle./Registratorn

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

 

Månadsmötet den 27 januari kl 19.00

Vi har tidigare meddelat att vi inte genomför Club Vision under mötet den 27 januari. Vi får istället besök av vår distriktsguvernör Gunilla Öhlin. Vi kommer också att genomföra en omröstning gällande kommande förändring av distriktsindelning. En enig styrelse i E-Club 2410 rekommenderar att klubben röstar ja till föreliggande förslag på ny distriktsindelning. Förslaget har sänts separat via mail. Zoomlänken till månadsmötet kommer med veckobrevet i er mailkorg.

Ni som önskar gästa på månadsmötet är välkomna att maila president@rotaryeclub.se för länk till mötet.

 

Det finns en del intressanta datum framöver som jag gärna påminner om. Vi har två fysiska moduler av, RLI, Rotary Leadership Institute inplanderade i distriktet. Den 12 februari RLI modul 3 och den 27 februari RLI modul 1. Se vidare distriktets hemsida. Att vara med på RLI är både lärorikt och inspirerande, jag lovar. RLI består av 3 moduler, de behöver inte genomföras i ordning och man behöver inte nödvändigtvis hålla sig i klubbens distrikt (2410). Är du intresserad av att vara med på distriktskonferensen i Kalmar, så noterar du att den går av stapeln 13- 15 maj. Inbjudan kommer.

Vi har tidigare efterlyst “egopresentationer” från er medlemmar att lägga ut i veckobreven. Ni har tidigare kunnat ta del av styrelsens presentationer. För oss som inte träffas IRL är det ett sätt att, presentera oss, berätta om våra verksamheter och intressen och på så sätt lära känna varandra. Vi fick också positiva svar, i den gallup vi genomfört, när det gäller att hålla föredrag på vecko- eller månadsmöten. Det kan naturligtvis även vara förslag på föredrag/föredragshållare. Frågeformuläret besvarades anonymt, men jag hoppas ni som var positiva kliver fram nu och hör av er till mig.

Jag avslutar här, med att jag ser fram mot både egopresentationer och intressanta föredrag.

Med Rotaryhälsningar

Ulf Andersson

President E-Club 2410

6 kommentarer

 1. Bo Persson säger:

  Trevligt att få se Rotarys huvudkontor som är förväntat stiligt.

  • Rotaryklubb: E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Arne Thorfinn säger:

  Intressant, men varför denna speed i talande och bildväxlingar, med en påsmetad ljudkuliss

  • Rotaryklubb: E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 3. Bengt Bengtsson säger:

  Trevligt rundvandring i Rotarys hjärta. Tyvärr tyckte jag ljudet var dåligt. Lät som han satt i en plåtburk och talade. Ibland svårt att förstå allt.

  • Rotaryklubb: Kalmar Slott RK
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 4. Mikael Medelberg säger:

  En pusselbit att via huvudkontoret inse Rotarys kraft och unika internationella nätverk.

  • Rotaryklubb: e-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
  • Mikael Medelberg säger:

   Nu betalt

   • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 5. Klas Bergström säger:

  Kul att få se mer från huvudkontoret.

  • Rotaryklubb: Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *