Hem » Blogg » Vattenkris

Vattenkris

Hej Rotaryvänner

Vattenkris!

För 4 veckor sedan lade jag ut veckoföredraget “Världens vattenkris förklarad”. Veckans föredrag som är två, är en uppföljare och handlar om vattenkrisen i sydvästra USA. Nivåerna i vattenmagasinen är nu så låga att både livsmedelsproduktion och elförsörjning hotas. Båda är TV reportage som endast är några dagar gamla. Jag visste inte för 4 veckor sedan att ämnet var så superaktuellt. Har du inte sett “Världens vattenkris förklarad” så hittar du filmen under “Blog” i menyn.

Veckans två korta filmer (knappt åtta minuter tillsammans) som beskriver dagsläget finner du här:


OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

  • Ta del av föredraget.
  • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkommna att se de äldre föredragen med.
  • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den emailadress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
  • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 k/str till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreraingstillfälle./Registratorn

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

Själv väntar jag på en rejäl “rotblöta” efter en mycket torr vår.

Med Rotaryhälsningar/Styrelsen E-Club 2410/Ulf

6 kommentarer

  1. Ingemar H Drogell säger:

    Om alla länder i FN beslutar att använda alla pengar, som de använder till vapen, istället används till forskning och utveckling av vattenfrågorna och energifrågorna runt Jorden. DÅ finns det en chans till utveckling och att rädda framtiden.

  2. Arne Thorfinn säger:

    Kapstaden i Sydafrika lyckades att minska konsumtionen av vatten drastiskt och har därför lyckats undgå total vattenbrist – åtminstone tillfälligt. På längre sikt är perspektivet skrämmande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.