Hem » Blogg » The Real Reason You Feel So Busy

The Real Reason You Feel So Busy

Vet vi alltid varför vi är så upptagna? Vad ska vi göra åt det?

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

• Ta del av föredraget.
  • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
  • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
  • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreringstillfälle./Registratorn

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

1. Jan Jaldeland säger:

Hej alla Rotarianer i klubben och våra besökare. Vilken spread och höjd vi har i våra veckobrev – HIGH TECH med HYDROGEN och LOW TECH om hur vi kan bättre använda vår tid. Om det senare har jag skrivit i en bok – ”4 RÅD för oss som gilla genvägar” – totalt 116 RÅD av 31 experter. Mina 4 RÅD handlar om att OPTIMERA SIN TID. Dessa anknyter mycket till professor emerita Bodil Jönsson´s, vars böcker jag kan rekommendera. Om du blir nyfiken på mina praktiska RÅD kanske jag kan fixa en bok mot porto från restupplagan i Handelskammaren?

Mina kommentarer blir enkla – teknologin kan säkert bidra till att finna nya innovativa lösningar på globala energiproblem men jag tror ändå den kritiska frågan blir hur vi människor kan tillägna oss och tillämpa dessa. Där kanske tiden vi använder är kritisk och vi kan inte springa ifrån oss själva i vår stressade värld. NJUT DIN JULETID OCH LEV I NUET – I MORGON KAN DET VARA FÖR SENT! ALLA GODA HELGER HÄLSAR Jan

• Rotaryklubb - Rotary eclub2410
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
    • Eva Hyllstam säger:

Vad roligt Jan att du skrivit ang att optimera sin tid. Lägg gärna upp en bild på din bok!

• Rotaryklubb - E-Club 2410
  2. Bengt Bengtsson säger:

The Real Reason You Feel So Busy

Intressant. Jag är numera pensionär men har mer än fullt upp med frivilligt föreningsliv. Jag har för mycket men är intresserad i alla ”mina ” olika föreningar. Det har gett mig mycket och gör så fortfarande men i år blev det lite för mycket. Drar nu ner för att inte ”feel so busy”.

• Rotaryklubb - Kalmar Slott RK
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Swish
  3. Sven Andersson säger:

Jag glad att jag hade tid att se detta klipp.

• Rotaryklubb - Varbergs Rotaryklubb
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Swish
  4. Ingemar H Drogell säger:

Intressant. Människor har nog alltid tänkt på ”tiden”. Och nu är det värre för de flesta. Hinner vi med våra nära och kära? Min gamla mor blev 95 år. Strax innan hon gick bort sa hon till mig: ”Du förstår Ingemar, jag tänker som en 50 årig kvinna, men när jag ser mig i spegeln, är där en gammal skrynklig gumma, jag får inte det här att gå ihop”. Och strax innan hon lämnade detta liv så sa hon: ”Varje morgon när du vaknar Ingemar får du en ny chans. Ta den!!”

• Rotaryklubb - Rotary E-club 2410
  5. Björn E säger:

Intressant – han pekade ju i slutet på just att det måste vara ett medvetet val vad man gör med sin tid.

Barneviks metoder är ett sätt att hålla tiden nere. En annan metod är valspråket ”No agenda, no attenda” – att man i förväg kräver att få veta vad som ska åstadkommas på de möten man bjuds in till. Det finns tillochmed de som gjort det till en affärsmodell, se t.ex. appen Fellow.app.

Men många gånger handlar det väl så enkelt som att tänka på lite längre sikt. Vad vill jag EGENTLIGEN åstadkomma – och det där jag gör nu, hjälper det mig att komma dit?

6. Arne Thorfinn säger:

Påminner mig om gamle ABBchefen Percy Barnevik sammanträdesprinciper:
    1/ dörren låstes vid mötets början
    2/ begränsades till 45 min