Hem » Blogg » Lek kan förändra världen!

Lek kan förändra världen!

”Tänk om jag skulle berätta att en omgång ”titt ut” kan förändra världen?” frågar sjuåriga Molly Wright, en av de yngsta TED-talarna någonsin. Wright bryter ner de forskningsstödda sätten på vilket föräldrar och vuxna i barns närhet kan stödja barns sunda hjärnutveckling och lyfter fram fördelarna med lek för livslångt lärande, beteende och välbefinnande, och delar effektiva strategier för att hjälpa alla barn att trivas vid fem års ålder. Hon har sällskap på scenen av ettåriga Ari och hans pappa, Amarjot, som hjälper till att illustrera hennes stora idéer om hjärnvetenskap. Detta TED Talk producerades i samarbete med Minderoo Foundation som ett utbildningsverktyg föräldrar och vuxna runt om i världen och stöds av UNICEF. Med gott samvete kan vi nu fokusera på att leka med barn och barnbarn under julen och resten av året också så klart!

 

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

 • Ta del av föredraget.
 • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
 • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
 • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreringstillfälle./Registratorn

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

3 kommentarer

 1. Jan Jaldeland säger:

  Tack Agneta, styrelsen i Ecluben och våra besökare för inspirerande möten och veckobrev!
  Jag är lycklig för varje möte med våra barnbarn FREJA 5 och ELSA 6! Vi önskar Eder alla en FRÖJEFULL JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

  • Rotaryklubb - Eclub2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Ingemar H Drogell säger:

  Mycket intressant. Jag ser på barnbarn och deras kompisar hur smarta och framåt de är. Det finns en enorm positiv framtid när de kommer att ta hand om mycket. Just det där med smarthet, så har jag en liten rolig mening, som egentligen säger allt: ”Jag tycker att jag är tuff och cool, men när en tvååring räcker över en leksakstelefon, så tar jag den och börjar prata i den”. Man ser också hur otroligt snabbt de utvecklas, exempelvis när de håller på med en ”dataplatta” t.ex. De klarar allt där, som jag definitivt inte gör.

  • Rotaryklubb - Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 3. Arne Thorfinn säger:

  Trevligt föredrag som poängterar att vi är sociala varelser och bara utvecklas tillsammans.
  Människan har blivit så intelligent under evolutionens gång att en stor del av hjärnan måste utvecklas efter födelsen, till skillnad från många andra djur, där avkomman klarar sig bra redan från början.
  Alla barn jollrar spontant i början, men tystnar om det inte stimuleras med tal i omgivningen.

  • Rotaryklubb - Rotary e-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *