Hem » Blogg » Frågestund med Rotary’s president elect

Frågestund med Rotary’s president elect

En oktoberdag satte sig Gordon McInally, Rotary’s president elect, ner med sex medlemmar i Rotarys kommunikationsteam för att ta emot frågor som samlats in via sociala medier från rotarymedlemmar runt om i världen.
Några av frågorna var
– Vilka är dina kärnvärden och hur formar de hur du leder?
– Hur kan vi återuppväcka medlemmar i Rotary som verkar ha ”tappat gnistan”?
– Vilka konkreta planer har Rotary för att ta itu med klimatförändringarna 2023-24?
– Vilka ungdomsprogram är viktiga för dig?

Lyssna till frågestunden här

Du  kan också läsa om frågestunden på rotary.org.

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

 • Ta del av föredraget.
 • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
 • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
 • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreringstillfälle./Registratorn

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

4 kommentarer

 1. Arne Thorfinn säger:

  Trevlig presentation av en chosefri person. Det var ingen fråga från mainland Europe, vilket kanske speglar Rotarys förflyttade tyngdpunkt till Asien och andra regioner
  Skulle jag träffa honom skulle jag fråga om skrönan om tandläkaren som drar ut tänder även existerar i Skottland; nämligen den om tandläkaren som med tången i hand närmar sig sin patient och säger förtroendeingivande: ”I want to remove the tooth, the whole tooth, and nothing but the tooth.”

  • Rotaryklubb - e-clug 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Ewa Ryhr Andersson säger:

  Bra upplägg att samla in frågor och göra en intervju som kan spridas över världen. Kul att han introducerades först och bussigt att han ville åka till Evanston och uppmuntra personalen allra först :). Att ta hand om våra medlemmar är nog så viktigt och att få till lite olika sätt att mötas och ämnen som kan intressera fler medlemmar att delta och engagera sig via sina specialintressen liksom att få tillfällen att dela med sig av sina kunskaper till andra var ju intressant att han tog upp som viktiga faktorer och inte bara att kunna donera så mycket som möjligt. Däremot är vi ju en välgörenhetsorganisation, vilket var anledningen till att jag gick med i Rotary 2015, så lite mer krut på TRF vore ju kul. Rotaract har jag ingen erfarenhet av men RYLA är ju kul om unga vill delta i. Inspirerande ledarskap och vilja till ideella insatser baserad på omtänksamhet kan göra stor nytta i förening. Det låter som vi kan få ett spännande år 2023-24 under Gordon McInallys RI-presidentår.

  • Rotaryklubb - Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 3. Johan Bengtsson säger:

  Kul att ledaren – tandläkare till yrket – liknar sig vid en framtand! 🙂
  En trevlig intervju, helt klart. Frågan om nyrekrytering till Rotary intresserar mig mycket. Det är hård konkurrens mellan olika nätverk idag. Vi måste alla se det som en uppgift att fundera på varför vi är rotarianer och hur vi, med utgångspunkt i det, kan marknadsföra Rotary. Lättare sagt än gjort, men fullständigt nödvändigt.

  • Rotaryklubb - Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 4. Jan Jaldeland säger:

  Lyssnat på Gordon´s QandA:s
  Vad kan man säja mer än att en skotte kan vara bra som president med referens till tidigare – kanske bra också med en Europé emellan alla asiater och amerikaner, när afrikaner tycks falla ifrån. Tycker vi skulle välkomna Skottland tillbaka i EU också!
  Hur som helst så fick vi höra både om Rotaract, RYLA och e-clubs som viktiga framtidsfrågor.
  Själv engagerar jag mig nu mest för peace. Min far skrev den svenska texten till världens fredssång – Let there be peace on earth!
  Välj vilken version du gillar bäst på http://www.youtube.com
  Sången skrevs redan 1955 och jag hörde den med Rotary-kören i Convention i Sao Paulo senast.

  • Rotaryklubb - e-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *