The Rotary Foundation – vår egen stiftelse

Hur hanterar man bäst miljardbelopp till världsförbättrande projekt? Rotarys svar sen länge är The Rotary Foundation – ofta förkortat TRF – en stiftelse som är ett av våra främsta verktyg bland våra projekt.

Stiftelsen startades för mer än hundra år sedan, och har sen dess växt till att sen starten ha fördelat över 30 miljarder US-dollar till olika projekt. Pengarna kommer i första hand genom donationer och insamlingsprojekt från rotarianer och Rotaryklubbar världen över, och pengarna gå också åter till Rotaryklubbar där man stödjer utvalda, kvalitetssäkrade projekt inom utvalda fokusområden som t.ex. freds- och konfliktlösningar eller vatten och sanitet.

Rotary Foundation är en internationellt sett högt aktad stiftelse vilket bland annat bekräftas av högsta betyg, fyra stjärnor, av Charity Navigator. Ett annat bevis är att Bill and Melinda Gates Foundation sedan länge har en 2-1-matchning av alla bidrag till vår kampanj för att utrota sjukdomen Polio.

https://www.charitynavigator.org/index.cfm?bay=search.summary&orgid=4553

https://www.rotary.org/en/press-release-gates-and-rotary-announce-450-million-commitment-end-polio

Vill du läsa mer följ gärna följande länkar:

https://www.rotary.org/en/about-rotary/rotary-foundation

https://www.endpolio.org/

Vi i Rotary E-Club 2410 har sedan starten sett Rotary Foundation som ett viktigt verktyg och vi har inte bara skänkt in pengar till stiftelsen utan också deltagit i flera projekt som fått Global Grants från stiftelsen.

Genom att majoriteten av våra projektmedel doneras till fonden vet vi alltså att de inte bara används av rotarianer för att skapa en bättre värld, det görs också inom ramarna för Rotary Foundations kvalitetskontroll som säkerställer att pengarna kommer till verklig nytta både nu och i framtiden.