Veckobrev vecka 34

Det sägs om oss svenskar att vi är så intresserade framtiden. Hur blir vädret i morgon, hur blir vädret i helgen? Christian von Essen, frilansjournalist, är intresserad av framtiden, men kanske inte så mycket vädret. Han har skrivit boken ”Vad händer med framtiden”. I veckans föredrag försöker han förmedla vad han tror blir kommande förändringar inom samhälle, företag och politik i den pågående pandemins spår. Du kan avbryta efter ca 17 minuter, då ett helt annat ämne tar vid.

Se veckans föredrag: The Future After Cowid-19

Maila gärna in förslag på intressanta veckoföredrag. Den här gången tackar jag Jan för tipset om ”Warp Talks”. Jag har några tips ”som ligger på lagret”, men kom igen, det måste finnas gott om idéer. Vi är ju 50 medlemmar i klubben. Självklart kan även ni gästande Rotarianer maila in tips. Adressen är: e-club-2410@rotary.se

Och nu – något angeläget om vatten – nämligen Östersjön.

Inom Rotary driver de finska distrikten 1410 och 1420 ett projekt kallat ”Save the Baltic Sea” och nu har man också startat upp ”BASRAN, Baltic Sea Rotary Action Network”, som har visionen att alla lokala Rotaryklubbar skall engagera sig och arbeta för våra hav i allmänhet och Östersjön i synnerhet. Mera info om verksamheten och målen hittar Du genom följande nyhetsbrev: www.rotary2370.se/f/RotaryBASRAN_Newsletter200430.pdf

I torsdags förra veckan arrangerades ett första seminarium på Kastellholmen mitt i Stockholm, där segelfartyget Briggen Tre Kronor är förtöjt, och nu vill vi på detta sätt bjuda in alla medlemmarna i de lokala Rotaryklubbarna i hela Sverige och de svensktalande delarna av Finland till ett motsvarande seminarium på nätet, dvs. ett webbinarium, som äger rum måndagen den 24 augusti kl. 19.

Målet med webbinariet är att ge deltagarna en bild av:

– Nuläget i Östersjön.
– Projektet ”Expedition Rädda Östersjön”, som startar nu och som skall pågå till 2025.
– Samarbetet och tänkbara aktiviteter som de lokala Rotaryklubbarna och FN-föreningarna skulle kunna genomföra i samarbete med Briggen Tre Kronor i projektet ”Expedition Rädda Östersjön”

Välkommen att anmäla Ditt deltagande via följande länk: https://simplesignup.se/event/169160

När Du anmält Dig kommer Du sedan att någon vecka före webbinaret få den länk, som man kommer att behöva för att koppla upp sig.

Vid frågor kontakta gärna:

Anders Johansson, IPDG, Distrikt 2350, mobil 072-552 66 59, mail: andersmail@ownit.nu

Gun-Marie Östedt-Axelsson, IPDG, Distrikt 2370, mobil 070-284 28 16gog.axelsson@telia.com

1. Bengt Bengtsson säger:

Ett stor ”misstag” gjorde jag men får skylla mig själv. Jag läste inte igenom texten över länken till föredraget. Jag lyssnade på allt under drygt 33 minuter och tyckte den andra halvan var allt för avancerad med nationalekonomi om crypto currency, token och stablecoin!!! Hade jag läst förtexten hade jag sett att jag kunde stänga av efter ca 17 minuter.
    Nu känner jag bara lite förvirrad. Bättre tur nästa gång.

• Veckans föredrag: The Future After Cowid-19
    • Rotaryklubb: Kalmar Slott RK
  2. Thomas Roos säger:

Intressant och vem vet hur framtiden ser ut, min egen tanke om detta är att vi kommer att fortsätta att utvecklas…..för det som inte utvecklas kan avvecklas……..

• Veckans föredrag: WIP Lightning Talk
  3. Kaj Alvén säger:

Covid-19 har förändrat världen och ingen vet hur framtiden blir.

• Veckans föredrag: The future after covid
    • Rotaryklubb: Smålandsstenar Rotaryklubb 13264
  4. Camilla Fahlström säger:

Spännande och inspirerande!
    Ett första föredragsbesök som kommer bli fler…
    Tack!

• Veckans föredrag: The Future after covid
    • Rotaryklubb: Helsingborg Landborgen
  5. David Krug säger:

Intressant.

Kul att de pratar om svenska centralbankens e-krona-undersökning också.

Mycket pekar på att precis som de som inte investerade i crypto innan 2016 har det mycket tuffare än de som gjorde det, så kommer de som inte investerade i crypto 2020 ha det mycket svårare 2026 än de som gjorde det.

Allteftersom fler gör det, desto större kommer tyvärr klyftan bli till de som väntar, precis som klyftan mellan de som köpte bostad och aktier tidigt och de som ännu inte gjort det, men en mycket större klyfta, eftersom attraktiva bostäder och aktier gått upp några hundratal procent per årtionde medan attraktiva cryptos lär fortsätta gå upp några tusental procent per årtionde tills de flesta har dem, vilket ligger långt fram i tiden.

• Veckans föredrag: The future after covid
  6. Gdert Nilsson säger:

WIP Lightning Talk
    Angelägna frågor som togs upp och det är viktigt att vi fortsätter att tala om dem.
    Gert Nilsson
    Ystad-S:t Petri RK