Vecka 33

Vi uppmärksammar och gratulerar Jennifer Jones som är nomineringskommitténs val till RI President 2022-2023. (Valet sker officiellt den 1 oktober.)

Jennifer E. Jones
Jennifer E. Jones, of the Rotary Club of Windsor-Roseland, Ontario, Canada, is the selection of the Nominating Committee for President of Rotary International for 2022-23.

Hur fungerar vi? Hur resonerar vi? Hur ser vi på omvärlden?
Ta del av veckans föredrag: 3 ways to be moore inclusive. Se veckans föredrag här V33

My Rotary
Den fantastiska lärorika och användbara My Rotary ligger nere till onsdag den 12 augusti på grund av uppdateringar. I en e-club borde alla medlemmar finnas med där tycker jag, vilket inte är fallet hos oss. Jag återkommer till det lite längre fram. Men det går naturligtvis bra att gå in där och registrera sig så snart den uppdaterade My Rotary är igång igen. Adressen är: https://my.rotary.org/en/

Vad har du för kvalitet på badvattnet ?
E-club 2410 gillar ju vatten, så till sist ett tips från Dennis, såhär mitt i badsäsongen. På kartan nedan kan man kolla badplatser och vattnets kvalitet.

1. Bo Persson säger:

En engagerande lektion om att ’se’ medmänniskor med briljant inledning om våra relationer till snälla och elaka hundar.

• Veckans föredrag: Three ways to be more inclusive
    • Rotaryklubb: 12 957 Borlänge - Stora Tuna
  2. Detlef Rahe säger:

easy to tell, much more harder to realize.
    even important for rotary: the ’exclusiveness’ which often seems part of the rotarian identidy needs to be changes into a welcome and very much more diverse and inclusive approach.

• Veckans föredrag: INCLUSION
    • Rotaryklubb: RC Bremen-Hansa, Tyskland
  3. Arne Thorfinn säger:

Intressanta synpunkter om hur vi ser på oss själva och andra. Får en Flashback om soldaterna under första världskriget som förbrödras tillfälligt på julnatten. Intressant också om hur våra politiker idag bygger upp bilder om fienden som rättfärdigar kapprustning till total förintelse. I nästa ögonblick har vi kulturellt utbyte och spelar fotboll mot samma motståndare…..

• Veckans föredrag: Inkluderande hållning
    • Rotaryklubb: E-klubb 2410
  4. Thomas Roos säger:

Tänkvärt

5. Sven Sporback säger:

Något i Rotarys anda. Döm inte medmänniskorna för snabbt. Lyssna åtminstone först.

• Rotaryklubb: Kalmar Rotaryklubb
  6. Kaj Alvén säger:

Intressant. Lyssna är viktigt.

• Rotaryklubb: Smålandsstenar Rotaryklubb 13264
  7. Gert Nilsson säger:

Inspirerande framträdande och tänkvärt innehåll. Det får ta den tid det tar att sjunka in.
    Gert Nilsson

• Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotrykllubb
  8. Pernille Belter säger:

Jeg kunne ikke lade være med at fokusere på, hvordan især hendes sprog var så tydeligt tegn på den store ”diversity”, som hun i sig selv var eksempel på. Tydelig afrikansk basis i det engelske, fint stort ordforråd og i mange sætninger helt naturlig, assimileret engelsk dialekt og i nogle få ord ren BBC udtale. Somme tider overvejer jeg, hvordan det påvirker især folk med engelsk som modersmål, at alle vi andre kommer med hver vores variation, og jeg håber faktisk, at den brede eksponering gør dem mere nuancerede i deres forståelse og imødekommenhed, end jeg somme tider kan tage mig selv i at være, fordi et famlende/fejlfyldt sprog netop nemt forbindes med begrænset viden og kapacitet. Derfor er det også somme tider svært at kaste sig ud i andre sprog, fordi man føler sig sådan på børnehaveniveau og er lidt flov over ikke at kunne gøre en bedre figur.

• Veckans föredrag: 33: Inclusion
    • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  9. David Krug säger:

Intressant och viktigt och lite relaterat till det här med divide and conquer också, att det är en känd strategi i vissa sammanhang att om man vill kontrollera en population i en ort, ett land, en bransch eller en värld så är en viktig del i detta att man måste destabilisera och få folk att se verkligheten olika, så att de bråkar och tjafsar med varandra och därmed inte alla kan enas om ett sätt att ta bättre kontroll tillsammans över orten, landet, världen. Tyvärr.

10. JARL TERSIN säger:

Spännande att hon börjar med att man skall lyssna 🙂

• Veckans föredrag: Inclusive
    • Rotaryklubb: Medlem i eklubben
  11. Jan Jaldeland säger:

Inclusion!
    Förutsätter att vi välkomnar DIVERSITY! Vi har i dom svenska klubbar jag känner inte öppnat upp Rotary med dessa ögon medan vi i internationella sammanhang har allt i Rotary! Något för oss att jobba med i vår medlemsutveckling, RFE och andra utbyten!

• Veckans föredrag: INCLUSION
    • Rotaryklubb: Eclub2410
    • Pernille Belter säger:

Hej Jan – jeg var lige tilbage at se dels på kalenderen efter evt virtuelle møder og dels om der var nyt ugemøde. Og så fangede jeg, hvad du havde skrevet om diversitet i de svenske klubber. Jeg tror, det for en stor dels vedkommende er det samme i Danmark, men jeg kender én klub – på Amager – hvor man aktivt har besluttet at forsøge at gøre noget ved det. Så når man laver Mentor/Mentee med Rotarianer/Nydansker i klubben, giver man ud over det forløb også et medlemsskab til reduceret pris (i Danmark har vi jo besluttet at inkludere en minimumsbetaling til Evanston i kontingenterne, da vi ellers aldrig kan matche de donationer, Rotary egentlig forventer og bygger på qua følelsen af, at man jo betaler en del skat til et velfærdssamfund, hvilket giver overordnet gode tal men som så aldrig figurerer på de enkelte medlems donation, da det ses som klubdonationer, men det var et sidespor), som de så kan vælge at forlænge og forblive i klubben som fuldgyldige medlemmer efterfølgende. Og de har faktisk fået nogle gode medlemmer ud af det. Ikke alle naturligvis, men det er jo meget normalt.
      Vh
      Pernille