V38 – Vad teknikföretagen vet om dina barn

V 38 Vad teknikföretagen vet om dina barn

Hej, alla e-clubmedlemmar och e-clubvänner. Även om inte alla av oss har barn eller barnbarn så ger veckans föredrag en tankeställare till oss alla. Vet du vad teknikföretagen vet om dina barn (eller dig)? Veckans föredrag (med svensk text) handlar om att de digitala plattformar du och din familj använder varje dag – från spel till utbildningsappar och medicinska portaler – kanske samlar och säljer dina barns data. Se veckans föredrag här: Vad teknikföretagen vet om dina barn.

Rotary Fellowships

Inom Rotary finns många Fellowships (intresseföreningar) för Rotarianer. Det är internationella grupper som delar ett intresse. Att vara medlem i ett fellowship kan vara ett sätt att utöka sitt nätverk, även yrkesmässigt, och få vänner från andra länder. Det kan vara intressant för din hobby och erbjuda nya möjligheter för dina fritidsintressen. Själv är jag medlem i BREW, Beers Rotarians Enjoy Worldwide. Vi finns på webben, nyhetsbrev ges ut några gånger per år och vi har onlineaktiviteter. I samband med International Convention arrangeras också träffar och studiebesök. Naturligtvis är öl det genomgående temat. Rent vatten är den största ingrediensen i öl och BREW skänker regelbundet pengar till WASRAG (Water and Sanitation Rotary Action Group) som precis som vår klubb arbetar för att ge människor tillgång till rent vatten.

Öka din aktivitet inom Rotary genom att gå med i ett eller flera Fellowship beroende på dina intressen! Se vidare här: https://www.rotary.org/en/our-programs/more-fellowships

Rotary internationals Institute Zone 17 & 18

I skrivande stund är jag på väg till Northern Lights Intstitute, i Uleåborg i Finland. Läs mer om detta i kommande veckobrev.

Boka in klubbens kommande månadsmöten i kalendern

Vi startar som vanligt kl 19.00. På mötet den 28 september kommer Solvatten att vara med och på mötet den 27 oktober gästas vi av ingen mindre än Rotary Internationals President Holger Knaack! Mer information om oktobermötet kommer! Den 26 november har vi årsmöte.

Ulf Andersson

President

1. David Krug säger:

Jag håller med talaren om det mesta.

• Veckans föredrag: Vad teknikföretagen vet om dina barn
  2. Christina Thorsson säger:

tänkvärt

• Veckans föredrag: Vecka 39: Veronika Barassi. Vad teknikföretag vet om dina barn
    • Rotaryklubb: KatrineholmBacka Rotaryklubb, Klubbnr 13171. Distrikt 2370.
  3. Thomas Roos säger:

Viktigt att bli påmind om detta

• Veckans föredrag: Vad teknikföretagen vet om dina barn
  4. Ingemar H Drogell säger:

Mycket intressant. Å ena sidan måste vi alla och våra barn och barnbarn hänga med i utvecklingen med data för att inte hamna utanför. Å andra sidan får vi arbeta på att hjälpa barn och barnbarn att sortera. Men de ligger hästlängder före oss i att använda datainformation. Vi får helt enkelt engagera oss med de som finns nära oss, och dessutom runt ikring oss. Passiviteten är definitivt inte bra. Tack för veckobrevet för övrigt med information om Rotary Fellowship.

• Veckans föredrag: Datasäkerhet och våra barn
  5. Lennart Disborg säger:

Definitivt något att tänka på, både för barnen och oss själva.

• Jan Jaldeland säger:

Ett jättebra wake-up föredrag för oss alla okritiska teknik- konsumenter! Integriteten och datasäkerhet måste prioriteras!

• Veckans föredrag: TED-talk om datasäkerhet och våra barn
      • Rotaryklubb: Eclub2410
  6. JARL TERSIN säger:

Ja, så är det, och de ökar hela tiden datainsamlingen och metoderna för detta.

• Rotaryklubb: Medlem i eklubben
  7. Sven Andersson säger:

Något att tänka på!

• Veckans föredrag: Vad teknikföretagen vet om dina barn.
    • Rotaryklubb: Varbergs Rotaryklubb
  8. Kaj Alvén säger:

Bra föredrag. Säkert inte helt lätt att stoppa.

• Veckans föredrag: Vad teknikföretagen vet om dina barn.
    • Rotaryklubb: Smålandsstenar Rotaryklubb 13264
  9. Anders Ahl säger:

Väldigt intressant föredrag och en bra väckarklocka för många föräldrar.

• Rotaryklubb: Storvik Hofors Rotary Klubb