Hur ska man tala så att människor vill lyssna – V6 2021

Julian Treasure

Hej Rotaryvänner!

Veckans föredragshållare är Julian Treasure, ”Ljudkonsult”. Någon av er kanske redan sett det, men det han säger tål att upprepas. Föredraget har några år på nacken och är ett av de mest populära på TED med över 45 miljoner visningar. Det är textat på över 40 olika språk, bland annat svenska. Hur ska man tala så att människor vill lyssna. Se veckans föredrag här: Hur ska man tala så att människor vill lyssna?

Distriktskonferensen i Distrikt 2410

Äger rum den 24 april kl 12-15 på Zoom. Anmälan om deltagande gör du i ClubAdmin.

RIPE Shekhar Mehta

Rotary Internationals President för år 2021-2022 har nu offentliggjort sitt motto.

serve to change lives

Till sist, en kort video om det av Rotarys fokusområden som är viktigast för oss i E-Club 2410.

Vatten, Sanitet och Hygien, WASH

Fyrfrågeprovet är en etisk guide för oss rotarianer. Avsikten är att vi ska ställa oss dessa fyra frågor så snart vi är tveksamma om vi ska säga eller göra något:

Är det sant?

Är det rättvist mot alla som berörs?

Skapar det samförstånd och bättre kamratskap?

Är det till fördel för alla berörda?

Ulf Andersson

President E-Club 2410

1. Agneta Dryselius säger:

Mycket tänkvärt. Man måste ju tala på ett sätt så mottagaren tolkar på rätt sätt. Inte alltid lätt.

• Rotaryklubb: E-club 2410
  2. Arne Thorfinn säger:

Värm upp, tala med ärlighet, uppriktighet, integritet och kärlek. och var tyst ibland!

• Veckans föredrag: Julian Treasure:
    • Rotaryklubb: E-club 2410
  3. Ingemar H Drogell säger:

Mycket intressant föredrag !!!!
    Och passar på att tacka för ett intressant zoom med flera E-clubs i Finland, Danmark, Sverige, Storbritannien, USA kvällen den 9 februari. Bra kontakter och synpunkter. !!!

4. Björn säger:

Julian Treasure – intressant föredrag

• Veckans föredrag: Julian Treasure - intressant föredrag
    • Rotaryklubb: E-Club 2410
  5. Lennart Disborg säger:

Nyttigt för många att tänka på hur man uppfattas av andra.
    Det talade ordet betyder mer än vi tror.

• Kaj Alvén säger:

Jättebra fördrag.

• Rotaryklubb: Smålandsstenar Rotaryklubb 13264
  6. Thomas Roos säger:

Ett bra och intressant föredrag