V7 – The Baltic: Sea of Opportunity

Hej Rotaryvänner!

Vad händer om Östersjöns föroreningar kan förvandlas till en resurs? Se veckans föredrag som kommer från Stockholm Environment Institute.

Se föredraget här: https://www.youtube.com/watch?v=eM4otIAZIps

Inbjudan till BASRAN Webinar tisdagen den 23 februari. Anmäl ditt deltagande senast den 19 februari med hjälp av länken nedan.

Baltic Sea Rotary Action Network – First Member Meeting

Webinar on February 23rd 2021 at 9.00-11.00 CET

· Join us to Save the Baltic Sea

· Listen to RI President Holger Knaack supporting the initiative

· Learn about the state of the Baltic Sea

· Find out our means to tackle the problems through strong Rotarian involvement together with all nine Baltic Sea Countries

Baltic Sea Rotary Action Network BASRAN aims to establish a strong Rotarian intervention to support the process of improving the state of the Baltic Sea. We aim to have activities comprehensive and coherent in all Baltic Sea countries to have better impact. For this we aim to connect all Rotarians round the Baltic Sea in all 9 coastal countries to a Joint Initiative to save the Baltic Sea. Our long-term goal is to have state of the Baltic Sea clearly improved in future.

Join our first webinar! Registration, at 19th of February at the latest: https://forms.gle/3rbSxdErjUGV7MXU7

Februari månads medlemsmöte den 25 februari kl 19.00

Foto© Kristin Lidell.

Vad är emotionell intelligens? Kan man identifiera känslor hos andra människor? Varför har vi känslor och kan man påverka dem? Föredragshållare är Eva Hyllstam. Eva har arbetat med ledarskapsfrågor i över 20 år. Hon har hållit ledarutbildningar, 10 dagar långa för över 1000 personer, samt är en mycket uppskattad föreläsare inom ledarskap. Eva är certifierad av Paul Ekman International, professorn som är föregångaren inom känslor och ansiktsuttryck. Serien ”Lie to me” bygger på Paul Ekmans upptäckter och den populära Disneyfilmen Inside Out likaså. Eva är medlem i styrelsen i E-Club 2410. Länk till mötet:

Hoppas vi ses både den 23 och 25 februari!

Ulf Andersson, President E-Club 2410

1. Lena Nilsson säger:

Intressant att lyssna på alla de engagerade personerna som försöker att på olika sätt bidra till att Östersjön blir renare. Hoppas att de som fördelar pengar och har makt också kan engageras.

• Rotaryklubb: Rotary e-club 2410
  2. Agneta Dryselius säger:

Så mycket det finns att lära sig. Intressant föredrag. Härligt att det finns människor som är duktiga på att försöka förbättra.

• Rotaryklubb: E-club 2410
  3. Bernhard Karli säger:

The Baltic Sea – Bonus return project
    Intressant projekt av fyra länder bland de 12 som gränsar Östersjön. Hoppas att dessa fyra länder kan påverka EU att gå vidare med projektets rekommendationer.

• Veckans föredrag: The Baltic Sea - Bonus return project
    • Rotaryklubb: E2410
  4. Gert Nilsson säger:

The Baltic Sea
    Intressant att höra. Jag var själv en av arrangörerna av en Östersjökonferens i Visby på 1990-talet. Den gamla tekniken har orsakat problem som den nya tekniken kan lindra eller förhoppningsvis eliminera. Teknologi och politik (internationell) måste samverka. Pessimism eller optimism?

• Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb
  5. Gert Nilsson säger:

The Baltic Sea

• Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb
    • Kaj Alvén säger:

Intressant. Det finns hopp om en renare Östersjö.

• Rotaryklubb: Smålandsstenar Rotaryklubb 13264
  6. Ann-Margreth Olsson säger:

Spännande och intressant arbete och ”forskning”

• Veckans föredrag: The Baltic Sea
  7. Lennart Disborg säger:

Intressant

• Veckans föredrag: Intressant