Hem » Blogg » V 25/26 – Det är inte alltid det blir som du tänkt dig.

V 25/26 – Det är inte alltid det blir som du tänkt dig.

Hej alla Rotaryvänner!

Det är inte alltid det blir som du tänkt dig.

Ett bra exempel ser vi i veckans föredrag/film. Budskapet som överraskande framförs är helt i linje med vad E-Club 2410 står för. (För övrigt kan det ses som ett rekordförsök från min sida när det gäller korta föredrag.) Tack för tipset Dennis!

Se veckans föredrag här: https://www.youtube.com/watch?v=x2ZLS1V3iMw

Ett år går snabbt och nu är det dags för final. Den 30 juni kl 19.00 har vi månadens medlemsmöte. Vi firar att det är 10 år sedan E-Club 2410 lade ut sitt första veckoföredrag på nätet och vi genomför också presidentskifte. Mitt år som president är över och Marie-Astrid Löfdahl tar nu över rollen. Naturligtvis kommer vi att skåla för 10-åringen och tillönska oss många lyckosamma år framöver, så ta gärna med dig ett “glas bubbel” när du sätter dig framför din skärm. Bland kvällens begivenheter kan jag nämna, bland annat, ett fantastiskt fyrverkeri och ett Rotary-quiz, naturligtvis med prisutdelning. Tid för mingel och möjlighet att ställa frågor finns också. Här är länken till månadsmötet 30/6:

https://us06web.zoom.us/j/83703672443?pwd=elNMY2hKS0hPaDNSWWExOWVRem00QT09

OBS! Det är inte samma länkadress som tidigare månadsmöten!

Från vår medlem Jan Jaldeland har jag fått tips om Ebba Westergren och Elina Bengtson som vill göra skillnad. De vill uppmärksamma den humanitära krisen i Sydsudan. När de hörde att kvinnor tvingas gå långa sträckor för att hämta vatten och då också utsätts för stora risker bestämde de sig för att kombinera en insamling av pengar för att borra brunnar med en utmaning och äventyr. De vandrar nu genom Sverige, samlar in pengar och informerar. Följ dem på Facebook och Instagram. Sök på “Mil för mil”. Vi önskar dem naturligtvis lycka till och kanske får vi anledning att återkomma till dem längre fram.

Med Rotaryhälsningar

Ulf Andersson

President E-Club 2314

8 kommentarer

 1. Susanne Jakobsson säger:

  Kort och koncist!

  • Rotaryklubb: Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 2. Gert Nilsson säger:

  Drink water. En kort och tidig uppmaning att dricka vatten. Alla har tyvärr inte tillgång till vatten men i vårt land är vi lyckligt lottade. Själv försöker jag dricka 2 l vatten om dagen förutom det vatten som går åt till matlagning.Jag har varit med i Kenya och sett vilken välsignelse Rotarys brunnar är där.

  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
 3. Jan Jaldeland säger:

  Aqua por favor – budskapet är klart (rent vatten) och tydligt (ingen cola med additives!)
  Vi behöver kampanja också SOLVATTEN intensivare och självklart också RÄDDA ÖSTERSJÖN – vårt gemensamma innanhav som projektet så bra ha fokuserat. Vi behöver bli flera klubbar och rotarianer för att kunna göra skillnad!

  • Rotaryklubb: Rotary e-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 4. Klas Bergström säger:

  Det var ett rekordkort föredrag men med en tydlig poäng, drick vatten.

  • Rotaryklubb: E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 5. Agneta Dryselius säger:

  Vatten, vatten, vatten! Hur skulle vi klara oss utan det?

  • Rotaryklubb: E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
  • Klas Bergström säger:

   Det var ett rekordkort föredrag men med en tydlig poäng, drick vatten.

   • Rotaryklubb: E-club 2410
   • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 6. Thomas Roos säger:

  Antagligen så har han sponsorkontrakt med konkurrerande märke :-)….sedan har han rätt i sak….drick vatten 🙂

  • Rotaryklubb: Uddevalla Byfjorden
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 7. Päivi Kauppi säger:

  Ibland för kändisskapet med sig något gott.

  • Rotaryklubb: Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *