Hem » Blogg » Veckobrev vecka 27 – Presentation av Marie-Astrid Löfdahl, ny president 2021-2022 i E-club 2410

Veckobrev vecka 27 – Presentation av Marie-Astrid Löfdahl, ny president 2021-2022 i E-club 2410

Hej Rotaryvänner!

Så roligt att få leda vår E-Club 2410 under det kommande året! Den 30/6 hade vi vår presidentöverlämning på månadsmötet, då vi också firade att vi hade vår första aktivitet på nätet för 10 år sedan. Tänk vad tiden går fort! Jag minns att jag precis hade kommit hem till Sverige, från mina 3,5 år då jag jobbade i Schweiz. Mina föräldrar, som också är Rotarianer, hade träffat Charlotte i något Rotary-sammanhang och sa att “Här måste du ju vara med”. Sagt och gjort, jag ringde till Charlotte och så var jag en av de medlemmar som chartrade Rotary E-Club 2410 och vilken tur att jag gjorde det!

Nu inleds sista arbetsveckan innan semestern för mig. Även i år stannar jag på hemmaplan, även om jag förmodligen kommer att göra lite utflykter. Jag har nyligen flyttat till Värnamo från Huskvarna, så alla lådor ska packas upp och möbler som tagits med ska utvärderas och behållas eller bytas ut. Härifrån Värnamo gör man lätt dagsutflykter till Västkusten och vackra Halmstad, Falkenberg och Varberg. Men också österut, jag kommer att åka och besöka föräldrar och syster med familj i Kalmar, som nu är 30 minuter närmare. Så är ni vid någon av kusterna och hänger på stranden, finns det risk att ni träffar på mig i sommar.

Veckobreven och föredragen rullar dock ut som vanligt under hela sommaren, så har ni Rotary-vänner vars klubbar har sommarstängt, så tipsa dem om att besöka oss! Rotary E-Club 2410 har öppet 24/7 under årets alla 365 dagar!

Veckans föredrag

Veckans föredrag handlar om 80/20 regeln eller också kallad Pareto Principen. Som handlar om just hur 80/20 förhållandet finns runt omkring oss på så många olika sätt. Richard Koch har skrivit boken The 80/20 Principle: The Secret to Achieving More with Less. Har ni inte last den så kan jag varmt rekommendera den. Den brukar åka fram ur bokhyllan sådär någon gång om året för min del eftersom den verkligen är en sån där “aha”-bok för min del, där jag påminns om hur jag kan arbeta mer effektivt. I min vardag och givetvis även många andras är tiden essensiell och en bristvara. Jag gillar nämligen annat än att jobba också. Boken har givit mig tips och idéer på verktyg som jag gärna använder i min vardag. Videon är bara en kort introduktion till tankesättet, men jag hoppas ni gillar den!

Nästa vecka tänkte jag presentera mig själv och min bakgrund för er, så håll i hatten!

Rotary Fellowships

På månadsmötet den 30/6 hade vi ett quiz via appen Kahoot, alltid roligt med tävling! En av frågorna rörde Rotary Fellowships, som är internationella intressegrupper kring alla möjliga ämnen som vi Rotarianer kan vara intresserade av. Det finns hela 91 Fellowships i dagsläget! Allt från Biodling till Öldrickande, via en grupp för Singlar, samt en HBTQ-grupp vidare till Yoga. Möjligheterna är oändliga. Om du inte loggat in på Rotary.org förut, så vill jag uppmana dig till det. Där finns massor utav spännande e-learnings och information om Rotary och våra projekt. Mer information om Rotary Fellowships hittar du här: https://www.rotary.org/en/our-programs/more-fellowships

Glada sommarhälsningar!

// Mia

6 kommentarer

  1. Arne Thorfinn säger:

    Jag googlade på Pareto: en italiensk ekonom Vilfredo Pareto (1848 – 1923), som kanske borde ha fått Nobelpris för sina tankar, men det delas ju inte ut postumt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.