Hem » Blogg » Havsplast, Östersjön och Mutumo

Havsplast, Östersjön och Mutumo

Hej Rotaryvänner!

Den här veckans brev är det vatten i fokus, både havsvatten, bräckt vatten i Östersjön och dricksvatten i Mutomo.

Har ni precis som jag uppmärksammat annonser om produkter som är tillverkade av ”havsplast”? Veckans föredrag visar The Ocean Cleanup Project som ska ta hand om plast i hav och floder. Ta del av veckans föredrag här:

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

 • Ta del av föredraget.
 • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkommna att se de äldre föredragen med.
 • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den emailadress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
 • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 k/str till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreraingstillfälle./Registratorn

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

 

I vår omedelbara närhet har vi Östersjön och BASRAN, Baltic Sea Regional Action Network. BASRAN är ett gränsöverskridande samarbete mellan Rotarianer i 9 länder rund Östersjön. Det är nu dags för BASRANs tredje vetenskapliga webinar som äger rum den 5 mars 2022 kl 10.00-12.45 CET, Temat är ”Våtmarker och Österjöns miljö”. Det kostar inget att vara med, men föranmälan är obligatorisk. Du anmäler dig här:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwuf-6urjguEtNcy6uExinLPsOXgXUFoW9H

E-Club 2410 är medfinansiär i ett Global Grantprojekt i Mutomo, där man borrat en brunn och nu flödar vattnet i Kyatune Special School. The Rotary Foundation och Rotary gör skillnad!

Månadsmötet

I Rotarys almanacka är februari Peacebuilding and Conflict Prevention Month”. Vårt månadsmöte som denna månad går av stapeln den 24 februari kl 19.00 ägnar vi åt Rotarys Peace Centers. Jan Smedh och Magnus Elfwendahl, båda Rotarianer från Uppsala med goda kunskaper i ämnet ger oss en introduktion. Du som är medlem får Zoomlänk via mail. Du som vill gästa oss anmäler dig till denna mailadress, så kommer en länk: mailto:president@rotaryeclub.se

Med Rotaryhälsningar/Ulf

3 kommentarer

 1. Thomas Roos säger:

  Mycket intressant

  • Rotaryklubb: Uddevalla Byfjorden
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 2. Lennart Disborg säger:

  Intressant att se hur mycket det finns på havsytan.
  Säkert en bra metod att fånga upp plasten men vad görs för att den inte skall hamna i havet.

  • Rotaryklubb: e-club2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 3. Bengt Bengtsson säger:

  Imponerande system att plocka upp alla sorters plast ur havet. Skrämmande fångst men ett gott slutresultat.

  • Rotaryklubb: Kalmar Slott RK
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *