Hem » Blogg » V10 – Rotary i Ukraina och Ryssland

V10 – Rotary i Ukraina och Ryssland

Att arbeta för fred.

Mitt hjärta gråter över att oskyldiga människor utsätts för beskjutning och bombanfall i sitt hemland. Putin säger sig gett order om att genomföra en militär operation i Ukraina. Bilderna i media visar att det råder krig i Ukraina. Idag finns ca 1100 Rotarianer i Ukraina och ungefär lika många i Ryssland.

I detta läge är det bra att vi Rotarianer hjälpas åt påminna varandra att Rotary är en politiskt oberoende organisation som gemensamt verkar för fred. Rotary har genomlevt två världskrig och vid bildandet av FN var rotarymedlemmar starkt engagerade. Idag har Rotary den högsta rådgivande status som erbjuds en icke-statlig organisation av FN:s ekonomiska och sociala råd, som övervakar många specialiserade FN-organ. Rotarys representantnätverk upprätthåller och främjar sin relation med flera FN-organ, program och kommissioner. Detta nätverk består av Rotary Internationals representanter i FN och andra organisationer.

Viljan att hjälpa människorna i Ukraina är stor. Vill du hjälpa till? Ett sätt kan vara att swisha en slant till klubben för Rotary initiativ i Ukraina. Märk din gåva ”Ukraina”

Swish

Vem är du?

Vi vill gärna lära känna dig mer. Presentera dig utifrån detta enkla format: Tre rubriker som du fyller på med en mening under varje.

 • Jag kan bidra med erfarenheter inom:
 • Jag och Rotary:
 • Min koppling till vatten:

Maila detta till info@rotaryeclub2410se.org tillsammans med ett foto.

Efterhand som presentationerna kommer in dyker de upp i veckobreven.

Du hittar exempel på hur det kan se ut på vår hemsida. https://rotaryeclub.se/wp/var-styrelse/

Världsvattendagen 22 mars 2022– Save the date!

Vi firar tillsammans 22 mars 2022 kl 19, genom föredrag på zoom. Föredragshållare kommer från WaterAid. Mer information kommer.

Klubbens vattenkommitté inbjuder dig att medverka i event på socialmedier för att uppmärksamma rent dricksvatten och hur vi genom samarbete med Solvatten kan medverka till att fler får tillgång till rent dricksvatten. Håll utkik!

Veckans föredrag – Tacksamhet

Är du en av dem som dagligen eller då och då skriver tacksamhetsdagbok? Att stanna upp och känna efter kring frågan; vad är jag tacksam över idag? Det gör något speciellt med oss. Det får oss att må bättre, och bli lugnare. Ja, det till och med programmerar om våra hjärnor.

Denna vecka delar Christina Costa i sitt Ted Talk sina erfarenheter om hur tacksamhet programmerar om din hjärna.

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

 • Ta del av föredraget.
 • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkommna att se de äldre föredragen med.
 • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den emailadress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
 • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 k/str till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreraingstillfälle./Registratorn

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

Hälsningar Styrelsen /Charlotte

2 kommentarer

 1. Arne Thorfinn säger:

  En fantastisk berättelse! Även för de värsta utmaningar finns det tacksamhet att känna! ”Kiss your brain”

  • Rotaryklubb: E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Thomas Roos säger:

  Intressant och lärorikt

  • Rotaryklubb: Uddevalla Byfjorden
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *