Hem » Blogg » Om förväntningar

Om förväntningar

Hej Rotaryvän!

Denna veckas Rotarybrev handlar om förväntningar. En av de saker som jag alltid gör i början på en ledarskapsutbildning är att jag tar reda på vilka förväntningar deltagarna har. Vad har de tänkt få med sig efter utbildningen? Är man rädd att fråga om det, så får kan man ju faktiskt inte se till att leverera det som folk väntar sig Detta i sig är en garanti för att göra människor besvikna.

Människor har alltid förväntningar, även om de inte är medvetna om dem, så … fråga! John Maxwell påpekar att vi ska fundera på våra egna förväntningar. Han menar att vi ska vara vaksamma så de inte krymper med tiden!

John pratar också om att en chef inspekterar och en ledare (expects) dvs arbetar med förväntningar. Det tycker jag är utmärkt, för hur ska vi kunna ge feedback om inte det är klart från början vad vi förväntar oss?
Förväntningar först, feedback sen!

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

 • Ta del av föredraget.
 • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkommna att se de äldre föredragen med.
 • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den emailadress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
 • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 k/str till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreraingstillfälle./Registratorn

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

För mig hade det varit spännande om du i kommenterarna nedan berättar vad du har för förväntningar på mina Rotarybrev, med fokus på ledarskap.
Är det något särskilt du vill att jag tar upp? Skriv till mig så letar jag!

Dessutom får du gärna skriva något extra om vad du förväntar dig av oss i styrelsen, något särskilt vi ska ha fokus på? Berätta dina förväntningar för oss, så återkopplar vi!

Med önskan om en härlig påskvecka!

Hälsningar Styrelsen/Eva Hyllstam

6 kommentarer

 1. Arne Thorfinn säger:

  Hur får jag in en fyrkantig stav i ett runt hål?

  Jo, genom att göra hålet större! Inte genom att slipa av kanterna på staven

 2. Bengt Bengtsson säger:

  Kort men intressanta reflektioner. Summan av föredraget: det är förväntningarna som driver människan framåt. Jag ska försätta att ha förväntningar; på dagen, på morgondagen, på vänner, på möten osv.

 3. Jan Jaldeland säger:

  Bigger is not always more beautiful or better. With high expectations the higher the risk that you do not succeed.
  On the contrary I agree that curiosity is the most important factor when getting older. When you stop dreaming or longing for new things or meetings you get older as a result.

  Expecetations are not a function of age – it´s a mental process!

 4. Klas Bergström säger:

  Intressant! Just nu är mina förväntningar att en hel värld står upp mot Ryssland och regimens försök att krossa ett land. Det kommer att kosta även för oss men det är ett lågt pris för fred och frihet. Förhoppningsvis får vi se ett regimskifte i Ryssland inom kort..

 5. Björn säger:

  Intressant och relevant. Vad har jag för förväntningar på breven med fokus på ledarskap? En förväntning på saker som är relevanta både i kommersiella och ideella sammanhang är nog det främsta. Man kan ju ställa olika krav beroende på scenario.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.