Hem » Blogg » En liten guide till 10 kända förändringsmodeller

En liten guide till 10 kända förändringsmodeller

Vår Rotary E-Club har i 10 år haft vatten som vårt hjärteområde. Östersjön ligger nära och vi noterar extra vad som händer där. I höst har jag mer än en gång skakat på huvudet och undrat hur man i de beslutande organen t ex EU resonerar kring stora och viktiga beslut. Hur ska man bemöta stora utsläpp av tallolja, hur ska fiskekvoter hanteras, vad gör vi åt det katastrofala fiskbeståndet… Ja, varför händer det så lite så långsamt? Varför är det så svårt att få till förändringar? Finns forskning och användbara modeller? Absolut, flera stycken faktiskt. I stort sett pekar de på samma sak, förändringar tar tid och man behöver vara ihärdig för att få till stånd en bestående förändring.

Bifogat finner du en liten guide till 10 kända förändringsmodeller. Vilken eller vilka tror du kan hjälpa till att skapa medvetenhet och förändring för att Östersjön ska bli ett friskare hav?

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

 • Ta del av föredraget.
 • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
 • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
 • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreringstillfälle./Registratorn

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

5 kommentarer

 1. Jan Jaldeland säger:

  Hej, jag har försökt tillägna mig de 2 TEDx-föredragen om quitting och change Management! Jag kanske inte var IN THE MOOD men fick en aversion mot alla MODELLER och PRESENTATIONER av powerpoints med kommunikationsproffs!
  Jag inser viktigheten i forskningen och analyserna med svårigheter att applicera på min verklighet!
  Jag hoppas kunna bidra till något kommande månadsprogram eller veckobrev som jag kommunicerat till Agneta!

  • Rotaryklubb - Eclub
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Arne Thorfinn säger:

  Ett späckat föredrag som jag fick lyssna igenom två gånger för att begripa något av. Viktigt att kunna strukturera och kategorisera förändringsmodeller, med fokus på tankeprocessen och/eller det personliga. Tio olika modeller presenterades.

  • Rotaryklubb - e-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 3. Ingemar H Drogell säger:

  Mycket nyttigt för den personliga utvecklingen. Och mycket bra föredrag, som läggs in av styrelsen.

  • Rotaryklubb - Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 4. Björn E säger:

  Ännu ett mycket intressant ämne. Jag har en känsla av att det finns ännu mer att gräva i detta, speciellt på personsidan.

  • Rotaryklubb - Rotary E-Club
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *