Hem » Blogg » Det som mäts blir gjort!

Det som mäts blir gjort!

Ett nytt år betyder för mig att nya planer sätts i verket, och jag kommer under kommande månader följa upp genom att reflektera, utvärdera och justera de här planerna. Har du hört talas om Hoshin Kanri? Det är ett sätt att se till att planerna förankras i visionen och sedan följs upp så att man når resultat. Jag är förtjust i processer som gör att vi verkligen når resultat, så Hoshin Kanri boken har varit min julläsning. Här kommer två länkar med information om tekniken. Det ser kanske krångligt ut, men är effektivt. Det kopplar dessutom till den gamla sanningen: Det som mäts blir gjort!

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

 • Ta del av föredraget.
 • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
 • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
 • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreringstillfälle./Registratorn

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

8 kommentarer

 1. Arne Thorfinn säger:

  Spännande att höra! Samma tankar kan ju sägas på olika sätt: Affärsplan (vision), Värdegrund (spelplan), Organisation (Matrisuppbyggd med linje/stabsfunktioner, t ex). Skulle kunna kompletteras med mjuka frågor: Hur hantera konflikter, revirmarkeringar mm etc

  • Rotaryklubb - Rotart E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Ewa Ryhr Andersson säger:

  Tack. Detta var ett nytt sätt att beskriva en flerårsplan nedbruten så även årets mål, medel och prioriteringar syns liksom vem som är utföraren / bär ansvaret. Inte helt lätt att få hela bilden så här direkt ens efter repetition, men alltid intressant att ta del av hur andra ser på planering.

  • Rotaryklubb - Rotary e-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 3. Lena Nilsson säger:

  Intressant och lärorikt. Metoden gör att alla vet vad de ska göra och vet också vad andra ska göra. Bra att planen är 3-5 sikt.

  • Rotaryklubb - Rotary e-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 4. Johan Bengtsson säger:

  Tänkvärt! Jag är inte bekant med Hoshin Kanri sedan tidigare, men gillar konkretionen i detta sätt att planera och följa upp. För oss som tar fram och följer upp verksamhetsplaner i våra företag är detta användbart och jag ska googla vidare på temat.

  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 5. Ingemar H Drogell säger:

  Tack. Mycket intressant. Alltid nyttigt att få ny in put för sin egen planering. Under mellandagarna gick jag igenom vad som hänt och vad jag gjort de senaste tio åren. Dvs 2012 – 2022. Mycket intressant. Och det var ju massor och en hel del som man glömt bort. För mig är det en bra bas för planering 2013 samt de där fem åren till (som föreslås i föredraget).. Och man kan ju ändra sig efter vägen, eller hur?!

  • Rotaryklubb - Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 6. Bengt Olsen säger:

  Metod jag inte träffat på förut. Måste veta mer för att kunna förstå hur den skiljer sig från andra. Men alltid spännande veta mer.

  • Rotaryklubb - Rotary e-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 7. Björn E säger:

  Tack, det var intressant även man skulle vilja veta lite mer.

  • Rotaryklubb - E-Club 2410 SE
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
  • Eva Hyllstam säger:

   Hej Björn, ja, jag håller med, det var lite kort, mer som en lätt introduktion. Jag håller på och läser en bok om det, rätt spännande, ska testa detta framöver på ett bolag.

   • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *