Hem » Blogg » Vad får en vänskap att hålla?

Vad får en vänskap att hålla?

Att upprätthålla vänskap – och få nya vänner – kan vara utmanande, även när vi vet att det är viktigt. Så hur kan vi få våra vänskaper att bestå utan att känna oss överväldigade? Och finns det en formel att följa för att göra nya? För att ta reda på det vänder sig datajournalisten Mona Chalabi till sina mest pålitliga källor: data och sin mamma. Lyssna in på veckans föredrag och kanske passar du på att reflektera över hur du håller kontakt med dina vänner inom Rotary.

Lyssna på veckans föredrag här

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

• Ta del av föredraget.
  • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
  • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
  • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreringstillfälle./Registratorn

1. Ewa Ryhr Andersson säger:

Ja riktiga vänner får man inte så lättvindigt, bäst att hitta vägar att hålla fast vid dem som verkligen betyder något. Ytliga bekantskaper är ju betydligt fler genom livet. En erfarenhet jag gjorde under stundettiden var att de jag umgicks mest intensivt med då också är de som jag kan ta upp ett nytt samtal med hur lätt som helst även om det skulle bli först flera år senare och även om de sen länge är spridda över hela Sverige. Chansen att träffas ofta fysiskt är därför mycket begränsad. Det händer dock något under universitetstiden, man blir mer vuxen, tar mer ansvar, fäster sina värderingar, stakar i stora drag ut riktlinjerna för sitt framtida liv och umgås med dem som verkar fungera bäst tillsammans med just mig (och min partner).

• Rotaryklubb - Rotary E-club 2410
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
  2. Lena Nilsson säger:

Vänskap är att kunna fortsätta samtalet där vi slutade förra gången vi hade kontakt. Det känns som att det var ”igår”, kan vara många dagar sedan vi hade kontakt. Har några väninnor som jag har har kontakt med sedan 1970 då vi gick samma utbildning. Under åren som gått har vi haft olika tät kontakt beroende på hur vars och ens liv sett ut. Att bevara och utveckla vänskap får ta tid!

• Rotaryklubb - E-club 2410
  3. Johan Bengtsson säger:

Det är roligt med vänskap. Och det är viktigt att förhålla sig till vänskap som något annat (och mycket djupare) än vår tids så populära begrepp ”nätverk”. Igår umgicks jag med min bästa vän. Vi knöt an som 3-åringar, gick i samma klass ända tills vi tog studenten och har hållit kontakten genom åren. Vänskap är ett ömsesidigt åtagande, har vi ofta konstaterat.

• Rotaryklubb - Rotary E-Club 2410
  4. Ingemar H Drogell säger:

Mycket intressant. Ja, vänskap är en av de beståndsdelar, som ger det där extra i tillvaron. Tänker på ordet: ”En riktig vän frågar hur det står till, och också väntar på svaret”. Charlotte beskriver också i veckobrevet vad Rotary kan ge i vänskap. Härligt. Förstår att ni får en fin tid i Canada och gissar att ni sedan far vidare till världsmötet i Australien. Ha det riktigt, riktigt bra.

• Rotaryklubb - Rotry E-club 2410
  5. Arne Thorfinn säger:

Vänskap är som en blomma: den måste vårdas och vattnas för att inte vissna

• Rotaryklubb - Rotary e-club 2410
  6. Sven Andersson säger:

Äkta vänskap känner inga avstånd i tid och rum!

• Rotaryklubb - Varbergs Rotaryklubb
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Välj ett alternativ
    • Sven Andersson säger:

Äkta vänskap känner inga avstånd i tid och rum!

• Rotaryklubb - Varbergs Rotaryklubb
      • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Swish
  7. Björn E säger:

Intressant föredrag. Vänskap är livsviktigt.

• Rotaryklubb - E-Club 2410