Hem » Blogg » Kaffets historia: en av världens mest utbredda drycker

Kaffets historia: en av världens mest utbredda drycker

Just nu njuter vi av det fina vädret och kanske en ljuvlig fikastund utomhus med kaffe eller någon annan dryck. Här i norden har vi en konsumtion på kaffe som överträffar alla andra i världen. Kaffedrickandet har till och med sin egen stund på dagen, som vi i Sverige kallar fika. Men hur blev det så, och hur bra är det egentligen att dricka kaffe varje dag? Lyssna på ett lättsamt föredrag.

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

• Ta del av föredraget.
  • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
  • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
  • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreringstillfälle./Registratorn

1. Johan Bengtsson säger:

Som kaffefantast blir jag förstås glad att höra om dryckens hälsobefrämjande egenskaper. Själv dricker jag gärna mitt kaffe ur någon av Arabias alla härliga Mumin-muggar!

• Rotaryklubb - Rotary E-Club 2410
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
  2. Arne Thorfinn säger:

Koffein – gudarnas gåva til mänskligheten, som tur är med ganska små biverkningar.

PS: den som hängde kvar och såg nästa film fick lära sig mycket om Manhattanprojektet DS

• Rotaryklubb - Rotary e-club 2410
  3. Ewa Ryhr Andersson säger:

Trevlig, informativ och lättsam film som ändå gör mig trygg i mitt dagliga kaffedrickande. Kaffet behövs för att pigga upp och är genom vårt svenska ”fika” ett trivsamt sätt att umgås med andra på tycker jag. Sen är det ju alltid kul när det är en match i matchen mellan Löfbergs och Gevalia på hockeyarenorna i vintertid. dessutom. Synd bara att vi får vänta minst ett år nu på nästa kaffematch mellan Färjestad och Brynäs i SHL.

• Rotaryklubb - Rotary E-club 2410
  4. BJörn E säger:

En kopp kaffe är ett måste för att starta min dag. Det är en drog och jag erkänner att jag är beroende. 🙂

• Rotaryklubb - E-Club 2410
  5. Johan Ekberg säger:

Första ”besöket” ser fram mot fler.
    Jag är 50% Norrlänning så kaffe är viktigt för mig…

• Rotaryklubb - E club 2410
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Swish
  6. Jan Jaldeland säger:

Instämmer med Ingemar! Brukar börja dagen med the, men det blir säkert 5 koppar kaffe både enskilt och i fikamöten m andra! Visste att vi slogs med Finland om förstaplatsen som i VM-hockeyn! Jan

• Rotaryklubb - Eclub2410
  7. Ingemar H Drogell säger:

En mycket proffsig presentation av Frida Karlsson. Jodå, kaffe är ett måste några gånger per dag. Och vi har ju också mycket duktiga kaffeföretag i Sverige.

• Rotaryklubb - Rotary E-club 2410