Hem » Blogg » Skydda ditt hus mot översvämning

Skydda ditt hus mot översvämning

De senaste åren har det blivit vanligare med kraftig nederbörd följt av översvämning. Bor du låglänt nära vatten kan det vara bra att ha beredskap för att lindra konsekvenserna om vattnet börjar stiga.

SGUs grundvattenexperter förklarar sommar- och vintertorka, det vill säga säsongsvisa perioder med låga grundvattennivåer. I filmen berättas också om hur grundvattnet påverkas av klimatförändringen.

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

 • Ta del av föredraget.
 • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
 • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
 • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreringstillfälle./Registratorn

5 kommentarer

 1. Johan Bengtsson säger:

  Som uppvuxen i Ätradalen – där vattenståndet i ån ibland ställde till det för folk i bekantskapskretsen – känns detta (alltför) väl igen. Och kanske står vi nu inför väderleksförändringar som i ännu högre grad gör dessa problem till en del av vardagsmaten.

  • Rotaryklubb - Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Arne Thorfinn säger:

  Viktig info och spännande ny kunskap för mig.

  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 3. Jan Jaldeland säger:

  Ja, beredskap och kunskap är bra och klubbens fokus på vatten! Alla bidrag är viktiga och jag fick själv anledningen se över ett äversvämningslarm i en dräneringspump och informera hustrun om detta!

  • Rotaryklubb - Rotaryeclub2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 4. Johan Ekberg säger:

  Bra info, inte minst med tanke på nattens oväder (Hans) och skyfall.

  • Rotaryklubb - E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Swish

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *