Hem » Blogg » Rotary och fred

Rotary och fred

I Rotary är vi stolta över att det pågår ett stort arbete för fred. Inte minst genom att utbilda Peace Fellows på Rotarys 8 Peace Center världen över. Vi kommer framöver att då och då lyfta just Rotarys fokusområde fred. Det känns extra angeläget i dessa tider. Klippet om Peace Center i Stockholm har ett par år på nacken, men kolla in och känns dig stolt över att du genom ditt engagemang i Rotary är med och bidrar till att detta blir möjligt.

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

 • Ta del av föredraget.
 • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
 • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
 • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreringstillfälle./Registratorn

7 kommentarer

 1. Malin Åhman säger:

  Så stolt att vara en del av Rotary när det är så bra saker som görs!! /Malin

  • Rotaryklubb - Rotary E-club
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Arne Thorfinn säger:

  Vilket kanonupplägg! Rotary krattar verkligen manegen för framtidens fredsbyggare. Det är stora utmaningar framför oss. Vad man kan vara något kritisk emot är att ”fred- och konflikt” inte är riktigt definierat i programmet. Nu handlar det mycket om hur kan ska hantera lokala sociala problem grundade på fattigdom, knarkhandel, gängkriminalitet och gränskonflikter. Det är säkert bra, men den stora utmaningen för långsiktig och varaktig fred på jorden är att jordens kärnvapen försvinner. Det bladet vågar man inte riktigt ta från munnen ännu. Rotary har ännu inte på RI-nivå tagit ställning mot kärnvapnen vilket försvagar organisationens pondus i att verka för fred. Jag anser att RI tydligt bör ställa sig bakom FN:s konvention, beslutat 2017, om förbud mot kärnvapen. Efter att så skett kan man verkligen börja tala om FRED.

  • Rotaryklubb - Rotary e-clug 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Välj ett alternativ
 3. Johan Bengtsson säger:

  Vilket kanonprojekt! Detta inslag blev jag glad av att se. Jag hoppas och tror att det blir tillfälle att lyssna på Fran eller någon av hennes medstudenter i något sammanhang framöver.

  • Rotaryklubb - Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 4. Jan Jaldeland säger:

  Rotary Peace Centers och dess studenter och alumnis är vårt största hopp och kanske bästa bidrag till en bättre värld. Jag hoppas vi alla kan bidra till att stötta både med projekt och pengar till den verksamheten inom ramen för Rotary Foundation och direkt! Ett möte med en Peace Fellow ger dej mångdubbelt igen! Lycka till och världen behöver er och oss!

  • Rotaryklubb - Rotary Eclub
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 5. Bengt Olsen säger:

  Fin översikt över Rotary Peace Centers verksamhet. Skuille vara intressant följa upp vad studenterna ”åstadkommer” när de kommer ut i sitt viktiga fredsskapande arbete.

  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 6. Ingemar H Drogell säger:

  Det är härligt att Uppsala Universitet har dessa fantastiska deltagare i Rotary Peace Center. De kommer att arbeta runt Jorden i viktiga funktioner, som exempelvis FN och andra enheter för Fred. Jag och tidigare klubb, Västerås Aurora RK samt PR kommittén Rotary i Sverige har vid några årsseminarier fått förmånen att vara med en hel dag med mycket intressant innehåll. Har ni möjlighet så engagera er i dessa årsseminarier och i Rotarys Fredsarbete. Vi har bara en JORDEN. Det är ju bra om den finns kvar också i kommande generationer.

  • Rotaryklubb - Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *