Hem » Blogg » Countries That Used To Exist In Medieval Europe

Countries That Used To Exist In Medieval Europe

Veckans föredrag har tema fred eller brist på detsamma och att det kanske inte är så konstigt att det varit konflikter i Europa rent historiskt om man ser på hur kartan har sett ut…

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

 • Ta del av föredraget.
 • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
 • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
 • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreringstillfälle./Registratorn

6 kommentarer

 1. Malin Åhman säger:

  Spännande att få ett snabbt samlat perspektiv, inte konstigt att det är spänningar, samtidigt kan man bara konstatera att vi lever i en föränderlig värld.
  /Malin

  • Rotaryklubb - E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Ingemar H Drogell säger:

  Fredsarbetet i världen är helt avgörande om vi ska ha en levande planet även för komma generationer, människor, djur och natur. Problemet är makthavare, som vill ha mer makt och offrar miljoner människors liv på allehanda sätt. När tredje världskriget höll på att bryta ut för ett antal år sedan, och man hotade varandra med kärnvapen, skrev Albert Einstein ett brev till världens ledare: ”Om ni startar kärnvapenkriget, det tredje världskriget, ska ni vara medvetna om att det fjärde världskriget därefter, kommer att utkämpas med stenyxor”.

  • Rotaryklubb - Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 3. Arne Thorfinn säger:

  Snabbspeedat föredrag, men men måste tala fort för att hinna med allt.
  Har nyligen läst en bok om det Habsburgska riket, som försvann vid första världskriget, men som existerade under flera sekel i ett försök att hålla ihop större delar av Europa. Ett embryo till dagens EU-tanke.

  • Rotaryklubb - e-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 4. JAN JALDELAND säger:

  Delar Johan’s kommentar!! Vilken exposé över Europa’s historia och framväxt i förändring! Hur tar vi oss vidare i en fredlig framtid??

  • Rotaryklubb - Rotaryeclub2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 5. Johan Ekberg säger:

  Väldigt intressant och relevant med tanke på de tankar och idéer som Ryssland har kring sitt territorium.

  • Rotaryklubb - E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Swish

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *