Hem » Blogg » Rotary Peace Center i Uppsala

Rotary Peace Center i Uppsala

Vi är stolta Rotarianer! På Uppsala universitet finns ett av totalt sju Rotary Peace Centers i världen.  Rotarys fredscenter erbjuder skräddarsydda kursplaner för att utbilda individer som ägnar sig åt fredsbyggande och konfliktlösning – oavsett var de landar. Mer än 1 500 fredsstipendiater från mer än 115 länder har tagit examen från ett Rotarys fredscenter sedan programmet skapades 1999.

Föredraget är klubbens inspelade månadsmöte, när vi gästas av Magnus Öberg universitetslektor i freds- och konfliktforskning på Uppsala universitet – Rotary Peace Center. Fredscentret vid Uppsala universitet är känt för sitt konfliktdataprogram, en omfattande databas över organiserat våld och dödlighet. Runt om i världen ser beslutsfattare och praktiker från Europeiska unionen till FN till Uppsalaprogrammet som den globala standarden för evidensbaserade dokument – och fredscentrets stipendiater använder samma vetenskapliga syn på sociala frågor.

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

• Ta del av föredraget.
  • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
  • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
  • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreringstillfälle./Registratorn

1. Bengt Olsen säger:

Väldigt fin presentation av verksamheten som jag följt här i Uppsala under åren! Verkligen enastående verksamhet i Rotarys namn!

• Rotaryklubb - E-club
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Välj ett alternativ
  2. Bengt Bengtsson säger:

Mycket intressant och det känns gott som rotarian och se denna insats i samhället i Rotarys namn. Tyvärr fick jag avbryta efter ca 45 minuter eftersom jag skulle vidare. Hade inte räknat med att föredraget skulle hålla på i närmare en timme. TACK!

• Rotaryklubb - Kalmar Slott Rotaryklubb
  3. Sven Andersson säger:

Det här visar på ett utmärkt sätt bredden i Rotarys engagemang.

• Rotaryklubb - Varbergs Rotaryklubb
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Swish
  4. Ingrid Liliane* Charlotte Samuelsson säger:

Så intressant att höra. Rotary gör verkligen skillnad!

• Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
  5. Arne Thorfinn säger:

Jag var förhindrad att deltaga live, men har tittat nu. Fantastisk givande presentation av Magnus Öberg. Som en liten detalj nämndes att han trodde att något NATO-land redan hade ratificerat FN-s förbud mot kärnvapen från 2017. Detta är dessvärre ett önsketänkande, men något som vi alla hoppas ska ske inom en inte alltför avlägsen framtid.

• Rotaryklubb - Rotary e-club 2410
  6. Johan Ekberg säger:

Mycket intressant och kul att Rotary kan göra skillnad

• Rotaryklubb - E Club 2410