Hem » Blogg » What El Niño will do to Earth

What El Niño will do to Earth

El Niño och La Niña är motsatta faser av ett naturligt klimatmönster över tropiska Stilla havet som svänger fram och tillbaka vart 3-7 år i genomsnitt. Tillsammans kallas de ENSO (uttalas ”en-so”), vilket är en förkortning för El Niño-Southern Oscillation.

ENSO-mönstret i tropiska Stilla havet kan vara i ett av tre tillstånd: El Niño, Neutral eller La Niña. El Niño (den varma fasen) och La Niña (den kalla fasen) leder till betydande skillnader från de genomsnittliga havstemperaturerna, vindarna, yttrycket och nederbörden över delar av tropiska Stilla havet. Neutral indikerar att förhållandena ligger nära det långsiktiga genomsnittet.

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

 • Ta del av föredraget.
 • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
 • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
 • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreringstillfälle./Registratorn

3 kommentarer

 1. Björn E säger:

  De här vädersystemen är otroligt fascinerande.

  • Rotaryklubb - Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Arne Thorfinn säger:

  Verkligen faktaspäckat med utmärkta grafiska presentationer.

  • Rotaryklubb - Rotary e-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *