Hem » Blogg » A brief history of powerful gemstone amulets

A brief history of powerful gemstone amulets

Veckans föredrag handlar om hur historien har sett på kombinationen tankens kraft och ädelstenar. Hur saker vi tar ur jorden förädlas och får olika betydelser. New age anses ju vara ett modernt påfund, men ser man tillbaka finns det förvånansvärt många kopplingar till dagens företeelser.

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

• Ta del av föredraget.
  • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkomna att se de äldre föredragen med.
  • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den email adress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
  • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 kr/st till vårt vattenprojekt genom PayPal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

1. Pernille Belter säger:

Det er så fascinerende. Jeg ser somme tider smykker på auktion, hvor man bare omtaler ”sten”, fordi sælger ikke kender oprindelsen, så man ikke er sikker på, hvad det er (de er jo knap så logiske, som man oprindeligt tror med grønne smaragder og røde rubiner – f.eks. har jeg lilla safirer i en ring), og så spekulerer man jo lidt på, hvad det mon kan være. Og blodstenen kendte jeg ikke. Blodsten er for mig Hæmatit, som er noget helt andet. Dejligt indslag.

• Rotaryklubb - E-Club
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
  2. Johan Bengtsson säger:

Spännande! Tänk hur dessa ädelstenar förbinder då med nu. Gamla smycken har avnjutits och beundrats av någon, eller flera, före oss. På sätt och vis lika fascinerande att tänka på som att titta in i lågornas dans i en brasa och fundera över hur människor i årtusenden gjort samma sak. Den lilla diamanten i min klackring finns kvar efter mig. Vem kommer en dag att titta på den och – förhoppningsvis – tycka att den är fin i sin gnistrande litenhet?

• Rotaryklubb - Rotary E-Club 2410
  3. Sven Andersson säger:

En fasinerande och omväxlande skönhetsvärld.

• Rotaryklubb - Varbergs Rotaryklubb
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - Swish
  4. Karin Bondéus Hedelin säger:

Intressant, fascinerande och lärorikt.

5. Arne Thorfinn säger:

Spännande inblick i ädelstenarnas värld, nivån över vad Antikrundan presterar.
    Ordet ”lapidary” översätts som ”det som tillhör ädelstenarna”.
    Trevligt att få höra lite god British English.

• Rotaryklubb - Rotary e-club 2410
  6. Malin Åhman säger:

Vilken spännande bredd på föredrag.
    Stenar är fascinerande, både i sin skönhet och hur de växer. Inte konstigt att människan har fascinerats av dem i många år.

• Rotaryklubb - E-club
  7. Thomas Landberg säger:

Då vet jag lite mer om betydelsen av ädelstenar historiskt.

• Rotaryklubb - Rotary E-club 2410
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ) - PayPal