Hem » Blogg » Vecka 24: Youth Exchange: ’A Fabulous Experience’

Vecka 24: Youth Exchange: ’A Fabulous Experience’

Den här veckans föredrag är ett föredrag som ligger mig varmt om hjärtat, det handlar nämligen om Rotary utbytesprogram.  Yoko Sekimoto berättar hur hon 1962 blev den första japanska studenten att delta i Rotary Youth Exchange. Hon tillbringade ett fantastiskt skolår i Australien och minns det fortfarande med värme.

Att öppna upp dörrarna och vara värdmamma och -familj för utbytesstudenter ser jag som en stor förmån och man växer som individ att få ta del av helt nya kulturer. Trots allt merarbete så har det gett oss så mycket och det har varit många glada skratt när vi hamnar i en del kulturkrockar.

Unga människor i utveckling är en stor del av Rotarys engagemang i att sprida kunskap och skapa mångfald i samhället. Genom Rotarys olika ungdomsprogram får hundratusentals ungdomar över hela världen chansen att ta del av Rotarys värld och jag är så stolt över alla mina barn som jag fått lära känna genom Rotary.

Jag är inte bara Nicklas och Emmas mamma utan jag har också fyra barn i Australien (Natalie, Ella, Matthew och Lachlan), ett i Tyskland (Dania), ett i Kanada (Jinell) och ett i Braslien (Janainja).

Veckans föredrag hittar du här nedan och söker du mer information om Rotarys ungdomsprogram har Rotary en information sida här.

Spara

2 kommentarer

 1. Bo Persson säger:

  Intressant och en bekräftelse på att Rotary gör goda insatser för ungdom.

  • Rotaryklubb: Borlänge - Stora Tuna Rotaryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 2. Bo Persson säger:

  Ett förväntat intressant kåseri i bästa rotaryanda.

  • Rotaryklubb: Borlänge - Stora Tuna Rotaryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *