Hem » Blogg » Vecka 40: Johannes Gutenberg

Vecka 40: Johannes Gutenberg

Hej Rotarianer,
Vantar och cykellampor på. Nu mina vänner, kan vi börja räkna ner. Åttiotre dagar kvar innan det vänder och går mot ljusare tider. Nåväl, det finns ljuspunkter i tillvaron, så som stearinljus och böcker.

Rotary hade för övrigt en fin och välbesökt monter på bokmässan i Göteborg. Gärna rapport i nästa veckas nyhetsbrev från er som var där. Ingen nämnd, ingen glömd och ingen press om agendan är fulltecknad!

Annat som är på gång är:

 • ROKO – Rotary Konstförening i Linköping. De har skickat inbjudan till vernissage. Rotarys Konstförening, Roko har vernissage med sin lettiska stipendiat Janis Sneiders på museet lördagen 14/10 kl 14.00. Janis studerar vid Lettlands Konstakademi i Riga och kommer att vara i Linköping vecka 41, 9 -14 oktober. Utställningen på museet fortsätter även vecka 42.
 • Rotary Yrkesmentorer bjuder in till nationell konferens. Nationell konferens den 27 oktober – SAVE THE DATE! Rotary Yrkesmentorer inbjuder till en tvådagars konferens kring erfarenheter från genomförda projekt samt dialog om hur vi kan utveckla integrationsarbetet i framtiden.
  Datum: 27 oktober kl 13 till 28 oktober kl 13
  Plats: Arbetsförmedlingen, Tunnelgatan 3, Stockholm
  Mer information kommer här
 • Påminnelse om Rotary Distriktskonferens, Brunneby Musteri i Borensberg 21-22 oktober, se tidigare inlägg.
 • Har ni fått inbjudan till Rotary Convention 23-27 juni 2018, som är förlagd till Toronto, Canada
 • Vår kassör Charlotte Ahlberg har skickat länk till en sida där alla Rotarys Fellowship finns och det var betydligt fler än de jag hittade på den svenska sidan! Dock. Konst&Kultur (Art&Culture) är fortfarande oinmutat område, så det arbetet fortsätter!
 • Intresserad av att ingå i en arbetsgrupp för att komma igång? Hör av dig till undertecknad eller via klubbens Facebooksida.

Veckans föredrag handlar om Johannes Gutenberg (f 1468) och boktryckarkonsten. Fotot är från en fantastiskt fin utställning om historiska uppfinningar på Historiska muséet år 2011. Om du såg utställningen kanske du känner igen bilden från gångstigen genom historien!  Filmen riktar sig möjligen till en något yngre publik än klubbens medlemmar, men den var så charmig så jag kunde inte låta bli att använda den. Dessutom fanns det fler intressanta filmer, som tips om ni har unga människor i era familjer.

Hör gärna av er med reflektioner, frågor och synpunkter om stort och smått!

Varma Rotaryhälsningar
Lisa Svahn,
President
Tel: 070 – 405 42 97
Email: lisa.svahn@svahnkonsult.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *