Hem » Blogg » Vecka 39: Kosta Boda featuring Ernst Billgren

Vecka 39: Kosta Boda featuring Ernst Billgren

Hej Rotarianer,

Utifrån förra veckans föredrag kom jag att tänka på en föreläsning på ESBRI, Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning, om design thinking. Artikeln på esbribloggen beskriver hur design thinking använts bland annat för att göra barn tryggare i sjukhusmiljö. Läskig magnetröntgen förvandlas till ett piratäventyr, vilket sänkt antalet sövda barn drastiskt, som exempel.

Om du är det minsta lilla intresserad av entreprenörskap är ESBRI en guldgruva, både vad gäller föreläsningar IRL och inspelat material och texter. Inspelningarna av tidigare föreläsningar är nu dessutom mer lättillgängliga, då de skippat inloggningen, som var en smula meckig. Föreläsningarna är tyvärr i längsta laget för att ha som veckoföredrag här i Rotary e-club, men rekommenderas varmt.

Mycket jobb och långa resor har gjort att det finns ett uppdämt behov av kulturupplevelser. Resorna till och från hemmet på en ö i Stockholms skärgård ger ögat fröjd och är en ojämförlig arbetsmiljö, men det räcker inte. Här ser ni en ögonblicksbild av var veckans brev är skrivet!

Hade som fått för mig att Rotary hade en Fellowship för konstintresserade, men där minns jag fel. Om ni ännu inte hittat fram till de sju Fellowship som finns, kommer här länkar: ERF (mat och dryck) RGHF Rotary historia) IFMR (Motorcykel) IFFR Flygande Rotaryvänner) RPFD (Befolkningsfrågor) ISFR (Skidåkande) IYFR (Båtsport/Segling. Sidorna är inte helt enkla att hitta på rotary.se, men finns under övrigt i menyn.

Finns det några medlemmar i Rotary e-club som liksom jag saknar en Rotary Fellowship för konst- och kulturintresserade? Då har vi en unik möjlighet att skapa nytt! Ta upp det på 27:e- mötet nu på onsdag, eller om du inte har möjlighet att närvara – Skriv kommentar om förslaget efter föredraget och/eller ring eller maila undertecknad, så kan vi börja spåna!

Veckans föredrag är således tema konst och kultur. En kombination om en favoritkonstnär och en favoritkonstart. Vem/Vad gillar du? Hör gärna av er med reflektioner, frågor och synpunkter om stort och smått!

Varma Rotaryhälsningar
Lisa Svahn,
President
Tel: 070 – 405 42 97
Email: lisa.svahn@svahnkonsult.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *