Vecka 39: Kosta Boda featuring Ernst Billgren

Hej Rotarianer,

Utifrån förra veckans föredrag kom jag att tänka på en föreläsning på ESBRI, Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning, om design thinking. Artikeln på esbribloggen beskriver hur design thinking använts bland annat för att göra barn tryggare i sjukhusmiljö. Läskig magnetröntgen förvandlas till ett piratäventyr, vilket sänkt antalet sövda barn drastiskt, som exempel.

Om du är det minsta lilla intresserad av entreprenörskap är ESBRI en guldgruva, både vad gäller föreläsningar IRL och inspelat material och texter. Inspelningarna av tidigare föreläsningar är nu dessutom mer lättillgängliga, då de skippat inloggningen, som var en smula meckig. Föreläsningarna är tyvärr i längsta laget för att ha som veckoföredrag här i Rotary e-club, men rekommenderas varmt.

Mycket jobb och långa resor har gjort att det finns ett uppdämt behov av kulturupplevelser. Resorna till och från hemmet på en ö i Stockholms skärgård ger ögat fröjd och är en ojämförlig arbetsmiljö, men det räcker inte. Här ser ni en ögonblicksbild av var veckans brev är skrivet!

Hade som fått för mig att Rotary hade en Fellowship för konstintresserade, men där minns jag fel. Om ni ännu inte hittat fram till de sju Fellowship som finns, kommer här länkar: ERF (mat och dryck) RGHF Rotary historia) IFMR (Motorcykel) IFFR Flygande Rotaryvänner) RPFD (Befolkningsfrågor) ISFR (Skidåkande) IYFR (Båtsport/Segling. Sidorna är inte helt enkla att hitta på rotary.se, men finns under övrigt i menyn.

Finns det några medlemmar i Rotary e-club som liksom jag saknar en Rotary Fellowship för konst- och kulturintresserade? Då har vi en unik möjlighet att skapa nytt! Ta upp det på 27:e- mötet nu på onsdag, eller om du inte har möjlighet att närvara – Skriv kommentar om förslaget efter föredraget och/eller ring eller maila undertecknad, så kan vi börja spåna!

Veckans föredrag är således tema konst och kultur. En kombination om en favoritkonstnär och en favoritkonstart. Vem/Vad gillar du? Hör gärna av er med reflektioner, frågor och synpunkter om stort och smått!

Varma Rotaryhälsningar
Lisa Svahn,
President
Tel: 070 – 405 42 97
Email: lisa.svahn@svahnkonsult.se

1. Åsa Gilbertson säger:

Kul och trevligt inslag. Vi var uppe på Kosta Boda för ett par veckor sedan, och glas kan man aldrig få för många av.

• Lena Nilsson säger:

Spännande att lyssna på hur Ernst Billgren ser på att arbeta i glas. Fäste mig vid hans kommentar att han tycker om att göra nya saker och att vara nybörjare.

• Rotaryklubb: Rotary e-club
    • Bo Ireståhl säger:

Glas är ett spännande material och mer spännande blir när en duktig konstnär får fria händer att utveckla sin konst i glas.

• Rotaryklubb: E-club
    • Ingemar Drogell säger:

Glas är fascinerande. Han är en duktig konstnär, och man ser det också i hans skulpturer i glas.

• Veckans föredrag: Kosta Boda, Ernst Billgren
    • Ulf Andersson säger:

Intressant. Tyvärr alldeles för kort.

• Rotaryklubb: e-club 2410
    • GuestMember säger:

Spännande och intressant .

• Rotaryklubb: MALMÖ-VÄSTRA HAMNEN 75308
    • Britt-Marie Björlingh säger:

Det Svenska glaset har en särskild plats i mitt hjärta. Trevligt och intressant föredrag.

• Rotaryklubb: E-club
    • GuestMember säger:

Föredömligt annorlunda inslag. Ett bra bevis på att det är allmänbildande att vara med i Rotary.

• Veckans föredrag: Kosta Boda
      • Rotaryklubb: Uppsala Linné RK (51634)
    • Jan Jaldeland säger:

Tack för föredrag om glaset som är lite av min barndoms tidiga upplevelser i tidigare generationer och släktrelationer. Emmaboda i mitt hjärta!

• Veckans föredrag: Ernst Billgren
      • Rotaryklubb: e-club 2410
    • GuestMember säger:

Ett annorlunda föredrag. Glas med en spännande konstnär.

• Rotaryklubb: Smålandsstenar Rotaryklubb 1326
      • GuestMember säger:

Oerhört intressant. Ser fram emot att besöka på plats nästa vecka-

• Rotaryklubb: Lidköping 13122
    • GuestMember säger:

Glas är ett fascinerande material så segt varmt och så skört kallt 🙂

• Rotaryklubb: Skara Borgen Rotaryklubb Nr 247 66
    • GuestMember säger:

Trevligt föredrag…….såg väldigt kallt ut att stå i vattnet 🙂

• Veckans föredrag: Kosta Boda