Hem » Blogg » Vecka 41: The Power of Visual Communication: Video vs. Article

Vecka 41: The Power of Visual Communication: Video vs. Article

Hej från ett regnigt Skåne. Den här gången är det inte Rotary E-Clubs president Lisa som sitter bakom pennan utan det är jag, som heter Åsa, och som är webbansvarig – och inkommande president. Tankarna har varit många då jag skulle hitta en föredragsfilm och jag har plöjt igenom en hel del material på YouTube. På vägen lärde jag mig att 300 timmar av video laddas upp till YouTube varje minut och att man har över 30 miljoner besökare, dagligen. 6 av 10 föredrar att titta på online videoplattformar än på TV, så visst är online videofilmer något att satsa på.

I mitt vardagsliv arbetar jag med social media och något vi som företag ser, är att en videofilm får så mycket större genomslagskraft än skriven text. En artikel från Forbes uppskattar att 92% av dem som ser videoklipp delar videon vidare vilket är en högre andel än de som delar en länk eller text. En videofilm delas 1200% mer det skrivna ordet. Det är en imponerande siffra.

När vi lägger ut filmer på företagets facebooksida tar det i vissa fall bara ett par timmar att nå upp till 30000 visningar (att jämföra med textinlägg där vi når drygt 2500). Att lägga upp videofilmer på hemsida och/eller social media växer så jag vill så ett litet frö för det kanske även passar din marknad.

Man behöver inte göra dyra videofilmer som till exempel Volvo, utan när vi gör filmer  används oftast mobiltelefon och sedan redigeras klippen i Imovie. Våra tittare ser hellre korta filmer än långa, så vi försöker producera små korta filmsnuttar runt 1 minut.

Och med det har vi kommit fram till veckans föredrag, som handlar om video vs text. Glöm inte att kommentera och att köpa vattenflaska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *