Vecka 13: Veckobrev

Hej Rotarianer,

Tack alla som på olika sätt bidrog till att uppmärksamma Världsvattendagen. Som alltid är bidrag i form av tid, engagemang och kunskapsspridning lika mycket värt som ekonomiska bidrag. Denna vecka är första veckan på arbetet inför nästa års Världsvattendag. Vill du engagera dig mer i klubbens verksamhet är engagemang för Vattenprojektet mer än välkommet. Kontakta undertecknad eller Charlotte Ahlberg, som är projektansvarig om du vill veta mer. Kontaktuppgifter till styrelsen hittar du här. Kontaktuppgifter till undertecknad finner du alltid längst ned i veckobrevet.

Apropå engagemang och kunskap har ni väl inte missat att vi gästas av Rotary Yrkesmentorer på vårt nästa 27:e-möte, tisdag 27:e mars? Det är Peter Eklund, Distriktsguvernör i distrikt 2350 samt styrelseledamot i Rotary Yrkesmentorer som tillsammans med ett mentor/adept-par berättar om den framgångsrika verksamheten. Under länkarna hittar ni information i läsbar storlek. Vår webb-ansvariga Åsa Gilbertson är på resa till Japan för att bland annat träffa dotterns Rotary-familj och det gick inte att skaka fram en ersättare för Åsa, så av den anledningen ni får vi hålla till godo med ett alldeles vanligt veckobrev. Det vankas sannolikt reserapport som tröst när Åsa är åter!

Nåja, allt tar sin tid och jag gissar att vi är många som börjat spana i soliga vägrenar efter de små älskliga tussilagoblommorna. I södra Sverige kan ni kanske redan stoppa näsan i en bukett små solar och dra in doften av annalkande vår.

Tack ni som fyllt i medlems-enkäten. En påminnelse till er som ännu inte fyllt i den. Vilken Rotary-klubb vill du ha? Möjlighet till ett mer aktivt deltagande i klubben är exempelvis att bli kontaktperson, programansvarig för 27:e-möten eller komma med i planeringen av Rotary Fellowship.

• Rotary e-club 2410 saknar kontaktperson för Rotary Doctors. Är du intresserad av uppdraget innebär det att information till klubbarna går via dig och om vår klubb drar igång ett projekt med brunnsbygge åt Rotary Doctors eller liknande, finns möjligheten att vara ansvarig för det projektet.
  • Programinnehåll och form för våra 27:e-möten är ett ansvarsområde med tomma stolar.
  • Finns det någon/några som har intresse av att vara kontaktperson för Shelterbox-projektet, så är även den stolen tom.

Låter det som att det är något du vill engagera dig i? Ta kontakt med undertecknad kan vi prata litet mer, utan att du behöver bestämma dig.

Veckans Medlemspresentation: Åsa Dahlin

Hej alla digitala rotarianer!

Åsa Dahlin heter jag, kallar mig numera en norrländsk smålänning då jag bott i Kalmar de senaste tio åren, men kommer ursprungligen från Sundsvall. Jag gillar verkligen flexibiliteten som följer med Rotary E-klubb, har tidigare varit medlem i en ”vanlig” klubb men gick ur för några år sedan när jag inte fick ihop närvaron på ett bra sätt tack vare intensiva jobbardagar och många resor. Jag delar dock Rotarys värdegrund och tror att vi kan åstadkomma något verkligt bra när vi gör det tillsammans, så glad att E-klubben finns.

Jag driver sedan årsskiftet kommunikationsbyrån Kåmonn kommunikation och ledarskap. Jag har funderat länge på att starta eget, när jag äntligen tog steget så känns det väldigt spännande (och lite läskigt) att pröva vingarna som egen företagare. Jag har mångårig erfarenhet av kommunikationsyrket från både privat- och offentlig sektor, i olika roller som kommunikatör, projektledare och chef. Så nu trevar jag mig fram mellan olika kunduppdrag, med paketeringar och prissättning och att försöker ha någon slags affärsstrategi😊

I min yrkesroll hjälper jag företag att skapa framgångsrik kommunikation, allt från att använda kommunikationen som ett verktyg i ledningsarbetet till att den ska skapa värde genom de kommunikationsinsatser man gör. Alltför många verksamheter ägnar sig åt att kommunicera om saker som inte skapar värde för de övergripande verksamhetsmålen. Det känns kul och meningsfullt att kartlägga och effektivisera verksamheter genom ganska enkla metoder.

Forskningen ger oss mycket kunskap om vad människor behöver för att trivas på jobbet. Det är egentligen inte särskilt överraskande att man gillar att känna sig behövd och uppskattad. Samt att vara en del i ett större sammanhang. Därför har jag valt ett föredrag som handlar om att se personalens engagemang som en drivkraft som placeras i centrum för ledarskapet. Det är det som är kärnan i det kommunikativa ledarskapet, som jag ägnar mig åt.

Jag ser fram emot att lära känna er digitalt och i verkliga livet när tillfälle så ges!

Åsa Dahlin

Nästa 27:e-möten: (ansvarig: ännu ej delegerat av president)

Tisdag 27:e mars kl 20.00 – 21.00: Föredrag av och om Rotary Yrkesmentorer
Peter Eklund, Distriktsguvernör i distrikt 2350 samt styrelseledamot i Rotary Yrkesmentorer.
Peter kommer att ha med sig en mentor med en adept. Se mer här

Vattenprojektgruppen (ansvarig: Charlotte Ahlberg)
Första veckan på Vattenprojektets år 2018/2019.

Yrkesnätverket (ansvarig: ännu ej delegerat av president )
Fortsatt utveckling.

Rotary Fellowship Art&Culture (ansvarig: Lisa Svahn)
Rotary Fellowship En Svensk Klassiker (ansvarig: Lisa Svahn)
Lisa ska ta reda på hur vi gör för att komma igång. Har åter efterfrågat information, så hoppas på svar inom kort! Intresserade medlemmar hör av sig till Lisa, så vi kan bilda en projektgrupp

Kalender för hela verksamhetsåret 2017/2018 hittar du på http://rotaryeclub.se/wp/events/

Veckans intressanta och tankeväckande föredrag är valt av Åsa Dahlin, som beskriver det så här: Det handlar om hur du kan använda medarbetarnas engagemang som en hävstång för effektivitet i din verksamhet.

Hör gärna av er med reflektioner, frågor och synpunkter om stort och smått.

Önskar er en riktigt bra vecka!

Varma Rotaryhälsningar
Lisa Svahn,