Vecka 19: How to build trust

Hej Rotarianer,

På väg fram och åter till styrelsens strategimöte hos inkommande president, Åsa Gilbertson i Hjärup, gick färden med tåg genom ett underskönt Sverige i den allra skiraste vårskrud. Nu är det åter dags att avundas skomakaren som tar barnkammare högt upp i semester mellan Hägg och Syrén. Visst saknas det som ett ord i vårt svenska språk – Ett ord som beteckning för avund utan missunnsamhet?

Veckans vår-rapport kommer således från Skåne, närmare bestämt från promenaden mellan Lund och Åsas arbetsplats i Staffanstorp. Det ena fotot är blommande Hägg omgärdat av andra blommande träd av okänt slag och det andra fotot visar kråkornas husbyggen högt upp i bokskogens toppar. Av ljudnivån att döma var det både många och stora kråk-familjer som valt denna skog som sin hembygd! Ämnet Bucket list har varit aktuellt i tidigare veckobrev och enligt undertecknad bör ett besök i grönskande bokskog stå med på listan för varje person som ännu inte upplevt det.

På strategidagarna var fokus Rotary e-club 2410 i ett Då-Nu-Framtiden. Klubben är fortfarande ung och stadd i utveckling. Fokus under året som gått har varit att få till en långsiktig struktur för verksamhet och utveckling, vilket vi tycker vi fått till. En plan för möten och aktiviteter för året 2018/2019 lades upp och kommer inom kort finnas i kalendern på klubbens hemsida. Mer om strategi och verksamhet under året kommer vår inkommande president Åsa Gilbertson berätta mer om vid presidentskiftet som sker onsdag 27:e juni kl 20.00.

Åsa Gilbertson och vår IT-ansvarige Björn Elenfors har gjort ett gediget arbete gällande GDPR (General Data Protection Regulation) och mer information kommer till din mailbox under veckan.

På styrelsemöte i helgen valdes en ny medlem in. Vi hälsar  Tove Sylten, Sollentuna,  välkommen som ny medlem! Även Tove är Rotary-medlem sedan tidigare och en presentation kommer inom kort.

  • Vill påminna om att ni kan se när vi har styrelsemöten i kalendern på hemsidan och höra av er till oss om det är något ni vill vi ska ta u.

Min intention är att hinna ta personlig kontakt med så många som möjligt av er medlemmar som jag ännu inte pratat med innan mitt president-år är slut. Syftet är att höra hur ni ser på den Rotary-klubb vi har idag. Vilken Rotary-klubb vill du ha i framtiden? Hur kan vi öka din upplevelse av att få ett kvalitativt innehåll i ditt medlemskap i Rotary e-club 2410? Du har alla möjligheter att påverka utvecklingen av din klubb till att bli den klubb du vill ha.

Möjlighet till ett mer aktivt deltagande i klubben är exempelvis att bli kontaktperson eller programansvarig för 27:e-möten. Er insats med tid och engagemang i Rotarys namn är oerhört värdefullt.

  • Rotary e-club 2410 saknar kontaktperson för Rotary Doctors. Är du intresserad av uppdraget innebär det att information till klubbarna går via dig och om vår klubb drar igång ett projekt med brunnsbygge åt Rotary Doctors eller liknande, finns möjligheten att vara ansvarig för det projektet.
  • Klubben saknar vidare kontaktperson för Rotary Friendship Exchange. Gärna någon som har erfarenhet av deltagande, alternativt någon som funderar på att delta.
  • Programinnehåll och form för våra 27:e-möten är ett ansvarsområde med tomma stolar.
  • Finns det någon/några som har intresse av att vara kontaktperson för Shelterbox-projektet, så är även den stolen tom.

Låter det som att det är något du vill engagera dig i? Ta kontakt med undertecknad kan vi prata litet mer, utan att du behöver bestämma dig.

Kalender

Nästa 27:e-möte: (ansvarig: ännu ej delegerat av president)

2018

Måndag 28:e Maj kl 20.00 – 21.00: Jan Jaldeland håller föredrag om >EQ – Emotionell Intelligens

Länk till mötet:

https://zoom.us/j/187947296

alternativt tel: 08-4468 2488 och ange mötesnummer 187 947 296

Vattenprojektgruppen (ansvarig: Charlotte Ahlberg)

  • Vecka 7 på Vattenprojektets år 2018/2019.

Yrkesnätverket (ansvarig: ännu ej delegerat av president)

  • Fortsatt utveckling.

Kalender för hela verksamhetsåret 2017/2018 hittar du på http://rotaryeclub.se/wp/events/

  • Glöm inte att uppdatera er presentation på http://rotaryeclub.se/wp Hör gärna av dig om du tycker det verkar krångligt, så får du vägledning.
  • Kom gärna med förslag på veckoföredrag!

Veckans föredrag

Veckans föredrag är valt av Björn Elenfors. Viktigt budskap, framfört på ett sympatiskt sätt med lagom gnutta humor.

Hör gärna av er med reflektioner, frågor och synpunkter om stort och smått.

Önskar er en riktigt bra vecka!

Varma Rotaryhälsningar

Lisa Svahn,

President

Tel: 070 – 405 42 97

Email: lisa.svahn@svahnkonsult.se