Vecka 16: Vad är Rotary?

Hej Rotarianer

Förra veckan hade vi styrelsemöte och något vi vill pusha för är Rotary Convention i Hamburg. Under kongressen i Toronto besökte 24000 Rotarymedlemmar, från 175 olika länder, eventet och  många kom hem med fantastiska minnen och nya vänner. Oförglömliga aha-upplevelser och möten sker under Rotary Convention, en plats där Rotary fyller luften med både energi och entusiasm. Det är en mötesplats där du kan nätverka och lyssna på fantastiska föreläsningar. Rotary Convention går av stapeln den 2-5 juni och dagarna innan, 31 maj-1 juni är det Rotary Peace Symposium. Kostnad för att delta på kongressen är 595 USD och du hittar information på den här sidan. Hör gärna av dig till oss i Rotary E-Club då det är flera från klubben som planerar att resa dit.

Allt handlar om vatten

Rotary E-Club är kända som vattenklubben och då vatten verkligen är en livsnödvändighet kommer vi att starta upp en faktasida (kommer att ligga på vår hemsida) om och med vatten.

Björn kan till exempel berätta att i Linköping kostar kommunalt vatten 6,35 kr / m3.  Det innebär 0,6 öre per liter eller 0,2 öre för en flaska på 33 cl. Om man antar att en flaska i en kiosk kostar 20 kr är det alltså c:a 10 000 gånger dyrare att köpa vatten i kiosken jämfört med att hälla upp det i kranen. Källa: https://www.tekniskaverken.se/kundservice/priser-och-avtal/sammanfattande-prislista/

Har du någon kul fakta om vatten, som du gärna vill dela med dig, hör av dig till oss i styrelsen.

27:e möte

Det blir inget 27:e möte i april. Har du förslag på kommande månadsmöten, hör gärna av dig till någon av oss i styrelsen.

Veckans film handlar kort och gott om: Vad gör Rotary?

Påsken närmar sig med stormsteg, en högtid då vi fullkomligt frossar i ägg. Normalt sett äter svensken i genomsnitt drygt ett halvt ägg om dagen, eller knappt 207 ägg per år. Under påskveckan ökar svenskarnas konsumtion av ägg med det dubbla, då konsumerar vi totalt 2000 ton ägg. Och med det vill jag önska alla en riktigt Glad Påsk.

Åsa Gilbertson, President

En kommentar

1. Björn säger:

Det vore skoj att se en Convention nån gång.

• Veckans föredrag: Vad är Rotary
    • Rotaryklubb: E-Club