Veckobrev 33 – Augusti – medlemsmånad i Rotary

Hej Rotaryaner

Från och med nästa vecka har förmodligen de flesta fysiska klubbar åter hittat in i vanliga rutiner. Min mans klubb i Aneby startar varje år efter sommaruppehållet med att spela boule hos en av medlemmarna. Det tävlas, grillas, sjungs och spelas livemusik hos och med värdparet.

I vår klubb har många av oss utmaningen att inte alls ses fysiskt. Det kan i värsta fall kan leda till hinder i att nå fram till och lära känna varandra samt genomföra kraftfulla gemensamma projekt.

Enligt Rotarys kalender fokuseras det på medlemskap under augusti. För att fira detta i vår klubb kan du bland annat bära Rotary-pins, kanske ändra din profilbild på Facebook med tillägget ”Proud member”, eller liknande. Då upplyser du dina FB-vänner om att du är Rotaryan och förhoppningsvis gör du även icke invigda intresserade av vad vi gör och vilka vi är. För att ändra går du till din profilbild och uppdaterar den genom att söka förvalda Rotary-filter. Detsamma kan du göra i andra sociala medier som Instagram och Twitter eller varför inte en upplysande text som avslut i mailen du skickar. Det går också använda hashtaggen #WeAreRotary när du gör inlägg som passar på nätet.

Har du inget annat för dig, kan du redan i morgon tisdag delta i webbinariet ”It’s Now or Never”. Om jag räknat rätt startar det klockan 17.00 tisdag  eftermiddag svensk tid (den 13 augusti). Det är medlemsexpert Nikki Walker som diskuterar innovativa vägar att tänka kring medlemskapsfrågor. Gå direkt in via länken i listan på den här sidan: https://my.rotary.org/en/celebrate-membership-month där du även kan se hela listan på andra tips och saker att göra.

Veckans föredrag kommer just härifrån samma lista. Enligt listan ska RI President Gary C.K. Huang tala om medlemskap, men jag hittar bara ett klipp från där han snarare kickstartar publiken inför Rotary-året genom att lekfullt skärpa till våra sinnen:

Se Veckans föredrag här

Veronica Örfelth, president Rotary e-klubb 2410.

1. Leif Jarlén säger:

Spännande att ta del av, men vad blir behållningen på sikt?

• Veckans föredrag: Gary huang
    • Rotaryklubb: Lidköping
  2. Christina Thorsson säger:

Glad rotarian med förmåga att entusiasmera

• Veckans föredrag: GS3 - Gary Huang
    • Rotaryklubb: KatrineholmBacka Rotaryklubb, Klubbnr 13171. Distrikt 2370.
  3. Per Alm säger:

En glad stimulerande och glad entusiast för Rotarys sak

• Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  4. Britt-Marie Björlingh säger:

Trevlig och duktig man!

• Rotaryklubb: E-Club
  5. Pernille Belter säger:

Dejligt at se Gary Huang igen, selvom han kan være svær at forstå. Da han som verdenspræsident besøgte København for 5 år siden, fik jeg lov at vælge 10 af Rotaracterne at tage med til et møde med ham – og havde bl.a. også en svensker med, da jeg vidste, hun var ERIC præsident på det tidspunkt og boede i Malmø – og han er virkelig den person, han fremstiller og ret atypisk for en kineser. Så jeg kan Happy Clap og griner med salen, når han siger ”Rotary – light up the World”, for det var hans slogan svarende til nuværende ”connects the World”.
    Imponerende at to af 500.000 donatorerne var gift og begge Charterpræsidenter. Hatten af for det.
    Men ellers er de store donationer lidt fremmede for os, der bor eller betaler skat i lande med verdens højeste eller næsthøjeste skattetryk, for det dækker jo noget af det ”tiende” man ellers ville betale. I Danmark er Rotarys Danske Hjælpefond blevet godkendt til skattefradrag (hver dansker må donere op til ca. dkk 15.000 årligt til godkendte hjælpeorganisationer og trække det fra på selvangivelsen/deklarationen), så det er her, jeg (og min mor i øvrigt) lægger et lille beløb ud over hvad jeg tidligere betalte til Foundation via mit kontingent, da det er besluttet i DK at gøre et minimumsbeløb obligatorisk (ellers kommer der nok ingen penge ind). Til gengæld bliver det enkelte medlem ikke godskrevet for den donation i RIs regnskab og vil e.g. aldrig kunne blive Paul Harris Fellow på den baggrund.
    Ved nogen i klubben, om der er en tilsvarende svensk Hjælpefond?

• Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  6. David Krug säger:

Lustigt sammanträffande, jag har en god vän som bor i Pasay och har funderat på att gå till klubben där, som donatorn tillhör (vid 11.30).

Jag hade här skrivit några långa stycken om alternativa sätt att få in enormt mycket större belopp till Rotary än vad sätten i videon skulle ge och utan att det kostar medlemmarna extra pengar alls, men jag är osäker på hur idéerna skulle mottas och osäker på om det här är rätt forum för detta, så jag sätter idéerna i karantän i ett word-dokument så länge.

• Veckans föredrag: GS3 - Gary Huang
    • Pernille Belter säger:

Hej David
      Jeg ved ingenting om holdningen til fundraising i Sverige, men jeg har kendskab til masser i Danmark. Det kunne være spændende at høre, hvilken retning dine tanker går i.
      Du har ret i, det kunne være rart med et (gerne mere dynamisk) diskussionsforum til forskellige emner og ideer.
      Vh
      Pernille

• Veckans föredrag: Kommentar til David på Gary Huang
  7. Cecilia Forss säger:

Verkar vara en trevlig och kompetent man. Önskar honom lycka till.

• Rotaryklubb: e-club 2410
  8. Per Anders Dahlström säger:

Inspirerande

• Veckans föredrag: Garry Huang
    • Rotaryklubb: Kalmar RK
  9. Per Anders Dahlström säger:

Gimme 5. Interesting

• Veckans föredrag: Garry Huang
    • Rotaryklubb: Kalmar RK
  10. Thomas Roos säger:

Kärlek är inte enkelt….eller ?

• Veckans föredrag: Why we love, why we cheat