Veckoföredrag 43 – What one skill = an awesome life?

Hur vi skapar ett fantastiskt liv

Vari ligger ditt Rotary-engagemang? De flesta Rotaryaner är mycket medvetna om att det går att lägga sina resurser på många olika typer av redan etablerade projekt. I e-klubben har vi vatten som huvudprojekt och främst ”Solvatten” under ledning av Dennis O Krook.

Vi vill med detta dock inte begränsa NÅGON medlems egna engagemang – tvärtom är det min önskan att du ska hitta ett projekt som stimulerar just dig. Vem är du? Är det kanske du som står på tur att skriva ett ego-föredrag för oss? Det är mycket välkommet!

För mig är Kinafrågor en väldigt stor del av mitt liv då de (enligt mina erfarenheter) markant dominerar hotbilden mot världens alla länder. Jag börjar nu finna fler Rotaryaner med liknande engagemang för dessa frågor och det skapar stor tacksamhet, glädje och lycka i mig över att finna fler med liknande intresse.

Under helgens distriktskonferens i Kalmar möttes jag av en massa nya bekantskaper och fantastiska människor. Det var ändå ”i det lilla” det stack ut särskilt för mig och som jag minns bäst i efterhand. När fredsforskaren och professor Magnus Öhman från Peace Center i Uppsala hållit sitt tal (vilket handlade om skillnader i värderingar världen över) fångade jag och min bordsgranne Ingela från Oskarshamn upp Öhman till lunch och diskuterade vidare dessa frågor. Vi hittade en gemensam nämnare. Vi var alla intresserade av att diskutera djupare kring hur världskonflikter uppkommer och bevaras. Vi var också överens om att det alltid måste börja med en utveckling inifrån var och en. Vi pratade om att vår e-club skulle kunna utgöra en diskussionsplattform för teman och samtalsämnen i den här andan. Alltså att verkligen gå mer på djupet i olika viktiga frågeställningar. Vi låter tanken på detta vila och om den fortfarande känns aktuell om ett halvår drar vi igång det i någon form. Dessa möten skulle alltså vara öppna för både andra Rotaryaner och intresserade gäster – potentiella nya medlemmar. Kort om Rotary

VärldsPolioDagen – den 24 oktober

Vår klubb kommer att stödja poliodagen med ett ekonomiskt bidrag anpassad till vår klubbkassa. Summan bestämmer alltså vår högt skattade treasurer Charlotte Ahlberg. Länk till mera läsning finns här:

U-fonden

Förra veckan lovade jag mer info om U-fondens jul och vykort. Jag länkar här direkt till hemsidan för motiv och kortbeställning. https://ufonden.se/Bestallning   – om du skulle vilja engagera dig mer i U-fonden – berätta det för någon av oss i styrelsen.

Nordisk webbträff

12 november kl. 20.00
Vi vill redan nu avisera för kommande gemensamma nordiska webb-träffar med Finland som huvudvärd.
Björn Elenfors är vår kontaktperson.

Jari Karpakka skriver:
”I am very eagerly waiting for our joint Nordic e-Clubs meeting on November 12th at 8 pm Danish/Swedish time  It will be held in our Adobe Connect in the address”

https://rotary-fi.adobeconnect.com/_a1173480411/verkkorotary/ where you can log in as guest any time to see how it works. There seems to be currently slides from the latest presentation by one of our members.” Jari Karpakka

Ha en härlig vecka!

Jag tycker detta veckans föredrag är för bra att gå oss förbi även om det också är på engelska:
What one skill = an awesome life?

Titta på veckans bästa föredrag här

Till sist – Efterlysning

Boende i Linköping

Rotarykollegan Åsa Gilbertssons son har fått jobb i Linköping och söker lägenhet (1, 2 eller 3:a) alternativt kan tänka sig att vara inneboende. Har ni tips maila direkt till åsa.

1. David Krug säger:

”We humans need science as permission for common sense”.

Ja det är en galen värld ibland och kan vara väldigt svårt och dyrt att bevisa något som känns som självklarheter.

• Veckans föredrag: What one skill = an awesome life? | Dr. Shimi Kang | TEDxKelowna
  2. Per Alm säger:

Utmärkt föredrag, tänkvärt

• Veckans föredrag: What one skill
    • Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  3. Päivi Kauppi säger:

P O D borde vara självklart för alla.

• Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  4. Britt-Marie Björlingh säger:

Bra föredrag!

• Rotaryklubb: E-club
  5. Elisabet Thorsson säger:

Givande föredrag.

• Rotaryklubb: Katrineholms Rotaryklubb, distrikt 2370, klubbnummer 13170
  6. Arne Thorfinn säger:

Många goda aspekter på ett hälsosamt liv: lek, var social och återhämta Dig!

• Veckans föredrag: An awesom life - Dr Shimi Kang
    • Rotaryklubb: Jönköping Rosenlund RK, d 2380
  7. Erika Hedblom säger:

Jag funderar mycket kring vad som är viktigt i livet, hur är jag fit for purpose på min arbetsplats, vad är bra nog hemma. Hur blir jag nöjd. Stressar jag, eller inte. Att få in mer lek tror jag på. Jag ska fundera på hur det ska se ut. Klättring har jag tagit en som en lekaktivitet. Att studsa studsmatta och leka på ninja bana känns också som lek. Vad mer kan vara lek?

• Veckans föredrag: w43 What one skill? = an awsome life
    • Rotaryklubb: Rotary Västra Hamnen 2390
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
    • David Krug säger:

Kul! Jag hoppar också studsmatta när jag har en och det är kul och nyttigt. Skateboard tycker jag är ganska oslagbart i rät sällskap och i värsta fallet kan sällskapet vara en videokamera tills vidare. Och det är roligare ju mer nybörjare man är, inte ju mer erfaren man är, skulle jag säga. Känner en tjej som började runt ålder 48 och har jättekul också så det är inte så som många tror att man måste börja tidigt. Hopp ner i vatten är väldigt kul med, ungefär som studsmatta. Och dans, sång och musikproduktion. Och design av kläder och annat, vilket är lätt med dagens teknik.

8. Leif Jarlén säger:

Tankeväckande även om det inte var så mycket nytt under solen.

• Veckans föredrag: Dogoodery
    • Rotaryklubb: Lidköping
  9. Thomas Roos säger:

Inspirerande och en riktig energikick 🙂

• Veckans föredrag: Dogoodery