Veckobrev 50 – Ta arbetsglädje på allvar!

Kära Rotaryvänner…

Nu är vi i princip halvvägs in på detta Rotaryår och mina prestationer som president känns väl sådär, kan jag tillstå. Men jag har inte gett upp än, tvärtom! Att almanackan säkert är full för fler än mig fram till mitten av januari är jag säker på – därför tänker åtminstone jag lägga ner de stora ambitionerna tills dess. Det är såklart alltid välkommet för dig att bidra om du tycker att något särskilt saknas och om du har tiden som krävs. Vi har alla olika förutsättningar.

Mitt inre liv förändras ständigt och jag både älskar och hatar det, men det har trots allt blivit en följeslagare som jag ändå trivs rätt bra med. Denna vecka har jag valt ett föredrag som jag tror verkligen kan göra skillnad för den som är villig och öppen. Det är svenska Elizabeth Kuylenstierna som talar på ett frukostmöte om tre grupper av arbetstagare; de som har ångest på söndagen för att de inte gillar sina jobb, de som inte tycker något särkilt varken om jobbet eller livet i övrigt och slutligen de som verkligen ÄLSKAR sina jobb och inte skulle vilja göra något annat även om de var ekonomiskt oberoende. Vilken av dessa stämmer bäst på dig?

 

Nyhetsbrev från RI Europa/afrikakontoret

 

Veckans Föredrag!

Ta arbetsglädje på allvar

Ha en alldeles förträfflig vecka

Veronica, President Rotary E-club

11 kommentarer

 1. Ulf Andersson säger:

  Underhållande ? Ja.
  Pratigt? Ja
  Bra budskap? Ja, till slut

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Elizabeth Kuylenstierna på Frukostklubben
  • Rotaryklubb: E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Per Alm säger:

  Ett lättsamt framfört föredrag med allvarligt budskap

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Elisabeth Kuylestiera på frukostmöte
  • Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 3. Per Alm säger:

  Ett lättsamt föredrag med viktigt budskap. Utomordentligt framfört

  Kommentar

  • Veckans föredrag: W
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
 4. Bengt Bengtsson säger:

  Hade nog väntat mig lite mer. Hon var duktig talare men inte mycket nytt i jämförelse med vad jag hört andra säga i ämnet. Bra var dock berättelsen om det 2-stjärniga hotellets medarbetare som låtsades arbeta på ett 5-stjärniga hotell.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Elizabeth Kuylenstierna
  • Rotaryklubb: Kalmar Slott Roraryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 5. Gert Nilsson säger:

  Elizabeth Kuylenstierna
  Ett fantastiskt kåseri om allvarliga ting. Om arbetsglädje, arbetets mening, hur mitt arbete skall få mig att växa och, inte minst, hur jag genom mitt arbete skall kunna få minna medmänniskor att växa. Lyssnade hela tiden på helspänn.
  Gert Nilsson
  Ystad-S:t Petri RK
  gert.e.nilsson@telia.com

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Elizabeth Kuylenastierna
  • Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotarylklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 6. Åsa Gilbertson säger:

  Elizabeth Kuylenstierna är så inspirerande och trots ett föredrag på dryga 30 minuter så rann tiden bara iväg. Vilken energikick.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Elizabeth Kuylenstierna på Frukostklubben
  • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 7. David Krug säger:

  Jag tror att det här kan vara en väldigt bra föreläsning för vissa grupper, som gymnsie-skolor, många arbetsplatser osv.

  Personligen gillar jag mer koncentrerade föreläsningar med fler lärdomar per minut, men det passar ju inte alla. Som periodvis arbetsgivare får jag en extra påminnelse om de gånger jag borde ha kommunicerat både mer och bättre med de anställda för att få bättre stämning och förtåelse på arbetsplatsen och helst kanske anlita en god kommunikatör som kommer en timme i veckan som diplomatisk opartisk kommunikationsledare.

  Vi hade en sådan opartisk coach en timme i veckan i ett år när jag var lärare på en skola och det var väldigt bra för i princip allas arbetsglädje jämfört med året tidigare när vi inte hade någon sådan. Hörde av andra som var lärare att det verkligen skulle behövas i deras lärarlag.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Elizabeth Kuylenstierna på Frukostklubben
  • Rotaryklubb: Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 8. Arne Thorfinn säger:

  Man ska ta tillvaron på största allvar – däremot inte sig själv. Man är inte född med en talang – man måste öva. Ju mer man ser och bekräftar andra, desto bättre mår man själv.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Elisabeth Kuylenstierna: Arbetsglädje
  • Rotaryklubb: Jönköping Rosenlund RK, d 2380
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 9. Thomas Roos säger:

  Att bli sedd är grunden till arbetsglädjen…….

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Elizabeth Kuylenstierna på Frukostklubben
  • Rotaryklubb: Uddevalla Byfjorden
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 10. Sven Andersson säger:

  Alldeles för pratigt!

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Elizabeth Kuylenstierna på Frukostklubben
  • Rotaryklubb: Varbergs Rotaryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 11. Leif Jarlén säger:

  Intressant att lyssna till men väldigt typiskt amerikanskt.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Emotional Mastery
  • Rotaryklubb: Lidköping
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *