Veckobrev 52 – God Jul!

Kära Klubbkamrater

Idag är det styrelseledamot Björn Elenfors som sitter vid den virtuella pennan, och givet årstiden faller det sig naturligt att tänka på det 2019 som vi nu snart avslutar även om vi bara är halvvägs genom vårt rotaryår.

En sak som varit tydlig i många sammanhang i vår klubb är att många av våra medlemmar och nästan samtliga våra styrelsemedlemmar genom åren har varit yrkesverksamma och jonglerat ett heltidsjobb med familjeliv, andra intressen och så självklart även Rotary.  Det är inte alltid lätt att få helheten att gå ihop, men i styrelsen har vi alltid försökt jobba så att vi avlastar varandra och hjälps åt när det behövs.  Samma typer av tankar kunde läsas i brevet från Rotary Internationals president Mark Daniel Maloney i det senaste numret av The Rotarian som kom i våra inboxar tidigare i veckan.  Fritt översatt:

Ingen rotarian borde känna sig pressad att lägga ned mer tid än en frivillig position någonsin borde begära.  Detta är sant av flera skäl, ett av dem är att arbete vi gör i våra vanliga jobb är lika viktigt för Rotary som det jobb vi gör inom organisationen. Vi bär med oss våra Rotary-värderingar överallt, och våra professionella framgångar  hjälper oss att motivera vårt Rotary-engagemang varje dag när vi går till kontoret.

Photo by Roger Glenn,  CC BY-NC 2.0″ https://www.flickr.com/photos/rogerglenn/536116871/

Med detta i tanken är det väl lämpligt för oss alla att fundera över på vilket sätt vi kan engagera oss inte bara under våren utan också under nästa rotaryår som ju börjar den 1:a juli nästa år.  Vår inkommande president Ulf Andersson har nog redan börjat fundera över vad “hans” verksamhetsår ska innebära och jag är säkert på att vi kommer höra mer om detta i takt med att planerna konkretiseras.  Jag vet att Ulf liksom alla tidigare presidenter vill engagera fler av oss medlemmar, även de utanför styrelsen.  Att stödja i ett enstaka projekt är absolut möjligt för de som inte har möjlighet att lägga tid varje vecka eller månad.

En praktisk detalj om tidningsprenumerationerna:  I vårt medlemskap ingår enligt styrelsens beslut en digital prenumeration på The Rotarian.  Om du hellre vill ha denna i pappersformat eller om du vill ha en parallell prenumeration också på Rotary i Norden, kontakta vår sekreterare på mailadressen marieastrid.lofdahl@gmail.comför att få till detta inklusive hur du kan betala den merkostnad det medför klubben.  Även de digitala prenumerationerna kostar pengar för klubben.

Jag och övriga styrelsen vill med dessa ord också önska er en riktigt God Jul!

är ett nostalgisk blick om hur julen firades förr, producerat av Pogo Pedagog 1979 som bildband:

Och glöm inte att du kan skänka en julgåva som gör verklig skillnad.

mvh

Björn Elenfors

1. Päivi Kauppi säger:

I år har vi i familjen skippat julklapparna. Vi har samlats kring julmaten och njutit av att vi kan göra det.

• Veckans föredrag: Julfirande och Jultraditioner
    • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  2. Bengt Olsen säger:

Fin översikt över julfirande förr i tiden. Skall sanningen fram är det i stor utsträckning som jag minns det från min barndom eller i varje fall som mina föräldrar berättade att det var i deras barndom.

• Veckans föredrag: Om julfirandet
    • Rotaryklubb: e-club
  3. Klas-Olav Skoog säger:

Intressant påminnelse om villkoren inför och under gamla tiders jular

• Veckans föredrag: Julfirande och Jultraditioner
    • Rotaryklubb: 13175 Linköping Brask
  4. David Krug säger:

Här blir det lite icke-traditionell jul med flickvän, lite basket, ett hopp i poolen och sedan lite arbete med designs åt en organisation för gatubarn. Smaken är som baken. 😀

• Veckans föredrag: Julfirande och Jultraditioner (noterar att det fortfarande står solvatten under Jul-videon dock)
    • David Krug säger:

Och God Jul allihop!!

5. Gert Nilsson säger:

Har gått vilse i etern, har redan svarat om solvatten men hittar inte mitt s var som försvann under tiden jag donerade. Hursomnhelst: rent vatten är viktigt, och Läkarbanken bidrar också till att underlätta för kvinnorna att få vatten på ett lättare sätt än tidigare och dessutom rent vatten.

• Veckans föredrag: Solvatten
    • Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb