Vecka 13 – Finn din egen visdom

Världsvattendagen gav välbehövligt tillskott i kassan vilka vi nu kan omsätta i konkreta hjälphandlingar av osjälviskt tjänande. Tack till alla som bidrog & varmt välkomna alla nya besökare! När era fysiska klubbar håller stängt har vi öppet 24/7 även för er. Du betalar 20 SEK till våra vattenprojekt, ser ett föredrag, lämnar en kommentar och din närvarostämpel går från oss till din klubb i utbyte.

I denna fil finns det uppdaterad info kring Mutomo som vår klubb är medlem i och regelbundet ger pengar till. Ansvarsperson i Rotary e-club är Bengt Olsen. Kontakta gärna Bengt med just dina frågor. bengt.olsen@ compnet.se    070-6923210

Vem vet hur framtiden kommer att se ut – kanske när du tror att du gör en bra sak för någon annan hjälper du i själva verket dig själv. Har du lagt märke till att denna universella lag fungerar så i ditt vardagliga liv? Principen att vad som än ges ut kommer tillbaka till ”givaren” förr eller senare i en eller annan form.

Trots pandemiläge har vi alla mycket att vara tacksamma för och glädjas åt i livet. Alla känner säkert till att när något dåligt uppstår följer ofta även något bra. Även om det kan vara svårt att se det under de mörkare dagarna finns det säkert ljusglimtar att söka efter och saker att glädjas åt. Har du någon gång funderat på vem, vilka eller vad som tillför ljus i ditt liv? Vem ger dig glädje att fortsätta gå på din livsväg? Finns det ingen, kanske just DU kan vara detta ljus i någon annans liv? Att ge är minst lika härligt som att få. Det låter klyschigt, men det är precis vad många ideella krafter redan har insett. Helt säkert även de flesta av oss Rotaryaner!

Var därför inte snål (med dig själv). Alla kan ge något. Även den fattigaste kan ge, om så bara ett leende, eller en hand till någons stöd. Fråga dig fram och leta efter bra saker att göra. Det kommer garanterat göra att du mår bättre oavsett hur ditt liv ser ut.

Många håller sig numera hemma, eller sitter i karantän. Eftersom jag under 20 års tid ideellt stödjer mänskliga rättigheter i Kina, har jag sett och hört mycket och därför kan jag  lätt se igenom mediernas rapportering som i vissa hänseenden (enligt mig) gått fullständigt överstyr den sista tiden pga av att man uppenbart går i kinaregimens ledband – av vilken orsak har jag ännu inte riktigt förstått, för i vissa avseenden ser det ändå annorlunda ut än det gjort tidigare. Att vara källkritisk handlar tydligen om något helt annat nuförtiden. Och de vi naturligt borde kunna lita på, visar sig genomkorrumperade av starkt kinesiskt inflytande, där ett uppenbart exempel är WHO. Och hur är det möjligt att TT år ut och år in rakt av köper kina-propagandan och serverar oss otvättat?!

Ja, svenskar är godtrogna och kanske lite naiva (men bara så länge vi inte vet sanningen), och (som jag ser det) tror vi gärna på de auktoriteter vi en gång accepterat som seriösa. Men vi är även genuina sanningssökare som vill veta ”hela bilden” innan vi tar ställning i olika frågor. Låt oss ta fram den styrkan nu. Den är mer behövlig än någonsin. Om även medierna blivit missledda, hur kan sanningen tränga igenom? Fundera gärna på det och glöm aldrig att denna världskatastrof faktiskt grundats i att kineser är livrädda för att ”tappa ansiktet” och det är just det som orsakade att Coronakrisen eskalerade från första början eftersom regimen mörkade förloppet under flera månader och tystade de som talade öppet och ärligt om det.

Nu när den grymma kina-regimen ertappats med handen i syltburken gör de vad de alltid gör, skyller ifrån sig och får det att se ut som om det är någon annans fel, samt ”låtsashjälper” länder som de har nära koppling till för att de ska se ut som om det är de som är de goda, pålitliga och hjälpsamma. En sak till innan jag knäpper igen… Alla fattar väl att Italien och Spanien inte kan ha fler coronarelaterade dödsfall än Kina?! …bara detta enda lilla exempel visar tydligt att vi inte ska lita rakt av på vad vi får till oss av statsstyrda kinesiska medier. Jag kan och vill inte tro att vi är så lättlurade. Att en orm ömsar skinn gör den ändå inte till något annat än en orm i slutändan. Be aware folks, be aware!

Önskar alla en givande dag styrd av eget tänkande och inre visdom.
Vänligen, Veronica Örfelth

Se veckans föredrag här