Vecka 21 Longest Time – Glad kör i karantän

Hej,

Jag skriver i “Notes” medan jag väntar på ett skrivprogram som tar en timme att ladda ner – samtidigt som jag lyssnar på nostalgiska Phil Collins-låtar. Jag har gjort en stor rensning i min dator och uppdaterat systemet flera nivåer. Som alla vet för det med sig en hel del extrajobb i efterhand vid sådana justeringar. Till exempel alla lösenord som tidigare varit förvalda och sparade – allt är borta och måste omskapas eller letas upp. För att inte tala om alla program som vanligen används flitigt som nu saknas.

För min del är alltså inte isolering utmaningen i livet, som för många andra nu… Vårens måleriuppdrag är i full gång, och till vissa behöver jag ytterligare en anställd. Av den anledningen, alltså att min medarbetare säkrast jobbar helger, har jag därför varit högt belägen på en byggnadsställning i iskallt blås-och regnväder idag och skrapat plastfärg från fuktskadade fönster under en ilsket piskande presenning.

Därför är det ganska mysigt att just nu, efter mat och varmt bad sitta och tänka på er och önska att er vecka ska bli så där fantastiskt, underbar och fullkomligt givande som vi alla önskar att det vore hela tiden.

Jag tänkte skicka med några ord på vägen genom Elizabeth Kuylenstierna som alltid är en varm och fin medmänniska, men jag sparar den filmen till nästa vecka då vi fick ett annat bidrag av kära Björn Elenfors. För er som inte vet har han tidigare varit mångårig president för e-klubben och är nu vår IT-samordnare – mest av allt är han en stor Rotary-inspiratör och förebild för mig. Därför skickar jag nu ut en tacksamhetens tanke i världsrymden och glädjs över att det finns så mycket fina människor i världen som genom sin bara existens ger av sig själva, även om de inte ”behöver”.

Ha nu en härlig vecka!

 

Veckans föredrag – Skönsång från Canada

11 kommentarer

 1. Åsa Gilbertson säger:

  Underbart från första tonen.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Longest time
  • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Bo Persson säger:

  Ett helt underbart rotarymöte med ett stort leende från första ton. Dagens teknik med ‘molnmöten’ är helt briljant. WOW. Körsång med olika stämmor. Rotary kan !

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Longest time - Quarantine edition
  • Rotaryklubb: 12 957 Borlänge - Stora Tuna
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 3. Sven Sporback säger:

  Trevligt att få chansen att medverka i ”Hymn till self isolation” (om man kunde sjunga förstås).
  Victor Borges utmejslade skämt är fortfarande roliga. Han fanns ju redan i min ungdom.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: For the longest time
  • Rotaryklubb: Kalmar Rotaryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 4. Gert Nilsson säger:

  Victor Borge
  Helt fantastiskt!
  Gert Nilsson
  Ystad-S:t Petri RK

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Victor Borge
  • Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
  • Kaj Alvén säger:

   Verkligen bra gjort.

   Kommentar

   • Veckans föredrag: For the longest time
   • Rotaryklubb: Smålandsstenar Rotaryklubb 13264
   • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 5. Christina Thorsson säger:

  Härligt med musik och ett viktigt budskap. Vore fint med ett liknande svenskt initiativ.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Vecka 21: Longest time - Quarantine edition
  • Rotaryklubb: KatrineholmBacka Rotaryklubb, Klubbnr 13171. Distrikt 2370.
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 6. Ingemar H Drogell säger:

  Tjusigt. Och hur de kunde sjunga i olika stämmor trots att de inte var tillsammans. Imponerande. Piggar upp.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Longest time
  • Rotaryklubb: Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 7. CLe säger:

  Among all art forms, singing in a choir is the most risky under pandemic times. Singing is all about moving aerosols in and out of our lungs.
  Interesting article in The Conversation (May 15, 2020) about online choirs
  https://theconversation.com/a-song-in-your-heart-shouldnt-lead-to-an-infection-in-your-lungs-reasons-to-get-with-online-choirs-137705
  Currently, as many of us, i cannot travel to meet my family. So we meet online from time to time for a singing session, online. This includes the teenagers and older generations (grand parents), and this is fun!
  Online choirs are not there to replace live choirs, but are a good alternative, until vaccines are available.
  And as in the video shows, information about ”stopping the transmission of a viral disease” can be creative and a good complement to what the recommendations of the health authorities.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: For the longest time
  • Rotaryklubb: Kalmar Norra RK
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 8. Björn säger:

  Snygg körövning. 🙂

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Longest time
  • Rotaryklubb: E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 9. David Krug säger:

  Det är både fascinerande och lite märkligt hur olika verkligheter folk kan leva i och ändå leva samma samhälle är min spontana tanke. Hur olika tro man kan ha till och med om man kommer från samma mamma och bott under samma tak eller i vart fall i samma stad och land och värld.

  Världsupplevelse är så subjektiv.

  Vissa låter mydigheter och stormedia diktera verklighet för en och kör på det som serveras.
  Vissa efterforskar själva och lyssnar på erfarenheter från vänner och bekanta som läkt på olika sätt, vilket också kan ge så många olika sätt att tro.

  Vissa följer alla rekommendationer oavsett om de stämmer med sann logik eller ej och vissa räknar på statistiska sannolikheter, gör de saker som ger en statistiskt större chans till ett starkt immunförsvar, litar på sin egen och andras förmåga att handskas med läkande och lyssnar på de politiker, läkare och sjuksköterskor som skvallrar om att majoriteten av covid-döds-fallen egentligen är andra dödsorsaker och lyssnar på vänner som haft lunginflammationen och tillfrisknat snabbt av intrevenös askorbinsyra, vilket läkemedelsindustrin säger inte är bevisat att fungera och att deras komplicerade patentbara och ägda formler ska rekommenderas och inget annat, oavsett om folk har tillfrisknat av det.

  Här i Manila har det ju varit umgängesförbud och böter för att gå ut utan anledning och problemmakare får skjutas ihjäl. Ändå finns skalan från de som rädda sitter hemma till alla som kör runt och lever ungefär som vanligt, kanske fixar dispanspapper eller håller hemliga fester i sina privata lokaler och i hemlighet har sina barer och butiker öppna, vilket ger lite ”Allå allå emliga armén-resistence-känsla” för den som såg serien om motståndet i andra världskriget som liten.

  Man skulle kunna se mycket komedi i det hela, men oavsett vem som har rätt så är det en stor del av världpopulationen som har gått på en lögn, alla kan ju inte ha rätt och den lögnen kommer inte leda till frihet och folkhälsa utan till mer påprackade lagar och mindre egna val, så komedin bleknar mycket när man ser till kontext.

  Å ena sidan är jag glad för att Sverige varit mest ”fria” men å andra sidan kan det ge effekten att svenskar aldrig får den där starka motivationen till att ifrågasätta motiv och vad som är sant och inte och lägga tid på att efterforska.

  Man har sin egen lilla trygga bubbla på gott och ont. Mest gott förhoppningsvis.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Longest Time
  • Rotaryklubb: Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
  • Veronica Örfelth säger:

   Tack David, så härligt det är att få perspektiv av dig, som ser båda sidorna i denna förunderliga värld. Mvh Veronica 🙂

   Kommentar

   • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *