Vecka 30 – Vi såg den inte komma!

”Vi såg den inte komma!”

Så här mitt i högsommaren tycker jag det passar bra med ett föredrag med och om båtar.

”Vi såg det inte komma” är numera ett känt citat i den svenska politiken. Veckans föredrag handlar om den lilla svenska ubåten som lyckades sänka ett amerikanskt hangarfartyg och inte bara en gång. Ta del av historien om när Sverige lånade ut ubåten HMS Gotland till den amerikanska flottan för gemensamma övningar. En historia som påminner om den om David och Goliat.

Se veckans föredrag här: The Swedish Submarine that Sank a US Aircraft Carrier

1. Gert Nilsson säger:

Fantastiskt. Imponerande. Skrämmande.

• Veckans föredrag: The Swedish Submarine
    • Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb
  2. Sven Sporback säger:

Filmen gläder ett gammalt ingenjörshjärta.

• Rotaryklubb: Kalmar Rotaryklubb
  3. Sven Sporback säger:

Antingen har jag aldrig hört talas om denna svenska marina historia eller också har jag glömt. Den gladde i alla fall en ett gammalt ingenjörshjärta

• Veckans föredrag: The Swedish Submarine that sank an US Aircraft Carrier (Ronald Reagan) på låtsas alltså.11111111111111111111111111
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
  4. Björn Elenfors säger:

Skoj att få bekräftelse på den spännande utbåtshistorien.

• Veckans föredrag: The swedish submarine that sank a US aircraft airliner
    • Rotaryklubb: E-Club 2410
  5. Christina Thorsson säger:

Visste ej detta – att en den svenska ubåten Gotland 2005 var med i en 2 år lång övning med förenta staterna utanför San Diego och där tydligen lyckades med att under övning imaginärt sänka ett hangarfartyg från förenta staterna.

• Veckans föredrag: Vecka 20: The swedish submarine that sank a US aircraft airliner
    • Rotaryklubb: KatrineholmBacka Rotaryklubb, Klubbnr 13171. Distrikt 2370.
  6. JARL TERSIN säger:

Spännande, förhoppningsvis så slipper vi se detta i verkligheten.

• Veckans föredrag: Gotland
    • Rotaryklubb: Medlem i eklubben
  7. Jan Jaldeland säger:

Tack Ulf! Störst är inte alltid bäst! I mitt Arkösund utvecklades en hydrocopter på ett privat litet ’varv’ som spreds i 300 ex i världen och känd från filmen BJÖRNÖN med internationella skådisar! Vi har också ett litet museum på Kopparholmarna som nu är naturskyddsområde men också med dokumentation från dykoperationer med ubåtar o handelsfartyg i krigen!
    Tror det var klokt låta Saab ta hand om ubåtsverksamheten efter Kockums! Krig eller fred och försvar, men svenskt ingenjörskunnande håller världsklass!

• Veckans föredrag: Swedish submarine
    • Rotaryklubb: Eclub2410
  8. David Krug säger:

Otippat att Sverige var så bra på att smyga förbi sonar och radar.

• Veckans föredrag: swedish submarine