Hem » Blogg » V 29 – Presentation av Marie-Astrid Löfdahl, ny president 2021-2022 i E-club 2410

V 29 – Presentation av Marie-Astrid Löfdahl, ny president 2021-2022 i E-club 2410

Hej Rotaryvänner!

Förra veckan rullade på så pass fort att jag inte ens hann med veckobrevet. Ber så hemskt mycket om ursäkt för detta. Jag får skylla på flytt, inledning av semester där jobbet tyvärr tog över en del av semestern till en början trots planerad ledighet och inte minst på grund av bristande rutiner, jag har inte vant mig vid att förbereda veckoföredrag och veckobrev varje vecka ännu. Förändring tar tid sägs det och jag lovar att bättra mig! Jag har nyss flyttat från vackra Huskvarna med Vätterutsikt, till Värnamo där jag efter sommaren inleder ett 12 månaders uppdrag som interim HR-chef på ett globalt tillverkningsföretag i Hillerstorp, 20 minuter härifrån. Ni som varit på äventyrsparken High Chaparral med vilda västern-tema känner till Hillerstorp från att ha varit där. Gnosjöregionen växer så det knakar oc många medelstora företag har växtvärk vilket gör att jag valt att etablera mig i GGVV-regionen söder om min hemstad Jönköping. Befinner ni er i närheten eller har vägarna förbi på E4:an är ni välkomna på en kaffe till mig, bara slå en pling!

Veckans föredrag

I veckans föredrag berättar jag mer om mig, jag vet att inte alla ni medlemmar känner mig ännu. Så jag tänkte berätta om mig, min bakgrund, vad jag arbetar med och hur jag tänker kring Rotary och det kommande året som president i klubben.

Länk till föredraget:

Skulle du vilja hålla ett föredrag om något intressant ämne eller om dig själv?

Jag vill gärna att vi ska lära känna varandra bättre i klubben, det är en av mina missioner för det kommande året. Så vill du berätta om dig, så ta möjligheten! Kan du inte själv så hjälper jag dig att spela in en video, genom att vi bokar ett möte via Zoom eller Teams. Tycker du att det är svårt att prata på fri hand så intervjuar jag dig gärna. Hör av dig till mig så löser vi det tillsammans!

Sneak Peak på framtiden – Rotary E-club 2410 Pilot för Club Runner – nytt IT System

Som vissa av er vet har vissa distrikt och enskilda klubbar i Sverige redan gått över till Club Runner som sitt IT-system där bl.a. närvaro registreras. I dagsläget använder vi i E-Club 2410 systemet ClubAdmin. ClubAdmin kommer på sikt att läggas ned. En av anledningarna är att de som i dagsläget byggt och administrerar ClubAdmin, samt Rotary Sverige, inte vill lägga ned mer tid och finansiering på att göra de stora uppdateringar och förändringar som behöver göras för att ClubAdmin skulle kunna användas även på sikt. Därför har Distrikt 2410 nu utvärderat olika alternativ och kommit fram till att Club Runner som används av många andra Rotaryklubbar även globalt (över 5000+ klubbar och 120 distrikt), är det bästa alternativet. De tre främsta argumenten som framkom vid första presentationen dör ClubRunner var:

 • Bättre synlighet för klubben – lättare med nyhetsbrev, snygg webb med integration till sociala medier, lättare att skicka inbjudningar oc nyhetsbrev även till “icke medlemmar”

 • Stödjer klubbens utveckling – Kan användas som mobilapp, lättare hantering av blivande och lämnande medlemmar, smidiga eventfunktioner
 • Mindre strul, det funkar! – eftersom det är ett erkänt globalt verktyg som används av fler medlemsorganisationer än Rotary sker kontinuerliga förbättringar och uppdateringar. Det är användarvänligt.

Eftersom vi är en progressiv klubb där även teknikintresset finns i styrelsen, har vi erbjudit oss att vara en av pilotklubbarna för Club Runner. För DIG som medlem kommer det inte göra någon större skilnad till att börja med. ClubAdmin och Club Runner kommer att användas parallellt, så övebryggningen kommer ske långsamt. Men för oss som administrerar närvaro kommer det vara en fördel att ha båda systemen, då vi redan i dagsläget har en hel del gäster som kommer från klubbar som använder Club Runner redan idag. Därmed kan vi erbjuda en bättre service vad gäller det. När vi kommit så långt att det påverkar dig som medlem och för att ge information om nyheter, komemr vi givetvis att erbjuda utbildningstillfällen.

I nuläget har jag inte så mycket mer information än detta, inga fasta datum har satts. Men jag gillar att vara transparent och hoppas att informationen uppskattas. När vi vet mer, kommer infon via veckobrev. Tror detta kommer bli en bra och rolig möjlighet för oss! Om du tycker den här frågan eller andra teknikfrågor är intressanta, så hör av dig. Vi har en teknikgrupp i klubben där vi gärna får fler medlemmar!

Glada sommarhälsningar!

// Mia

11 kommentarer

 1. Arne Thorfinn säger:

  Jag blir glad av din energi och härliga entusiasm! Min personliga situation gör att jag ligger lite lågt för tillfället. Jag vet inte om jag fortfarande är klubbens Läkarbanksrepresentant, men kan vara det om ingen annan vill.

 2. Bengt Olsen säger:

  Tack för trevligt och informativt föredrag och presentation av dig själv och din bakgrund. Intressant med Österrike (jag har hållit föredrag i 6-7 länder och besökt klubbar i ännu fler, men aldrig Österrike, vi har en del att lära av dem. Jag är helt enig om att vi bör vara fler medlemmar. Världens största klubb vill jag minnas har ca 4000 medlemmar, det kanske är väl mycket. :-). För min del kan vi lugnt sikta på 400. I en konventionell klubb tycker jag ca 80 är optimalt. Men vi skulle behöva komma åt korta presentationer av alla. Mari-Astrid, det här kan bli riktigt kul! Bengt

 3. Ingemar H Drogell säger:

  Mycket intressant. Det blir ett spännande år i E-club 2410. Jan Jaldeland, Susanne Hasselöf och jag, Ingemar, har ju varit i en medlemsgrupp tidigare och arbetat fram olika förslag. Föreslår att ytterligare en eller två av medlemmarna kan ingå i denna medlemsgrupp för att arbeta vidare med PR och medlemsförslag. Vi kan väl höras om några veckor vad du och styrelsen tycker. Ha en riktigt skön semester till dig och alla i klubben !!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.