Hem » Blogg » Veckobrev vecka 32

Veckobrev vecka 32

Den här veckan var det dags att börja jobba för min del igen. Att komma in i rätt dygnsrytm efter välbehövlig semester var lite jobbigt om jag ska vara ärlig. För egen del har jag så lätt för att vända på dygnet när jag inte måste upp tidigt, är en riktig nattuggla som gärna kan vara uppe till 1-2 på natten, även om jag sedan oftast går upp vid 8:00-8:30 på morgonen igen. Men rutinerna ändras lätt på någon vecka, så nästa måndag kommer nog kännas lite lättare igen.

Nu när man börjat komma in i de vanliga rutinerna igen och upplever att man börjar tappa den färgen som byggdes upp under de många soltimmarna i Grekland, kom jag osökt att tänka på hur man får huden att inte bli torr och tappa färg. Jag fick inte riktigt exakt svar på min fråga, men många pratar om att det är viktigt att dricka mycket vatten. Så därför tänkte jag att det kanske kan vara intressant att spräcka myten om hur mycket vi faktiskt bör dricka. Hoppas ni tycker det är lika intressant som jag.

Guvernörsbrev Distrikt 2410 och Mutomo News

Denna vecka skickar jag med två nyhetsbrev i bifogade filer. Ett från vår nya Distriktsguvernör Gunilla Öhlin med info från distriktet. Det andra från Mutomo-projekten där vi är med och bidrar. Skulle någon mer vara intresserad av att engagera sig i frågorna kring Mutomo så har vi Bengt Olsen i vår klubb som gärna berättar mer.

Veckans föredrag handlar om hur mycket vatten vi bör eller ska dricka där Dr. Jen Gunther berättar om myten – att dricka 8 glas vatten om dagen. Frågan om hur mycket man bör dricka varje dag är en av de saker som ofta diskuteras runt lunchborden på de arbetsplatser jag besöker. Här får vi svar på tal!

Länk: https://www.ted.com/talks/jen_gunter_why_you_don_t_need_8_glasses_of_water_a_day

Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka!

Med glada hälsningar från Gnosjö,

Mia

1. Ulf Andersson säger:

Lagom är väl alltid bäst. För övrigt skaldade Falstaff Fakir i slutet på 1800-talet att vatten är ett farligt gift…..osv

2. Bo Sundmark säger:

Mycket intressant och givande. Vi är ju så bortskämda med vårt fina vatten i Stockholm och eftersom jag har ett boende i Naples, Florida också, så tänker jag ofta vilket fint land Sverige är.

3. Ingemar H Drogell säger:

Mycket intressant. Och tänk: I Sverige behöver vi bara vrida på kranen och få rent vatten att dricka. Klubbens vattenkampanjer kan underlätta för även andra i världen att kunna ”vrida på kranen och få vatten” när man är törstig.

4. Gunnar Hermanson säger:

Korta budskapet: Ha få regler. Lyssna på och lita på kroppen.
    Minns att jag för ett antal år sedan samarbetade med en tjej som ständigt drack vatten medan hon jobbade. Hon förklarade att hon blev dum när hon inte drack tillräckligt. Inbillning?
    Har sett flera uppgifter som förordar att man ska ha i sig drygt 2 l vätska per dygn. Faktoid? Förmodligen blir det den här mängden om man dricker om och när man blir törstig.