Hem » Blogg » Varför vill man bli en ledare?

Varför vill man bli en ledare?

Hej Kära Rotaryvän!

Den sköna sommartiden är här med både hägg och syren, lust och glädje stor! Sommarens semester hägrar för många, och vad kan man göra bättre då än att fundera över vad man gör och varför. Det är en tid för återhämtning och reflektion över olika saker i livet. Som det här med att vara ledare till exempel. Varje ledarskapsutbildning jag håller frågar jag varför personen valt att bli ledare. Att vara ledare är ett ansvar på många olika sätt. Som ledare ska man stå upp för företagets värderingar, man ska driva på i olika frågor och genomdriva förändringar, och mycket mer.

Det finns en underbar tecknad film som heter Storkarna, och i den finns en rolig scen, hur det kan kännas att bli tillfrågad varför man vill bli chef när man inte reflekterat på frågan tidigare.

Tid att reflektera, fundera, låta upplevelser och erfarenheter sjunka på plats är viktigt. Det är en av de viktiga vanorna bra ledare har. Att ta ledarskapet utan att reflektera varför man vill ta det eller vad man vill med det, är inte en väg till framgång.

Nu när det är presidentskifte kommer vi i nya styrelsen att sätta oss och fundera på vad vi vill och kan bidra med under det nya Rotaryåret. Har du tips, förslag och idéer är du varmt välkommen med de till oss!

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

• Ta del av föredraget.
  • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkommna att se de äldre föredragen med.
  • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den emailadress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
  • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 k/str till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreraingstillfälle./Registratorn

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

Hälsningar Styrelsen/Eva

En kommentar

1. Arne Thorfinn säger:

En ”boss” kan vara räddare i nöden (eller kanske räddare i onödan,,?), även då hen är orsak till den